Öljylämmityksen vaihto

Öljylämmityksen vaihto

Öljylämmityksen vaihto

Tarvitsetko palvelua öljylämmityksen vaihto?

Kilpailuta öljylämmityksen vaihto nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Öljylämmityksen vaihto – Mitä tarkoittaa öljylämmityksen vaihto?

Päivitetty: 14.09.2023 klo 09:09

Öljylämmityksen vaihtaminen, uusiminen tai muuttaminen voi tarkoittaa lämmitysmuodon pitämistä ennallaan tai sen vaihtamista kokonaan tai osittain uuteen.

Öljylämmityksen tilalle tai rinnalle hankitaan yleensä maalämpö, ilma-vesilämpöpumppu, kaukolämpö tai sähkölämmitys.

Mitä maksaa öljylämmityksen vaihto?

Katso hintasivu: Öljylämmityksen vaihto hinta

Saako öljylämmityksen vaihdosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta öljylämmityksen vaihto saa kotitalousvähennystä. Öljylämmityksen vaihto on verohallinnon mukaan öljylämmityksestä luopumista ja vuonna 2023 öljylämmityksen vaihdon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mitä öljykattilan tilalle tai rinnalle?

Vanhan öljylämmityksen tilalle tai rinnalle hankitaan useimmiten maalämpö, ilma-vesilämpöpumppu tai kaukolämpö. Toisinaan järkevin ratkaisu voi kuitenkin olla myös sähkölämmitys tai pellettilämmitys.

Milloin öljylämmityksen muuttaminen kannattaa tehdä?

Öljylämmityksestä kannattaa mahdollisesti luopua esimerkiksi silloin, kun öljynkulutus on suurta tai vanha kattila on tullut tiensä päähän. Öljylämmityksen vaihtoon voi hakea myös avustusta, joka on suurimmillaan peräti 4.000 €. Tuki haetaan Pirkanmaan ELY-keskukselta ja se myönnetään kaikkialle Suomeen.

Lisätietoja: Uusi avustus öljylämmityksen vaihtoon, Ympäristöhallinto

Milloin vaihto kaukolämpöön?

Öljylämmityksen vaihtaminen kaukolämpöön on usein edullista ja taloudellista. Vaihto onnistuu parhaiten sellaisissa kohteissa, missä kaukolämpö on vedetty lähelle taloa, kuten tielle talon lähettyville.

Milloin vaihto maalämpöön?

Öljylämmityksen muuttaminen maalämpöön on monissa kohteissa järkevin ratkaisu. Vaihto on erityisen kannattavaa silloin, kun öljykattila tai öljypoltin pitäisi muutenkin uusia.

Milloin vaihto ilmavesilämpöpumppuun?

Öljylämmityksen vaihtaminen ilma-vesilämpöpumppuun on monesti edullisin ratkaisu, sillä alkuinvestointi on kohtuullinen. Vaihto onnistuu helpoiten kohteisiin, missä on valmiina vesikiertoinen lämmitys.

Milloin vaihto pellettiin?

Öljylämmityksen muuttaminen pellettilämmitykseen tehdään monesti silloin, kun halutaan säästää lämmityskuluissa. Vaihto on helpoin toteuttaa, mikäli puupellettijärjestelmä käyttää samaa vesikiertojärjestelmää kuin vanha öljylämmitys.

Ajankohdasta riippuen öljyn kWh-hinta voi olla jopa kaksinkertainen pellettiin verrattuna.

Milloin vaihto sähkölämmitykseen?

Öljylämmityksen siirtäminen sähkölämmitykseen tehdään monesti silloin, kun lämmitysjärjestelmästä halutaan helpompi ja huolettomampi. Sähkölämmitykseksi vaihto sisältää tyypillisesti uudet lämmittimet, sähkökeskuksen muutoksen tai vaihdon sekä uuden lämminvesivaraajan asennuksen.

Milloin öljykattilan uusiminen kannattaa toteuttaa?

Vanhan öljylämmityksen uusiminen tarkoittaa tyypillisesti öljykattilan, öljypolttimen sekä tarvittaessa myös öljysäiliön uusimista. Mikäli öljylämmitys on itselle tuttu ja öljyn hintakehitys näyttää hyvältä, voi öljylämmityksessä pysymistä harkita. Hintakehityksessä kannattaa ottaa huomioon myös öljylämmityksen verotuksen kehitys.

Lisätietoja: Öljylämmittäjän paheneva kiirastuli, Kauppalehti

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Öljylämmityksen vaihto

Kilpailuta öljylämmityksen vaihto Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä