Kellarin rakentaminen

Kellarin rakentaminen – Mitä tarkoittaa kellarin rakentaminen?

Kellarin rakentaminen

Tarvitsetko palvelua kellarin rakentaminen?

Kilpailuta kellarin rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Kellarin rakentaminen – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 15.08.2023 klo 22:08

Kun perustukset tehdään talolle joka tapauksessa, saattaa kellarikerroksen rakennus tai teko olla hyvä vaihtoehto. Kellari on mainio pohja talolle tuoden varastotilaa ja lisäneliöitä.

Mitä maksaa kellarin rakentaminen?

Katso hintasivu: Kellarin rakentaminen hinta

Saako kellarin rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kellarin rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Kellarikerroksen rakentaminen

Ennen kuin kellariurakassa päästään kunnolla vauhtiin, on tehtävä tontille tarvittavia alustustöitä. Osassa tonteissa on paljon puustonkasvua, joten puut täytyy hakata ja sahata pois tieltä. Tontin alustustyöt kannattaa tehdä pilke silmäkulmassa ja ottaa ne hyvillä mielin hyötyliikuntana. Tarvittavat räjäytystyöt ja niistä syntyvät ”jätteet” kannattaa hyödyntää tarpeellisilta osin. Isoa kivimurskaa voidaan jättää tontille esimerkiksi pihanrakennusta varten. Pienempää kivimurskaa voidaan käyttää maaperän tiivistämisessä, niin saadaan kellarille tukeva pohja. Käyttämätön kivimurska voidaan kuljettaa pois.

Kellarin ilmanvaihto

Mikäli kellarissa vietetään enemmänkin aikaa esimerkiksi harrastus- tai nikkarointiaktiviteettien parissa, olisi mukavaa jos sisäilman laatu olisi riittävän hyvä. Jos kellari on puhtaasti asuinkäytössä, ilmanvaihdon osalta kellaria koskee ihan normaalit IV-säädökset. Kosteuspitoisuuksiakaan ei saa unohtaa, vaan niiden tulee olla juuri sopivalla tasolla.

Maanalainen kellari voi olla haasteellinen yhtälö tuoreen tuloilman kannalta, mutta riittävä määrä maarajan yläpuolelta tulevia tuloilmaputkia auttaa asiassa. Poistoilman suhteen järkeviä ratkaisuja kellarissa on johtaa ilma ulos esimerkiksi talon sivusta tai koneellisesti huippuimurilla katon kautta. Kellarin ilmanvaihdon on toimittava kaikkina vuodenaikoina, kuten talvella ja kesällä.

Erityistä huomiota kellarin ilmanvaihto vaatii mahdollisten märkätilojen kohdalla. Kellarin sauna, uima-allas tai suihkutilat vaativat tarpeellisen määrän poistoilmaventtiilejä, jotta käytetty ilma saadaan käsiteltyä asianmukaisesti.

Talopaketti kellarilla

Osaan talopaketeista sisältyy mukaan kellari, joten sitäkin vaihtoehtoa kannattaa miettiä. Kellarin rakentaminen talopakettiin ei ole yleensä mikään ongelma, vaan kellarin voi rakentaa ”etukäteen” tekemällä perusmuureista korkeammat. Yhtenä neuvona harkoissa laskettuna jos normaalisti käytetään viisi kerrosta niin kellarin tapauksessa voidaan käyttää 10-15 kerrosta harkkoja, riippuen tietenkin tontin maaperästä ja muodoista.

Kellarin rakentaminen jälkikäteen on mahdollista, mutta monissa tapauksissa kustannukset eivät pysty kurissa. Monien mielestä talon laajentaminen alaspäin (kellariksi) on vaivalloisin ja kustannustehottomin tapa tehdä lisäasuin- tai lisävarastotilaa kodille. Jos työ päätetään kuitenkin tehdä, tulee asiantuntijaa käyttää koko projektin ajan ja ottaa huomioon myös mahdolliset salaojitukset, vesien pumppaukset pois ja perustusten riittävän painonkeston. Kellarikerroksen rakennusoikeus kannattaa selvittää paikallisesta rakennusvirastosta.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Maakellarin rakentaminen
Kellarin rakentaminen

Kilpailuta kellarin rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä