Kellarin rakentaminen: tietoa

Tarvitsetko palvelua kellarin rakentaminen?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Kellarin rakentaminen

Kellarin rakentaminen: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 31.07.2020 klo 14:07

Katso hintasivu:

Kellarin rakentaminen hinta

Tulossa myöhemmin!

Kun perustukset tehdään talolle joka tapauksessa, saattaa kellarin tekeminen olla hyvä vaihtoehto. Kellari on mainio pohja talolle tuoden varastotilaa ja lisäneliöitä. Mitä tahansa kellarin rakentamispalvelua etsitkään, löydät sopivan yrityksen Kodinplazan kautta.

Kellarin tekninen toimivuus on kaikkien etujen mukaista, sillä virheellisesti rakennettu kellari on riskialtis ympäristö homevaurioiden syntymiselle. Kun kellari toimii asianmukaisesti, on se paljon enemmän kuin varastotila.

Kellarista on helppo tehdä omannäköinen. Muuntelu onnistuu vaivattomasti omia tarpeita mukaillen ja turvallisuutta unohtamatta. Kellarin paloturvallisuus, tiiviys, kosteudenkesto sekä energiatehokkuus ovat yleisiä syitä kellarin suosiolle.

Ennen kuin kellariurakassa päästään kunnolla vauhtiin, on tehtävä tontille tarvittavia alustustöitä. Osassa tonteissa on paljon puustonkasvua, joten puut täytyy hakata ja sahata pois tieltä. Tontin alustustyöt kannattaa tehdä pilke silmäkulmassa ja ottaa ne hyvillä mielin hyötyliikuntana. Tarvittavat räjäytystyöt ja niistä syntyvät ”jätteet” kannattaa hyödyntää tarpeellisilta osin. Isoa kivimurskaa voidaan jättää tontille esimerkiksi pihanrakennusta varten. Pienempää kivimurskaa voidaan käyttää maaperän tiivistämisessä, niin saadaan kellarille tukeva pohja. Käyttämätön kivimurska voidaan kuljettaa pois.

Mikäli kellarissa vietetään enemmänkin aikaa esimerkiksi harrastus- tai nikkarointiaktiviteettien parissa, olisi mukavaa jos sisäilman laatu olisi riittävän hyvä. Jos kellari on puhtaasti asuinkäytössä, ilmanvaihdon osalta kellaria koskee ihan normaalit IV-säädökset. Kosteuspitoisuuksiakaan ei saa unohtaa, vaan niiden tulee olla juuri sopivalla tasolla.

Maanalainen kellari voi olla haasteellinen yhtälö tuoreen tuloilman kannalta, mutta riittävä määrä maarajan yläpuolelta tulevia tuloilmaputkia auttaa asiassa. Poistoilman suhteen järkeviä ratkaisuja kellarissa on johtaa ilma ulos esimerkiksi talon sivusta tai koneellisesti huippuimurilla katon kautta. Kellarin ilmanvaihdon on toimittava kaikkina vuodenaikoina, kuten talvella ja kesällä.

Erityistä huomiota kellarin ilmanvaihto vaatii mahdollisten märkätilojen kohdalla. Kellarin sauna, uima-allas tai suihkutilat vaativat tarpeellisen määrän poistoilmaventtiilejä, jotta käytetty ilma saadaan käsiteltyä asianmukaisesti.

Osaan talopaketeista sisältyy mukaan kellari, joten sitäkin vaihtoehtoa kannattaa miettiä. Kellarin rakentaminen talopakettiin ei ole yleensä mikään ongelma, vaan kellarin voi rakentaa ”etukäteen” tekemällä perusmuureista korkeammat. Yhtenä neuvona harkoissa laskettuna jos normaalisti käytetään viisi kerrosta niin kellarin tapauksessa voidaan käyttää 10-15 kerrosta harkkoja, riippuen tietenkin tontin maaperästä ja muodoista.

Kellarin rakentaminen jälkikäteen on mahdollista, mutta monissa tapauksissa kustannukset eivät pysty kurissa. Monien mielestä talon laajentaminen alaspäin (kellariksi) on vaivalloisin ja kustannustehottomin tapa tehdä lisäasuin- tai lisävarastotilaa kodille. Jos työ päätetään kuitenkin tehdä, tulee asiantuntijaa käyttää koko projektin ajan ja ottaa huomioon myös mahdolliset salaojitukset, vesien pumppaukset pois ja perustusten riittävän painonkeston. Kellarikerroksen rakennusoikeus kannattaa selvittää paikallisesta rakennusvirastosta.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Suosituimmat sivut aiheesta kellarin rakentaminen

Kilpailuta kellarin rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä