Kannon poisto

Tarvitsetko palvelua kannon poisto?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Kannon poisto

Kantojen poisto kannattaa kilpailuttaa

Kantojen poisto, myös kannon hävitys tai kantojen hävittäminen, voidaan tehdä esimerkiksi kaivinkoneen tai jyrsimen avulla.

Vertaile kannon hävitys helposti

Minkälaista kantoa oletkaan poistamassa hävittämässä, löydät Kodinplazasta ammattitaitoiset tekijät. Hyötyjä:

  • säästä selvää rahaa poistamisen kustannuksissa
  • löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
  • vertaile saamiasi tarjouksia nopeasti ja vaivattomasti

Kannon poistaminen voidaan tehdä monin eri tavoin

Kantojen poistamiseen on käytössä useita eri tapoja. Pienimmät kannot voidaan hakata pois kirveellä tai helposti kaivamalla, mutta suurempien ja syvemmälle menevien kantojen kanssa täytyy toimia muilla tavoin. Kantoja voidaan poistaa jyrsimällä, käyttäen poistamiseen tarkoitettuja kemikaaleja, polttaa, räjäyttää, lahottaa tai kaivaa sekä nostaa kaivinkoneella.

Riippuen poistomenetelmästä maahan voi kannon poistamiseen jälkeen jäädä suurikin aukko. Tällainen aukko täytetään yleensä ylimääräisellä maa-aineksella sekä tasoitetaan tasaiseksi. Mikäli kanto poistetaan kokonaisena, esimerkiksi kaivinkoneella poistamisen yhteydessä, kannattaa kannon loppusijoituspaikka tai sen hyötykäyttö olla valmiiksi mietittynä.

Lisätietoa pihakantojen poistosta

Yksinkertaisin sekä nopein tapa poistaa kanto on jyrsiminen. Jyrsimisessä kanto silputaan pieneksi hakkeeksi maan tasalle. Näin kannon poistaminen ei jätä kuoppaa kannon paikalle. Toinen tapa poistaa kanto on kaivaa kannon ympäriltä maa-aines pois sekä katkoa kannosta lähtevät juuret. Näin kanto voidaan vetää esimerkiksi kaivinkoneen avulla pois. Vedetty kanto jättää maahan kuopan, joka yleensä täytetään erillisellä maa-aineksella.

Kantojen poistoon tarkoitettujen kemikaalien avulla kannot voidaan hiljalleen lahottaa. Kantoon porataan reikiä, johon lisätään kemiallista lahottajaa. Kemikaalin tulee pysyä reiässä mahdollisimman hyvin. Kanto voidaan peittää myös vaikkapa muovipussilla. Kaiken kaikkiaan kemiallinen lahottaminen on pitkä ja hidas prosessi.

Lahottamiseen käytettäviä aineita:

  • salpietari
  • urea
  • glyfosaatti

Kemikaaleja käytettäessä kannattaa muistaa, että kemikaalit voivat lahotuksen yhteydessä imeytyä maaperään sekä esimerkiksi pohjaveteen.

suurikokoinen kanto, kannon poistaminen

kantojen poisto, kannon poistaminen kaivamalla

puunkannon poisto, kannon juurien poisto, poistettu kanto

kannon juurien poisto, juurien kaivaminen kaivinkoneella

kantojen poisto kaivinkoneella, puunkantojen hävitys

kannon juurien poisto moottorisahalla, juurien jyrsintä

Kilpailuta kannon poisto
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä