Kaukolämpöasennus

Kaukolämpöasennus – Mitä tarkoittaa kaukolämpöasennus?

Kaukolämpöasennus

Tarvitsetko palvelua kaukolämpöasennus?

Kilpailuta kaukolämpöasennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Kaukolämpöasennus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 16.09.2023 klo 01:09

Kaukolämpö on Suomen eniten käytetty lämmitysmuoto ja sen avulla lämmitetään noin 50% kaikista kiinteistöistä. Kaukolämmön asennus, kaukolämpölaitteiston uusiminen tai vaihto voidaan tehdä kaikkiin kohteisiin, jotka ovat kaukolämpöverkon piirissä.

Mitä maksaa kaukolämpöasennus?

Katso hintasivu: Kaukolämpöasennus hinta

Saako kaukolämpöasennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kaukolämpöasennus saa kotitalousvähennystä. Kaukolämpöasennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kaukolämpöasennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lämmönjakokeskus eli alajakokeskus ottaa kaukolämmön vastaan

Kaukolämpöverkko on yksi kaukolämpöjärjestelmän osa-alue, jossa on kaksi suljettua putkea. Putkien sisällä kiertää kuuma vesi, joka ohjataan varsinkin taajamilla tai kaupunkialueilla sijaitsevien kiinteistöjen lämmönjakokeskukseen. Lämpöjakokeskus puolestaan siirtää tehokkaasti lämmön pientalon tai muun kiinteistön lämmitysverkkoon käyttäen apunaan lämmönsiirtimiä eli lämmönvaihtimia. Pääasiallisesti kaukolämmön avulla voidaan lämmittää esimerkiksi kiinteistön eri tiloja tai niissä päivittäin käytettävää käyttövettä.

Tämän jälkeen lämmönvaihdin eli lämmönsiirrin erottelee veden siten, että kiinteistön järjestelmässä kiertävä vesi ja kaukolämpövesi eivät sekoitu keskenään.

Vertaile myös eri kaukolämpöelementtien vaihto

Monissa kohteissa liitäntä kaukolämmön kanssa on jo tehty ja kyseessä saattaa olla erilaisten kaukolämpölaitteisiin liittyvien komponenttien vaihtoa tai uusimista. Yleensä henkilö, joka tekee kaukolämpölaitteisiin kohdistuvia asennustöitä on kaukolämpöasentaja. Kaukolämpö voidaan asennuttaa kaikenlaisiin kiinteistöihin, kuten esimerkiksi omakotitaloon, rivitaloon tai kerrostaloon.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kaukolämpöasennus

Kilpailuta kaukolämpöasennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä