Lämminvesivaraaja: hinta (2021) ja UKK

Päivitetty: 21.11.2021 klo 10:11

Lämminvesivaraajat, myös varaaja tai boileri, lämmittävät kiinteistön tai rakennuksen käyttöveden. Lämminvesivaraajan asennus, kytkentä sekä oikein tehty mitoitus varmistavat, että lämmintä käyttövettä on aina saatavilla.

Usein uusi varaaja, kuten hybridivaraaja tai vesiboileri, on mahdollista hankkia myös asennettuna. Joka tapauksessa vertailu kannattaa aloittaa pyytämällä yhdellä tarjouspyynnöllä useampi tarjous. Osalle paras ja järkevin ratkaisu saattaa olla vanhan varaajan vaihto tai uusiminen.

Varaajan sähkönkulutus on vuodessa keskimäärin noin 600 kWh –1.300 kWh per henkilö riippuen käytöstä. Tekninen käyttöikä puolestaan vaihtelee noin 15 – 25 vuoden välillä. Varaajien tyypillisiä tilavuuksia ovat: 5L, 10L, 20L, 30L, 50L, 80L, 100L, 150L, 200L, 300L, 500L, 1000L, 2000L sekä 3000L.

Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
15680, Lahti
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
100 - 125 m2
Kerrosten lukumäärä
2
Käyttäjien (hlö) lukumäärä
4
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Uusi lämminvesivaraaja puukattilan rinnalle

Kiinteistössä vesikiertoinen patterilämmitys vapaalla kierrolla, puukattilalla. Varajärjestelmänä luultavasti 1000l lämminvesivaraaja kahdella 6w vastuksella. Varaaja eristetty villalla ja pellitetty joten kokoa, merkkiä, mallia, ikää ja kuntoa on vaikea sanoa.
Haluan uusia varaajan energiatehokkaampaan versioon, puukattila saa jäädä myös.
Asialla on kiire joten toivon pikaista yhteydenottoa.
Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
15850, Lahti
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
125 - 150 m2
Kerrosten lukumäärä
1,5
Kohteen rakennusvuosi
2000-luvulla
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Lämminvesivaraajan vaihto uuteen samallainen kuin entinen

Lämminvesivaraajan VLM 300 S vaihto uuteen (ed.2002 VLM 300S) uusi malli on kinnitykseltään täysin samanlainen kuin vanha( ei putkitöitä)
- Saisinko eriteltynä laitteen hinnan ja työn osuuden.
Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
04500, Tuusula
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
150 - 200 m2
Kerrosten lukumäärä
1,5
Käyttäjien (hlö) lukumäärä
4
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Lämminvesivaraaja asennustöineen, n. 250-300 l

Talossamme KW Smart-merkkinen ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä vesikiertoisella lattialämmityksellä ja Toshiban ulkoyksiköllä, jossa KW Smartin valmistama lämminvesivaraaja.
Varaajalta ei tulee enää kuumaa vettä, ainoastaan lämpimähköä. Äkkiseltään luulisin että varaaja on hajoamassa, mutta tarvitsen tekijän joka osaa diagnosoida missä vika on ja selvittää pärjätäänkö pelkällä varaajan uusimisella. Jos näin on niin luonnollisesti varaajan uusiminen asennustöineen ja vanhan pöntön poisvienti kuuluu kauppaan.
Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
04500, Tuusula
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
150 - 200 m2
Kerrosten lukumäärä
1,5
Käyttäjien (hlö) lukumäärä
4
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Uusi lämminvesivaraaja, n 250-300 L

Talossamme KW Smart-merkkinen ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä vesikiertoisella lattialämmityksellä ja Toshiban ulkoyksiköllä, jossa KW Smartin valmistama lämminvesivaraaja 200 L. Varaajalta ei tulee enää kuumaa vettä, ainoastaan lämpimähköä. Äkkiseltään luulisin että varaaja on hajoamassa, mutta tarvitsen tekijän joka osaa diagnosoida missä vika on ja selvittää pärjätäänkö pelkällä varaajan uusimisella. Jos näin on niin luonnollisesti varaajan uusiminen asennustöineen ja vanhan pöntön poisvienti kuuluu kauppaan. Järjestelmän asennus- ja muut speksit liitteessä.
Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
04500, Tuusula
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
150 - 200 m2
Kerrosten lukumäärä
1,5
Käyttäjien (hlö) lukumäärä
4
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Uusi lämminvesivaraaja asennustöineen n 250-300L

Talossa KW Smart-merkkinen vesi-ilmalämpöpumppu Toshiban ulkoyksilöllä jossa vesikiertoinen lattialämmitys ja KW Smartin 200 litrainen lämminvesivaraaja. Varaajalta ei tule tällä hetkellä kuin korkeintaan lämpimähköä vettä, ei siis toimi oikein. Tarvitsen kuitenkin tekijän joka osaa diagnosoida onko vika pelkästään varaajassa ja jos on, asentaa siihen uuden toimivan ja vie vanhan pois avaimet käteen-periaatteella. Liitteessä järjestelmän perustiedot ja osat. Kätevästi norjankielisen asennusmanuaalin saa halutessaan tutkittavaksi jos haluaa syventyä järjestelmään tarkemmin, tänne ei jostain syystä pdf:n liittäminen onnistu. Pikaisia mahd. kattavia tarjouksia kiitos, ja jos tarvitsette kartoituskäyntiä tarjousta varten niin tällä viikolla olisi saatava homma jo rullaamaan. Kiitokset jo etukäteen.
Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
15300, Lahti
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttäjien (hlö) lukumäärä
2
Tarjouspyynnön tyyppi
Asennustyö

Lämminvesivaraajan vaihto uuteen kellarikerroksessa Vanhan irroitus.

https://www.netrauta.fi/lamminvesivaraaja-modul-vlm-160-s-1-2-3-kw-3-v-modulimalli-160l

Lämminvesivaraajan hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • LV-varaajan koko ja tilavuus
 • LV-varaajan malli: lattia, seinä, vaaka, tavallinen, hybridi jne.
 • tarjouspyynnön tyyppi: pelkkä varaaja, pelkkä asennus vai varaaja asennettuna

Lämminvesivaraajien hinta on keskimäärin noin 300 € – 2.500 € yhtä varaajaa kohden koosta ja mallista riippuen. Asentamisen ja käyttöönoton kanssa eli asennettuna hinta on noin 600 € – 3.000 €. Lämminvesivaraajan pelkkä asennus, kytkentä, vaihto tai uusiminen maksaa keskimäärin noin 300 € – 1000 €.

Lämminvesivaraajan eli boilerin hinta määrittyy pitkälti varaajan koon, tehokkuuden sekä tilavuuden perusteella. Tätä varten kustannuksia arvioitaessa kannattaakin huomioida a) käyttäjien lukumäärä, b) kiinteistön käyttötarkoitus sekä c) vesikalusteiden lukumäärä. Käyttäjien lukumäärällä tarkoitetaan henkilöitä, jotka tarvitsevat lämmintä käyttövettä. Monet taloudet ovat 1–2 hengen talouksia ja loput keskimäärin noin 3–6 hengen talouksia. Luonnollisesti käyttäjien määrän kasvaessa myös lämmitettävän käyttöveden tarve kasvaa. Toiseksi on hyvä tarkastella, onko kyseessä esimerkiksi loma-asunto kuten mökki tai ihan pääsääntöinen eli vakituinen asunto. Esimerkiksi vapaa-ajan asunnolle saattaa riittää hieman pienempi varaaja. Myös vesikalusteiden lukumäärä on hyvä indikaattori eli onko keittiössä yksi vai kaksi pesuallasta, kylpyhuoneessa suihkun ja käsienpesualtaan lisäksi ehkäpä vielä amme, joka täytetään säännöllisesti.

Lisäksi asennustapa vaihtelee eri mallien välillä eli onko kyseessä esimerkiksi lattialle vai seinälle asennettava varaaja. Myös asennustavalla on väliä eli tehdäänkö se esimerkiksi vanhan varaajan tilalle – jolloin parhaimmillaan liitännät saattavat olla täysin valmiina – vai asennetaanko LV-varaaja ensimmäistä kertaa.

Erilaisten lämminvesivaraajien eli boilereiden asentaminen voidaan tehdä moniin erilaisiin kiinteistöihin sekä tiloihin. Saunaan tehtävä asennus voidaan tehdä esimerkiksi saunan lauteiden alle, jolloin lauteiden alla oleva tila saadaan mahdollisimman suureen hyötykäyttöön. Esimerkiksi noin 3–5 hengen kotitaloudessa voitaisiin käyttää 300 litran saunavaraajaa.

Varaajien kytkeminen on erittäin suosittua myös mökille, kesämökille tai muulle vapaa-ajan asunnolle. Pääasiallinen syy on tietenkin asumismukavuuden sekä asumisviihtyvyyden lisääminen, jota varaaja varmastikin tuo. Boilerin asennus voidaan tehdä myös yhtä hyvin vanhan tilalle, jolloin kyseessä on lämminvesivaraajan vaihto. Vaihdon yhteydessä suoritetaan vanhan varaajan tyhjennys sekä lattiapintojen oikeaoppinen suojaus.

Lämminvesivaraajan kytkeminen on yleensä kokonaispalvelu, joka sisältää uuden varaajan toimittamisen paikan päälle sekä sen kokonaisvaltaisen asennuksen käyttövalmiiksi putki- sekä sähkötöitä myöten. Mikäli kyseessä on lämminvesivaraajan vaihto, sisältää asennustyö myös vanhaan varaajan kohdistuvan tyhjennyksen, irrotuksen sekä tarvittaessa myös poiskuljetuksen ja/tai kierrätyksen.

Hybridivaraaja on vesivaraaja, jonka avulla vettä pystytään lämmittämään yhdellä tai useammalla eri lämmönlähteellä. Lämmönlähteitä voivat olla esimerkiksi öljylämmitys tai öljykattila, puukattila, sähkölämmitys, aurinkopaneelit tai vaikkapa lämpöpumppu.

Boilerin mitoitus sekä koko kannattaa valita käyttöveden kulutusmäärän perusteella. Katso alapuolelta muutamia suuntaa antavia mitoituksia ja selvitä, minkä kokoinen varaaja sopisi omaan kohteeseesi.

 • 60 litran säiliö
  • yksi käyttäjä, käsienpesuallas ja suihku
 • 100 – 150 litran säiliö
  • kaksi käyttäjää, käsienpesuallas ja suihku
 • 150 – 230 litran säiliö
  • kolme käyttäjää, käsienpesuallas ja suihku
 • 200 – 300 litran säiliö
  • neljä käyttäjää, käsienpesuallas, suihku sekä kylpyamme
 • 400 litran säiliö tai suurempi
  • viidestä kuuteen käyttäjää, käsienpesuallas, suihku sekä kylpyamme

Lämminvesivaraajien sähkönkulutus eli energiankulutus on arviolta noin 700 – 1300 kWh vuosittain yhtä henkilöä kohden. Jos käytössä on yösähkö, voidaan sen avulla vettä lämmittää öisin halvemmalla.

Käyttöikä tai elinikä on keskimäärin noin 13 – 20 vuotta, mutta erilaisissa merkeissä ja valmistajissa voi olla suuriakin eroja. Monet toimittajat ovat mahdollistaneet tuotteiden hankkimisen erissä eli osamaksulla, jolloin mahdollisesti suurempaa aloituskustannusta tai hankintahintaa voidaan pienentää.

Boilerit eli lämminvesivaraajat ovat järkevä valinta etenkin sellaisissa kiinteistöissä, joissa lämpimän käyttöveden tarve on suurempi. Niiden toiminta perustuu siihen, että varaajan säiliöön kerätään vettä ja säiliössä oleva vesi lämmitetään. Ymmärrettävästi mitä suurempi säiliö on kyseessä, sitä enemmän lämmintä vettä on käytössä.

Jokainen ihminen sekä lämpimän veden käyttäjä on erilainen. Tästä syystä mitoitus kannattaakin tehdä aina tapauskohtaisesti. Joissain perheissä esimerkiksi teini-ikäiset lapset saattavat viettää suihkussa aikaa normaalia enemmän ja tämä kannattaa huomioida varaajan valinnassa. Tässä suuntaa antavia kulutusesimerkkejä:

 • tiskaus
  • riippuu totta kai käyttöveden paineesta sekä tiskien määrästä, mutta keskimäärin yksi tiskauskerta vie vettä noin 10 – 20 litraa
 • käsienpesu
  • normaali käsien peseminen pesualtaassa vie keskimäärin noin 0,5 litraa ja monesti päivän loppusaldoon vaikuttavat käsienpesukertojen lukumäärä
 • suihkussa käyminen
  • noin viiden minuutin suihku vie keskimäärin vettä noin 40 – 65 litraa
  • esimerkiksi 30 minuutin suihkussa käyttöveden tarve on jo huomattavasti suurempi
 • kylpyammeen täyttäminen
  • normaalikokoisen ammeen tilavuus on noin 130 – 160 litraa

Lämminvesivaraajan tehtävä on siis lämmittää kodin, kiinteistön tai muun rakennuksen käyttövesi. Kuinka paljon lämmintä käyttövettä pystytään varastoimaan ja lämmittämään kerralla, riippuu varaajan tilavuudesta. Monesti tilavuus määritetään puhtaasti käyttöveden tarpeen perusteella eli kuinka paljon käyttövettä käytetään päivän aikana. Monesti kulutukseen vaikuttavat esimerkiksi käyttäjien lukumäärä sekä onko kylpyhuoneessa esimerkiksi normaalien vesikalusteiden lisäksi myös poreamme tai kylpyamme.

Aiheesta muualla:
Lämpimän käyttöveden laskukaava, Motiva

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu lämminvesivaraajasta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
15680, Lahti
Arvioitu hinta
1 128,00 €
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
100 - 125 m2
Kerrosten lukumäärä
2
Käyttäjien (hlö) lukumäärä
4
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Uusi lämminvesivaraaja puukattilan rinnalle

Kiinteistössä vesikiertoinen patterilämmitys vapaalla kierrolla, puukattilalla. Varajärjestelmänä luultavasti 1000l lämminvesivaraaja kahdella 6w vastuksella. Varaaja eristetty villalla ja pellitetty joten kokoa, merkkiä, mallia, ikää ja kuntoa on vaikea sanoa.
Haluan uusia varaajan energiatehokkaampaan versioon, puukattila saa jäädä myös.
Asialla on kiire joten toivon pikaista yhteydenottoa.
Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
15850, Lahti
Arvioitu hinta
794,50 €
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
125 - 150 m2
Kerrosten lukumäärä
1,5
Kohteen rakennusvuosi
2000-luvulla
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Lämminvesivaraajan vaihto uuteen samallainen kuin entinen

Lämminvesivaraajan VLM 300 S vaihto uuteen (ed.2002 VLM 300S) uusi malli on kinnitykseltään täysin samanlainen kuin vanha( ei putkitöitä)
- Saisinko eriteltynä laitteen hinnan ja työn osuuden.
Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
02270, Espoo
Arvioitu hinta
1 245,00 €
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
150 - 200 m2
Kerrosten lukumäärä
1
Käyttäjien (hlö) lukumäärä
2
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö
Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
04500, Tuusula
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
150 - 200 m2
Kerrosten lukumäärä
1,5
Käyttäjien (hlö) lukumäärä
4
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Lämminvesivaraaja asennustöineen, n. 250-300 l

Talossamme KW Smart-merkkinen ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä vesikiertoisella lattialämmityksellä ja Toshiban ulkoyksiköllä, jossa KW Smartin valmistama lämminvesivaraaja.
Varaajalta ei tulee enää kuumaa vettä, ainoastaan lämpimähköä. Äkkiseltään luulisin että varaaja on hajoamassa, mutta tarvitsen tekijän joka osaa diagnosoida missä vika on ja selvittää pärjätäänkö pelkällä varaajan uusimisella. Jos näin on niin luonnollisesti varaajan uusiminen asennustöineen ja vanhan pöntön poisvienti kuuluu kauppaan.
Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
04500, Tuusula
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
150 - 200 m2
Kerrosten lukumäärä
1,5
Käyttäjien (hlö) lukumäärä
4
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Uusi lämminvesivaraaja, n 250-300 L

Talossamme KW Smart-merkkinen ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä vesikiertoisella lattialämmityksellä ja Toshiban ulkoyksiköllä, jossa KW Smartin valmistama lämminvesivaraaja 200 L. Varaajalta ei tulee enää kuumaa vettä, ainoastaan lämpimähköä. Äkkiseltään luulisin että varaaja on hajoamassa, mutta tarvitsen tekijän joka osaa diagnosoida missä vika on ja selvittää pärjätäänkö pelkällä varaajan uusimisella. Jos näin on niin luonnollisesti varaajan uusiminen asennustöineen ja vanhan pöntön poisvienti kuuluu kauppaan. Järjestelmän asennus- ja muut speksit liitteessä.
Palvelu
Lämminvesivaraaja
Paikkakunta
04500, Tuusula
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
150 - 200 m2
Kerrosten lukumäärä
1,5
Käyttäjien (hlö) lukumäärä
4
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Uusi lämminvesivaraaja asennustöineen n 250-300L

Talossa KW Smart-merkkinen vesi-ilmalämpöpumppu Toshiban ulkoyksilöllä jossa vesikiertoinen lattialämmitys ja KW Smartin 200 litrainen lämminvesivaraaja. Varaajalta ei tule tällä hetkellä kuin korkeintaan lämpimähköä vettä, ei siis toimi oikein. Tarvitsen kuitenkin tekijän joka osaa diagnosoida onko vika pelkästään varaajassa ja jos on, asentaa siihen uuden toimivan ja vie vanhan pois avaimet käteen-periaatteella. Liitteessä järjestelmän perustiedot ja osat. Kätevästi norjankielisen asennusmanuaalin saa halutessaan tutkittavaksi jos haluaa syventyä järjestelmään tarkemmin, tänne ei jostain syystä pdf:n liittäminen onnistu. Pikaisia mahd. kattavia tarjouksia kiitos, ja jos tarvitsette kartoituskäyntiä tarjousta varten niin tällä viikolla olisi saatava homma jo rullaamaan. Kiitokset jo etukäteen.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile lämminvesivaraajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö lämminvesivaraajasta