Öljylämmityksen vaihto

Tarvitsetko palvelua öljylämmityksen vaihto?

 • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
 • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
 • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta öljylämmityksen vaihto 

Öljylämmitysten vaihto kaikkialla Suomessa

Vanhan öljylämmitysjärjestelmän vaihdolla voidaan tarkoittaa lämmitysmuodon pitämistä ennallaan tai sen vaihtamista kokonaan uuteen.

Vertaile öljylämmityksen vaihtaminen helposti

Minkälaisesta öljylämmityksen vaihdosta, uusimisesta tai korvaamisesta onkaan kyse, löydät erilaisten lämmitysjärjestelmien erikoisosaajat Kodinplazasta. Tietoa:

 • öljylämmityksen uusiminen pitää lämmitysmuodon samana
 • vaihto voi kohdistua moniin erilaisiin lämmitysmuotoihin
 • paras toimintatapa määritetään kiinteistön mukaan

Tarjouspyyntöjä

Vanha maatilan päärakennuksen lämmitys uusittava mahdollisesti nopeasti

1961 rakennettu vinolautarakennus, jossa lämmistysjärjestelmä 1970-luvun alusta. Putkiston kunto jo selkeästi huono ja rautainen vesi tukkinut osan pattereista vuosia sitten. Pannu on vanha puu/öljy käyttöinen jossa käytetty viimeiset 20 vuotta öljyä. Putkisto asennettu rakenteisiin, mutta se saa jäädä sinne jos vaan muuten mahdollista. Koko lämmitysjärjestelmä vaatii uusinnan ja veden rautaisuuden takia homma alkanee kaivosta saakka. Itselläni ei ole mitään ajatusta tulevasta lämmitysjärjestelmästä, se ei saisi kuitenkaan olla tuhottoman kallis käyttää eikä korkeakouluopintoja vaativa huollolta ja käytettävyydeltään. En välitä myöskään tietokoneista koska sähkökatkot ovat arkea keskellä metsää asuttaessa ja lämmityksen tulisi kestää jopa parin viikon pituiset poissa oloni helposti. Talo on tarkoitettu 4-6 hengen perheelle mutta asun siinä yksin, Järjestelmä olisi siten varmaankin hyvä kattaa ainakin 3-4 hengen tarpeet.
Paikkakunta Hämeenlinna
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Käyttöpinta-ala 125 - 150 m2
Kerrosten lukumäärä 2
Öljylämmityksen asennusvuosi 1970-luvulla
Tarjouspyynnön tyyppi En osaa sanoa

Vaihto vesi-ilmalämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön

Uusista ja nykyaikaisista lämmitysmuodoista suosituimpia ovat maalämpöpumppu sekä ilma-vesilämpöpumppu. Yleensä etenkin maalämmöksi tehtävä muutos voi korvata kokonaan vanhan öljylämmityksen tai se voidaan jättää toimimaan öljylämmityksen rinnalle. Sama koskee myös ilma-vesilämpöpumppua, joka voi toimia öljyn kanssa ns. hybridiratkaisuna. Tämä tarkoittaa sitä, että öljyä käytetään ainoastaan tarvittaessa, jolloin kuukausittaiset lämmityskustannukset pienenevät huomattavasti. Lämmityskustannusten pienentyminen johtuu pitkälti siitä, että esimerkiksi maan tai ilman lämpöenergian hyödyntäminen on erittäin edullista.

Vaihto on mahdollista tehdä myös kaukolämpöön. Kaukolämpöön liittyminen saattaa olla varsin edullinen ratkaisu esimerkiksi niissä kotitalouksissa, joissa kaukolämpö on vedetty lähelle taloa, kuten tielle talon lähettyville. Siirtymistä kannattaa harkita varsinkin niissä tilanteissa, joissa vanha öljylämmitysjärjestelmä on ikääntynyt ja muutenkin tulossa käyttöikänsä päähän.

Mitä öljylämmityksen tilalle?

Tämä on erittäin yleinen kysymys, jota monet pientalojen tai muiden kiinteistöjen omistajat miettivät. Öljylämmityksen korvaaminen on mahdollista tehdä monilla eri tavoilla, kuten yläpuolelta käy ilmi. Näiden lisäksi öljylämmityksen muuttaminen voidaan tehdä esimerkiksi:

 • sähkölämmitykseen
  • sähköön siirtyminen on myös täysin mahdollista
  • tällöin kannattaa huomioida mahdollisen lämminvesivaraajan hankinta sekä tarvittavien sähkötöiden laajuus
 • pellettiin
  • pellettilämmitykseen siirtyminen tehdään usein puupelletin edullisista kuluista johtuen

Uusiminen tarkoittaa öljylämmityksen pitämistä

Mikäli käytössä on jo öljyllä toimiva lämmitysjärjestelmä, tarkoittaa sen uusiminen vanhan järjestelmän vaihtamista uuteen. Tällöin olennaisia ja myös muissakin tilanteissa usein kilpailutettavia töitä saattavat olla esimerkiksi vanhan öljysäiliön purku tai vanhan öljylämmityksen poisto. Varsinkin nyt, kun öljyn hinnat ovat pysytelleet alhaalla, on monissa eri kodeissa sekä kiinteistöissä päädytty vaihtamaan vanha öljylämmitysjärjestelmä uuteen.

Kilpailuta öljylämmityksen vaihto
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä