Patterin ilmaus

Patterin ilmaus

Patterin ilmaus

Tarvitsetko palvelua
Patterin ilmaus?

Kilpailuta patterin ilmaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa patterin ilmaus?

Päivitetty: 09.02.2024 klo 03:02

Jos patterit eivät lämpene kunnolla tai niistä kuuluu vaikkapa epämääräisiä ääniä, kuten kohinaa tai kurlutusta, saattaa pattereiden ilmaaminen olla ajankohtaista.

Mitä maksaa patterin ilmaus?

Katso hintasivu: Patterin ilmaus hinta

Saako patterin ilmauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta patterin ilmaus saa kotitalousvähennystä. Patterin ilmaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 patterin ilmauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa patterin ilmauksesta rivitalossa ja kerrostalossa

Pattereihin voi kertyä helposti ylimääräistä ilmaa, joka estää pattereita lämpenemästä kunnolla tai jopa ollenkaan. Tämä näkyy helposti huoneiston lämpötilassa, etenkin kovilla pakkasilla. Tavallisesti patterin ilmaukselle on suurin tarve esimerkiksi kerrostalojen ylimmissä kerroksissa.

Milloin ilmaus kannattaa tehdä?

Helppo tapa tunnistaa ilmauksen tarve on se, jos patterit alkavat pitää erilaisia ääniä. Patterien ilmauksen tarpeesta voi kieliä myös se, mikäli huoneilma tuntuu aivan liian kylmältä, vaikka patterit on säädetty ääriasentoon.

Miten patterien ilmaus tapahtuu?

Yksittäisen patterin ilmaus ei ole toimenpiteenä kovinkaan pitkäkestoinen, mutta yleensä mikäli yksi patteri joudutaan ilmaamaan, joudutaan samalla ilmaamaan muutkin patterit. Pattereiden ilmauksen voit tehdä itse, mutta mikäli ilmauksen tekee syystä tai toisesta väärin sekä tästä syntyy jokin vahinko, voi vakuutuskorvausten saaminen olla hankalaa.

Pattereiden ilmaaminen onnistuu pattereista löytyvän ilmausruuvin avulla. Avaamalla ilmausruuvin, pattereihin kertynyt ilma pääsee poistumaan lämpöverkoston paineen avulla. Kannattaa tosin huomioida, että ilmausruuvista voi tulla myös hieman vettä sekä sen sulkemisessa kannattaa olla erittäin huolellinen.

Tutustu patterin ilmauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle patterin ilmaus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

LVI-huolto
Patterin ilmaus

Kilpailuta patterin ilmaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä