Öljylämmitys: tietoa

Tarvitsetko palvelua öljylämmitys?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Öljylämmitys

Öljylämmitys: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 09.02.2020 klo 02:02

Katso hintasivu:

Öljylämmitys hinta

Tulossa myöhemmin!

Öljyllä tapahtuva lämmitys on yksi vaihtoehto toteuttaa rakennusten ja talojen lämmöntuotto.

Minkälaista öljylämmitykseen liittyvää ratkaisua oletkaan hankkimassa, löydät öljylämmitysjärjestelmien ammattilaiset Kodinplazasta. Tietoa:

  • osa-alueita mm. öljypoltin, öljylämmityskattila, öljysäiliö ja lämmönsäätely
  • soveltuu hyvin vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin
  • tehokas tapa lämmittää myös käyttövettä

Öljylämmityskattila on yksi öljylämmitysjärjestelmän osa-alueista. Yksi sen monista hyödyistä on, että usein erillistä varaajaa ei ole tarpeellista hankkia. Kattilan lämmitysteho on hyvä ja se kykenee lämmittämään käyttöveden nopeasti, noin 20–30 minuutissa. Tämä on varsinkin suuremmissa perheissä käyttömukavuutta lisäävä tekijä.

Monesti öljylämmityskattila sijoitetaan sille suunniteltuun tilaan, kuten paloturvalliseen tekniseen tilaan. Toisaalta öljysäiliö on mahdollista asettaa myös rakennuksen tai kiinteistön ulkopuolelle. Erilaiset toimintatavat ja –periaatteet vaihtelevan kiinteistön energiantarpeen sekä ominaisuuksien mukaan.

Kaikista Suomen kiinteistöistä tai rakennuksista lämmitetään öljyllä noin 20–25%, joten kyseessä on siis vielä varsin suosittu lämmitysmuoto. Pientalon, kuten omakotitalon tai rintamamiestalon lämmitys tehdään myös usein öljyllä ja öljylämmitettävien omakotitalojen määrä on arviolta noin 180 000–200 000 kappaletta.

Keskimääräinen öljynkulutus vaihtelee ensisijaisesti talon lämmitettävän pinta-alan sekä asukkaiden lukumäärän mukaan. Aiempina vuosikymmeninä öljynkulutus on saattanut olla suurempaa samanlaisessa kohteessa, mutta nykyaikaisten öljylämmitysjärjestelmien ansiosta tehokkuus on parantunut. Energiankulutus vaihtelee keskimäärin noin parista tuhannesta muutamaan tuhanteen litraan vuodessa.

Yleensä Suomessa öljylämmityksen polttoaineena käytetään polttoöljyä, pienemmissä kohteissa lämmitysöljy eli ts. kevyt polttoöljy ja suuremmissa esimerkiksi tehdas-, laitos- tai hallipolttimissa voidaan käyttää raskasta polttoöljyä. Öljy on varsin tiivistä, joten sen varastoiminen esimerkiksi öljytynnyreihin on helppoa. Toisaalta öljytynnyreiden kuljettaminen on myös helppoa, jolloin sitä voidaan kuljettaa helposti kaikkialle Suomeen.

Asennus voidaan tehdä myös esimerkiksi mökille, autotalliin tai uuteen taloon, riippuen kiinteistön käyttötarpeesta sekä käyttötarkoituksesta. Asennusliikkeet voit vertailla helposti Kodinplazan kautta.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Öljykattilan ja polttimen vaihto uuteen ja lisäksi mahdollisesti 2 ilmalämpöpumpun asennus
Mikkeli

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Mikkeli
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
150 - 200 m2
Kerrosten lukumäärä
3
Kohteen rakennusvuosi
1960-luvulla tai aiemmin
Tarjouspyynnön tyyppi
Laitteet ja asennustyö

Öljykattilan ja polttimen vaihto uuteen ja lisäksi mahdollisesti 2 ilmalämpöpumpun asennus

Omakotitalossa on vesikiertolämmitys, jota vanha, tehoton ja epätaloudellinen öljylämmityskattila pyörittää sekä tuottaa lämpimän käyttöveden. Öljysäiliö on uusittu eli sillä on vielä elinikää kymmeniä vuosia.
Öljykattilan vaihto, tarvittavat asennustyöt sekä mahdollisesti vielä 2 ilmalämpöpumpun asentaminen keski- ja yläkertaan syksyn 2018 aikana.

Vanhan lämmityskattilan vaihto uudenpaan
Kouvola

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Kouvola
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Käyttöpinta-ala
75 - 100 m2
Kerrosten lukumäärä
2
Kohteen rakennusvuosi
1960-luvulla tai aiemmin
Tarjouspyynnön tyyppi
Asennustyö

Vanhan lämmityskattilan vaihto uudenpaan

Kohteessa vapaakiertoinen lämmitys järjestelmä,itse poistaisin varaajan ja kattilan sekä laittaisin uuden paikalleen,asentajan ei tarvitse kuin tehdä uudet liitännät,uuden paisuntasäiliön tarvii, tarpeen mukaan katsotaan tarviiko muuta.

Kilpailuta öljylämmitys
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä