Patterin ilmaus

Tarvitsetko palvelua patterin ilmaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta patterin ilmaus 

Lämpöpatterin ilmaus

Pattereiden ilmaaminen kannattaa tehdä, mikäli patterit eivät lämpene kunnolla tai pattereista kuuluu epämääräisiä ääniä, kuten kohinaa tai kurlutusta.

Vertaile pattereiden ilmaustyöt helposti

Minkälaisen asunnon pattereiden ilmauksesta onkaan kyse, löydät pattereiden ilmauksen ammattilaiset Kodinplazasta. Pattereiden ilmaukseen liittyy:

  • paineiden tarkistus
  • oikeaoppinen ilmaus
  • termostaatin säätö

Tarjouspyyntöjä

Pattereiden ilmaus / lämmitysasetusten tarkistaminen

Kohde on 1930 -luvun loppupuolella rakennettu talo, joka on peruskorjattu 1989. Talossa on vesikiertoisia vesipattereita eri vuosikymmeniltä (uusimmat 2010 -luvulla uusittuja, 2 kpl, sekä vanhempaa perua olevia (n. 10), joista ei ole tietoa asennusvuodesta).
Talossa on varsinaisesti yksi patteri, joka ei toimi kunnolla (pitää ääntää, puolet patterista lämmin), minkä lisäksi talossa on muutama patteri, jotka eivät tahdo lämmetä kunnolla (3 kpl).
Tarjouspyyntö koskisi siis 1-4 patterin ilmausta, sekä talon vesikiertolämmitysasetusten tarkastusta (olemme vastikään muuttaneet taloon).
Paikkakunta Espoo
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Käyttöpinta-ala 125 - 150 m2
Pattereiden asennusvuosi En osaa sanoa
Pattereiden lukumäärä 10 - 12

Pattereiden ilmaaminen omakotitaloon

7 patteria, 3 ei toimi kunnolla
Paikkakunta Lahti
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Käyttöpinta-ala 125 - 150 m2
Pattereiden asennusvuosi 1990-luvulla
Pattereiden lukumäärä 6 - 7

Yksi patteri ei lämpene vaikka muut lämpenee

Yksi olohuoneen patteri ei lämpene vaikka muut lämpenevät. Ilmeisesti vettä tuovat putket ovat lämpimiä. Vaatinee ilmausta? Talo rakennettu 1979, patterit varmaankin tuolloin asennettu.
Paikkakunta Espoo
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Käyttöpinta-ala 75 - 100 m2
Pattereiden asennusvuosi En osaa sanoa
Pattereiden lukumäärä 1

Aiheeseen patterin ilmaus liittyviä sivuja

Lisätietoa patterin ilmauksesta rivitalossa ja kerrostalossa

Pattereihin voi kertyä helposti ylimääräistä ilmaa, joka estää pattereita lämpenemästä kunnolla tai jopa ollenkaan. Tämä näkyy helposti huoneiston lämpötilassa, etenkin kovilla pakkasilla. Tavallisesti patterin ilmaukselle on suurin tarve esimerkiksi kerrostalojen ylimmissä kerroksissa.

Milloin ilmaus kannattaa tehdä?

Helppo tapa tunnistaa ilmauksen tarve on se, jos patterit alkavat pitää erilaisia ääniä. Patterien ilmauksen tarpeesta voi kieliä myös se, mikäli huoneilma tuntuu aivan liian kylmältä, vaikka patterit on säädetty ääriasentoon.

Miten patterien ilmaus tapahtuu?

Yksittäisen patterin ilmaus ei ole toimenpiteenä kovinkaan pitkäkestoinen, mutta yleensä mikäli yksi patteri joudutaan ilmaamaan, joudutaan samalla ilmaamaan muutkin patterit. Pattereiden ilmauksen voit tehdä itse, mutta mikäli ilmauksen tekee syystä tai toisesta väärin sekä tästä syntyy jokin vahinko, voi vakuutuskorvausten saaminen olla hankalaa.

Pattereiden ilmaaminen onnistuu pattereista löytyvän ilmausruuvin avulla. Avaamalla ilmausruuvin, pattereihin kertynyt ilma pääsee poistumaan lämpöverkoston paineen avulla. Kannattaa tosin huomioida, että ilmausruuvista voi tulla myös hieman vettä sekä sen sulkemisessa kannattaa olla erittäin huolellinen.

Kilpailuta patterin ilmaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä