Kellarin eristäminen: tietoa

Tarvitsetko palvelua kellarin eristäminen?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Kellarin eristäminen

Kellarin eristäminen: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 07.10.2020 klo 11:10

Katso hintasivu:

Kellarin eristäminen hinta

Tulossa myöhemmin!

Eristäminen on yksi tapa tuoda kotiin ja kellariin lisää lämpimiä käyttöneliöitä. Etenkin asumattomasta tai kylmästä kellarista voi saada mukavankin oleskelutilan eristyksen avulla. Mitä tahansa kellarin eristyspalvelua oletkaan etsimässä, kannattaa tekijät kilpailuttaa.

Saunatilat, uima-altaat, suihkutilat tai harrastustilat ovat kaikki mahdollisia toteuttaa, sen jälkeen kun kellarin lämmöneristys on hoidettu asianmukaisella tavalla.

Asumismukavuuden kasvamisen kannalta kellarissa kannattaa eristämisen lisäksi huolehtia myös riittävästä ilmanvaihdosta. Kellaria voidaan eristää monellakin eri tavalla, lattioista, seinistä, sisäpuolelta ja ulkopuolelta.

Kellarin sisäpuolinen eristäminen tai kellarin seinän eristäminen sisäpuolelta on työ, joka pitää onnistuakseen suunnitella huolellisesti. Parhaan lopputuloksen saamiseksi täytyy kaikkien palasten loksahtaa kohdalleen esimerkiksi kosteuseristeiden, ilmanvaihdon ja ulkopuolisten salaojien osalta. Kuitenkin, kun puhutaan kellarin sisäpuolisesta eristämisestä, on kyseessä mahdollinen riskirakenne, sillä betoniseinän tai puurungon alajuoksun lämpötilat laskevat reilusti ja tämä puolestaan aiheuttaa kondensaatiota. Jos kaikki osa-alueet eivät ole kunnossa, on yleinen ohje jättää toteutus kokonaan tekemättä.

Kellarin vesieristys sisäpuolelta onnistuu myös tarkkuutta noudattaen. Suurempi riski otetaan silloin, kun kellarin seinälle päätetään tehdä vesieristys kummaltakin puolelta. Tällöin talo saattaa ”sairastua”, koska betonirakenteissa oleva kosteus ei pääse haihtumaan pois.

Etenkin vanhan rintamamiestalon kellarin eristäminen on helppo tehdä ulkoapäin kellarin eristelevyllä. Ulkopuolelta tehtävää eristystä tukee myös kosteustekninen turvallisuus ja kylmäsiltojen saaminen mahdollisimman pieneksi. Ennen eristyksen aloittamista täytyy talon reunat kaivaa auki anturaan asti ja varsinkin vanhemmissa kohteissa ennen kaivamista kannattaa varmistaa, että salaojajärjestelmät ovat kunnossa. Kellarin seinän eristys kannattaa tehdä sellaisella eristelevyllä, joka on tarpeeksi luja ja vettymätön.

Aluksi sokkeliin merkkaillaan maanpinnan korko ja maanpinnan yläpuolelta eristelevy kiinnitetään saneerauslaastilla. Saneerauslaastia voi vetää ihan kunnon kerroksen ennen levyn kiinnittämistä ja kuivumisen ajaksi varmuuden vuoksi levyn voi kiinnittää yläreunasta croco –kiinnikkeellä. Levy voi olla paksuudeltaan esimerkiksi 10 cm ja ympäripontattua. Seinäeristelevyn sisäpuolella (sokkelin puoleisella) on muutamia uria, joilla varmistetaan kosteuden poistuminen, mikäli sellaista pääsee sokkelin läpi hönkimään. Muutenhan levy on täysin vesitiivis. Samalla kertaa voidaan tehdä myös kellarin routaeristys.

Monet haluavat eristää myös kellarin lattian. Näissä tapauksissa kannattaa miettiä, minkä takia eristys tehdään. Jos kyse on esimerkiksi asuintilasta, kannattaa lattia tehdä aina kunnolla. Mikäli betoniporauksen avulla selviää, että kellarin alla oleva maaperä tai hiekka on kosteaa, betonilaattaan nouseva kapillaarinen kosteus saattaa aiheuttaa myöhemmin ongelmia. Vanhan betonilattian päälle ei kannata rakentaa mitään, vaan vanhat alustat kaivaa pois. Kiviaineksen asentamisen jälkeen voi laittaa eristeen, jonka päälle valetaan uusi betonilattia.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Suosituimmat sivut aiheesta kellarin eristäminen

Kilpailuta kellarin eristäminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä