Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu

Tarvitsetko palvelua
Ilmalämpöpumppu?

Kilpailuta ilmalämpöpumppu nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa ilmalämpöpumppu?

Päivitetty: 06.06.2024 klo 19:06

Ilmalämpöpumput, myös tunnetaan nimellä ILP, on suosittu ratkaisu kodin ja kiinteistön lämmitykseen sekä viilennykseen. Ilmalämpöpumput ovat energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät, ja ne tarjoavat merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa. Niiden kohtuullinen hinta ja lisäksi alhaiset käyttökustannukset tekevät niistä hyvän vaihtoehdon monille kotitalouksille.

Mitä maksaa ilmalämpöpumppu?

Katso hintasivu: Ilmalämpöpumppu hinta

Saako ilmalämpöpumpusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta ilmalämpöpumppu saa kotitalousvähennystä. Ilmalämpöpumppu on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 ilmalämpöpumpun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mikä on ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumput ovat energiatehokas ja ympäristöystävällinen tapa lämmittää ja viilentää taloa. Ne toimivat keräämällä lämpöenergiaa ulkoilmasta ja siirtämällä sen sisälle, lämmittäen tai viilentäen huoneistoa. Ilmalämpöpumput ovat yhä suositumpia niiden ympäristöystävällisyyden ja energiatehokkuuden takia. Ne tarjoavat myös hiljaisen ja tehokkaan lämmityksen ja viilennyksen riippumatta sääolosuhteista.

Ilmalämpöpumppu on kompakti ja helppo asentaa, ja se on yhä suositumpi tapa lämmittää ja viilentää talo. Ilmalämpöpumpun komponentit sisältävät toiminnallisen sisäyksikön, ulkoyksikön ja kompressoriin. Ulkoyksikkö kerää lämpöenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen sisäyksikköön, joka lämmittää ja viilentää sisätilaa. Kompressori säätää ulkoyksiköstä kerätyn lämpöenergian tason sisäyksikköön.

Ilmalämpöpumppu vai maalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppuja on kahta tyyppiä: maalämpöpumppu, joka käyttää maaperän lämpöä, ja ilmalämpöpumppu, joka käyttää ulkoilman lämpöä. Molemmat ovat tehokkaita ja energiatehokkaita tapoja lämmittää ja viilentää talo. Ilmalämpöpumput ovat yleensä myös edullisempia kuin maalämpöpumput, ja ne ovat usein helpompi asentaa ja käyttää.

Mitä tulee huomioida ilmalämpöpumpun hankinnassa?

Ilmalämpöpumpun hankinnassa on monia asioita, jotka tulee ottaa huomioon. Ensinnäkin sinun on varmistettava, että se soveltuu asuntoosi. Ilmalämpöpumput vaihtelevat kooltaan ja teholtaan, joten on tärkeää löytää sopiva laite. Lisäksi on mietittävä, mitä energialähteitä halutaan käyttää. Jos haluat säästää hiilijalanjälkeä, on tärkeää valita pumpun, joka on energiatehokas.

Toiseksi on tärkeää tutustua hyvin laitteen eri toimintoihin ja ominaisuuksiin. Jotkut laitteet tarjoavat esimerkiksi ajastinta, jotta voit ohjelmoida pumpun käynnistymisen ja pysäyttämisen. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen, koska se säästää energiaa. Lisäksi on myös tärkeää varmistaa, että laite on helppokäyttöinen ja että siihen sisältyy helposti ymmärrettävä ohjeet.

Kolmanneksi on harkittava, haluatko hankkia pumpun, jossa on sisäänrakennettu asennus. Nämä laitteet ovat usein helppo ja nopea asentaa, ja ne sisältävät yleensä kaikki tarvittavat osat.

Ilmalämpöpumpun lämmityskustannusten säästö on huomattava. Tutkimukset osoittavat, että talo, joka käyttää ilmalämpöpumppua, voi säästää jopa 40–50 % lämmityskustannuksissaan. Lisäksi järjestelmän korkean tehokkuuden ansiosta käyttökustannukset ovat usein alhaisemmat kuin muiden lämmitysmuotojen.

Ilmalämpöpumppu voi myös tarjota merkittäviä säästöjä kylmänä kautena. Monet asiakkaat, jotka käyttävät ilmalämpöpumppua, havaitsevat, että he voivat säästää vuotuisissa lämmityskustannuksissaan jopa 30–50 %. Nämä säästöt voivat olla erityisen huomattavia, kun asiakkaat siirtyvät vanhemmista lämmitysjärjestelmistä ilmalämpöpumpuille.

Kuinka paljon voit säästää ilmalämpöpumpun avulla?

Ilmalämpöpumppu on yleistynyt viimeisten vuosien aikana, koska se tarjoaa useita etuja. Ilmalämpöpumppu ottaa lämpöä ulkoilmasta, jolloin asunto tarvitsee vähemmän energiaa lämmitykseen verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin, kuten öljykattiloihin tai kaasukattiloihin.

Ilmalämpöpumpun lämmityskustannusten säästö on huomattava. Tutkimukset osoittavat, että talo, joka käyttää ilmalämpöpumppua, voi säästää jopa 40–50 % lämmityskustannuksissaan. Lisäksi järjestelmän korkean tehokkuuden ansiosta käyttökustannukset ovat usein alhaisemmat kuin muiden lämmitysmuotojen.

Ilmalämpöpumppu voi myös tarjota merkittäviä säästöjä kylmänä kautena. Monet asiakkaat, jotka käyttävät ilmalämpöpumppua, havaitsevat, että he voivat säästää vuotuisissa lämmityskustannuksissaan jopa 30–50 %. Nämä säästöt voivat olla erityisen huomattavia, kun asiakkaat siirtyvät vanhemmista lämmitysjärjestelmistä ilmalämpöpumpuille.

Kuinka sijoitat ilmalämpöpumpun oikein?

Ilmalämpöpumput ovat melko helppoja ja kustannustehokkaita asentaa, mutta oikean sijoituspaikan ja oikean asennustavan löytäminen on tärkeää, jotta lämpöpumppu toimii optimaalisesti.

Sijoittamisen kannalta tärkein kysymys on se, mihin lämpöpumpun tulisi sijoittaa. Yleensä suositellaan, että lämpöpumppu sijoitetaan ulkoilman puolelle, jotta se voi hyötyä parhaiten ulkoilman lämpötilasta. Sijoittamiseen kannattaa panostaa, sillä lämpöpumpun toimintavarmuus ja tehokkuus perustuvat pitkälti siihen, että se on oikein sijoitettu.

Ilmalämpöpumpun asentaminen - Näin se tehdään

Ilmalämpöpumpun asentaminen voi vaihdella laitteen ja kohteen eri ominaisuuksien mukaan. Yleensä asennusprosessiin kuuluu esipuhdistaminen, laitteen asentaminen, järjestelmän säätäminen ja kalibrointi. Yksinkertaisissa asennuksissa kokonaisaika voi olla muutamista tunneista päiviin, ja monimutkaisissa asennuksissa voi viedä useita päiviä.

Ensinnäkin tulee tarkastaa sijainti, johon ilmalämpöpumppu on tarkoitus asentaa. Tämä auttaa asentamaan laitteen oikein ja määrittelemään koko asennuksen keston. Seuraavaksi suoritetaan laitteen esipuhdistaminen, joka voi kestää useita tunteja. Kun esipuhdistus on suoritettu, voidaan aloittaa laitteen asentaminen. Tämä vaihe voi kestää muutamista tunneista kuuteen tuntiin riippuen laitteen koosta ja asennuskohteen ominaisuuksista. Kun laite on asennettu, aloitetaan järjestelmän säätäminen ja kalibrointi. Asentamisen kokonaisaika voi vaihdella laitteen ja asennuskohteen ominaisuuksien mukaan.

Paljonko ilmalämpöpumppu kuluttaa sähköä?

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas tapa lämmittää taloa. Kysymys, paljonko ilmalämpöpumppu kuluttaa sähköä, on yleinen. Ilmalämpöpumpun energian kulutukseen vaikuttaa monta tekijää. Yleisesti ottaen kulutus riippuu ilmalämpöpumpun koosta, jäähdytyskapasiteetista ja sääolosuhteista.

Yleisesti ilmalämpöpumppu kuluttaa vähemmän sähköä kuin konventionaaliset lämmitysjärjestelmät. Se käyttää sähköä vain lämmittääkseen tai jäähdyttääkseen talon.

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus vaihtelee lämpöpumpun koon, sijainnin ja sääolosuhteiden mukaan. Ilmalämpöpumpun kulutus on noin 3-5 kWh/m2. Kulutus voi olla alhaisempi, jos lämpöpumppu on korkealaatuinen ja asennettu oikein.

Kannattaako hankkia ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas, helppo ja edullinen tapa lämmittää ja jäähdyttää kotisi. Se tuo mukanaan monia etuja, jotka tekevät siitä erinomaisen sijoituksen.

Ilmalämpöpumpuilla on useita etuja, joita muut lämmitys- ja jäähdytysratkaisut eivät tarjoa. Niiden energiatehokkuus on huipussaan. Ne toimivat taloudellisesti ja kuluttavat vähemmän energiaa kuin muut lämmitys- ja jäähdytysratkaisut. Lisäksi niiden käyttöikä on yleensä pidempi kuin muiden vaihtoehtojen.

Ilmalämpöpumppu tarjoaa myös monia muita etuja. Ne on helppo asentaa ja käyttää. Ne eivät vaadi paljoa huoltoa, ja ne voidaan ohjelmoida tietyille ajankohdille, mikä tekee niistä entistä energiatehokkaampia.

Kannattaako sitten hankkia ilmalämpöpumppu? Se riippuu sinun kotisi ja lämmitystarpeidesi luonteesta. Jos haluat säästää rahaa ja energiaa, ilmalämpöpumppu voi olla erinomainen valinta. Se voi säästää sinulta paljon rahaa energialaskuissa ja jopa vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Lisätietoja ilmalämpöpumpuista

Ilmalämpöpumput ovat yhä suositumpia kotitalouksien lämmitysratkaisuina, koska niiden ominaisuudet ovat sekä kustannustehokkaita että ympäristöystävällisiä. Vaikka päälämmitysjärjestelmän pohjana olisi öljylämmitys tai kaukolämpö, saadaan silti ilmalämpöpumpulla aikaiseksi tuntuvia säästöjä.

Aiheesta muualla:
Ilmalämpöpumppu tukilämmityslähteenä, Motiva
Kylmäaineiden maahantuonti, myynti ja varastointi, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Ilma-ilmalämpöpumpun vaikutus energiankulutukseen pientaloissa, VTT
Ilmalämpöpumpun hyödyistä ja hankinnasta, Suomen lämpöpumppuyhdistys (Sulpu)
Ilmalämpöpumppujen energiansäästöstä, Ympäristöhallinto
Suositus: Ilmalämpöpumpun myyntiin yhdistettävä pätevä asennus, Ympäristöhallinto
Ohjeita ilmalämpöpumpun hankintaan ja asennukseen, Hengitysliitto
Uusi F-kaasuasetus tuo rajoituksia kylmäaineiden käyttöön, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Tutustu ilmalämpöpumpusta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle ilmalämpöpumppu.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Lämminvesivaraaja Maalämpö Ilma-vesilämpöpumppu Lämpöpumppu Poistoilmalämpöpumppu Öljylämmitys Ilmalämpöpumpun asennus Maalämpö asennus Öljylämmityksen vaihto Ilma-vesilämpöpumppu asennus Kaukolämpöasennus Sähköpattereiden asennus Poistoilmalämpöpumpun asennus
Ilmalämpöpumppu

Kilpailuta ilmalämpöpumppu Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä