Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun huolto

Tarvitsetko palvelua ilmalämpöpumpun huolto?

Kilpailuta ilmalämpöpumpun huolto nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Ilmalämpöpumpun huolto – Mitä tarkoittaa ilmalämpöpumpun huolto?

Päivitetty: 20.09.2023 klo 10:09

Säännöllinen ilmalämpöpumpun (ILP) huoltaminen, sisäyksikön puhdistus tai vaikkapa ulkoyksikön korjaus pidentää laitteen käyttöikää ja ylläpitää sen tehokkuutta ja toimintakykyä.

Mitä maksaa ilmalämpöpumpun huolto?

Katso hintasivu: Ilmalämpöpumpun huolto hinta

Saako ilmalämpöpumpun huollosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta ilmalämpöpumpun huolto saa kotitalousvähennystä. Ilmalämpöpumpun huolto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 ilmalämpöpumpun huollon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön huolto

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on rakennuksen tai kiinteistön ulkopuolella sijaitseva yksikkö. Sekin tarvitsee huoltoa säännöllisin väliajoin. Huoltoaikataulua voidaan kuitenkin aikaistaa jos esimerkiksi sen ääni on selvästi erilainen aiempaan verrattuna tai se pitää kohtuuttoman kovaa ääntä. Huollon yhteydessä tarkistetaan samalla myös sen puhallinmoottorin toiminta.

Ilmalämpöpumppu ei lämmitä tai ei toimi

Jos ILP ei lämmitä tarpeeksi, saattaa se olla jollain tavalla rikki. Toisaalta myös liian alhainen ulkolämpötila voi olla syynä siihen. Toisinaan sisäyksikkö tai ulkoyksikkö jäätyy, joka johtuu luontaisesta reaktiosta, jossa kostea ilma jäätyy kosketuksessa kylmän ulkoyksikön pinnan kanssa. Jäätymisestä ei kannata huolestua, sillä pumppu toimii normaalisti siitä huolimatta.

Jos pumppu ei toimi ollenkaan, saattaa kyseessä olla esimerkiksi sähköihin liittyvä vika tai muu suurempi vika. Millaisesta toimintahäiriöstä tai –puutteesta onkaan kyse, kannattaa pyytää ammattilainen paikalle. Mitä nopeammin korjaus tai huoltotoimenpide tehdään, sitä nopeammin pumppu saadaan taas toimintakykyiseksi.

Lisätietoa ilmalämpöpumppujen huoltamisesta

Ilmalämpöpumpun huoltaminen voidaan tehdä mille tahansa pumpulle, riippumatta sen merkistä. Yleisimmät Suomessa huollettavat ilmalämpöpumppumerkit ovat Toshiba, Mitsubishi, IVT, Fujitsu, Gree, Panasonic, Electrolux, Ultimate, Viessman, LG, Nibe, Oilon, Argo, Carrier sekä Sharp. Mikäli omaa merkkiäsi ei mainittu listassa, ei syytä huoleen – paikallinen huoltaja löytyy takuuvarmasti.

Tämän sivun alussa puhuttiinkin jo lyhyesti suositusväleistä ILP:jen huollossa ja tässä niistä vielä tarkemmin:

  • suositusväli 2–4 vuotta
    • kotitaloudet ja muut yksityiskohteet
  • suositeltu huoltaminen vuoden välein
    • suuremmat kohteet ja yrityskohteet, joissa pumput ovat päällä lähes 24/7 ja niitä käytetään pääasiassa viilennykseen

Aiheesta muualla:
Älä maksaa liikaa ilmalämpöpumpun huollosta, Kouvolan Sanomat

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Ilmalämpöpumpun huolto

Kilpailuta ilmalämpöpumpun huolto Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä