Öljylämmitys

Öljylämmitys – Mitä tarkoittaa öljylämmitys?

Öljylämmitys

Tarvitsetko palvelua öljylämmitys?

Kilpailuta öljylämmitys nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Öljylämmitys – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.09.2023 klo 05:09

Öljyllä tapahtuva lämmitys on yksi vaihtoehto toteuttaa rakennusten ja talojen lämmöntuotto. Öljylämmityksen osa-alueita ovat mm. öljypoltin, öljylämmityskattila, öljysäiliö ja lämmönsäätely.

Mitä maksaa öljylämmitys?

Katso hintasivu: Öljylämmitys hinta

Saako öljylämmityksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta öljylämmitys saa kotitalousvähennystä. Öljylämmitys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 öljylämmityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Öljylämmityskattila sijoitetaan usein erilliseen tilaan

Öljylämmityskattila on yksi öljylämmitysjärjestelmän osa-alueista. Yksi sen monista hyödyistä on, että usein erillistä varaajaa ei ole tarpeellista hankkia. Kattilan lämmitysteho on hyvä ja se kykenee lämmittämään käyttöveden nopeasti, noin 20–30 minuutissa. Tämä on varsinkin suuremmissa perheissä käyttömukavuutta lisäävä tekijä.

Monesti öljylämmityskattila sijoitetaan sille suunniteltuun tilaan, kuten paloturvalliseen tekniseen tilaan. Toisaalta öljysäiliö on mahdollista asettaa myös rakennuksen tai kiinteistön ulkopuolelle. Erilaiset toimintatavat ja –periaatteet vaihtelevan kiinteistön energiantarpeen sekä ominaisuuksien mukaan.

Kulutus pientalossa vuosittain noin 2000–5000 litraa

Kaikista Suomen kiinteistöistä tai rakennuksista lämmitetään öljyllä noin 20–25%, joten kyseessä on siis vielä varsin suosittu lämmitysmuoto. Pientalon, kuten omakotitalon tai rintamamiestalon lämmitys tehdään myös usein öljyllä ja öljylämmitettävien omakotitalojen määrä on arviolta noin 180 000–200 000 kappaletta.

Keskimääräinen öljynkulutus vaihtelee ensisijaisesti talon lämmitettävän pinta-alan sekä asukkaiden lukumäärän mukaan. Aiempina vuosikymmeninä öljynkulutus on saattanut olla suurempaa samanlaisessa kohteessa, mutta nykyaikaisten öljylämmitysjärjestelmien ansiosta tehokkuus on parantunut. Energiankulutus vaihtelee keskimäärin noin parista tuhannesta muutamaan tuhanteen litraan vuodessa.

Lisätietoa öljylämmityksestä

Yleensä Suomessa öljylämmityksen polttoaineena käytetään polttoöljyä, pienemmissä kohteissa lämmitysöljy eli ts. kevyt polttoöljy ja suuremmissa esimerkiksi tehdas-, laitos- tai hallipolttimissa voidaan käyttää raskasta polttoöljyä. Öljy on varsin tiivistä, joten sen varastoiminen esimerkiksi öljytynnyreihin on helppoa. Toisaalta öljytynnyreiden kuljettaminen on myös helppoa, jolloin sitä voidaan kuljettaa helposti kaikkialle Suomeen.

Asennus voidaan tehdä myös esimerkiksi mökille, autotalliin tai uuteen taloon, riippuen kiinteistön käyttötarpeesta sekä käyttötarkoituksesta. Asennusliikkeet voit vertailla helposti Kodinplazan kautta.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Öljylämmitys

Kilpailuta öljylämmitys Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä