Kuusiaidan istutus

Tarvitsetko palvelua kuusiaidan istutus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta kuusiaidan istutus 

Piha-aidan istuttaminen kuusesta

Kuusiaita on hyvä näköeste ympäri vuoden sekä oikein hoidettuna näyttävä. Kuusi on kaiken kaikkiaan helppohoitoinen sekä toimiva aitamateriaali.

Vertaile kuusiaidan tekoa tarjoavat yritykset helposti

Riippumatta siitä minkä pituisen tai kokoisen aidan istuttamisesta onkaan kyse, löydät piha-aitojen tekemisen ammattilaiset helposti Kodinplazasta. Kuusiaitojen tekemiseen liittyy:

  • aidan suunnitteleminen
  • pohjatöiden tekeminen
  • kuusien istuttaminen
  • aidan lannoittaminen sekä hoitaminen

Tarjouspyyntöjä

Kuusiaidan istuttaminen + itse kuuset

Hinta kuusille, istutuksineen. Kuusien pitää olla n. 1,80- 2m korkeat ja tuuheat. Eli valmis näköeste. Poistamme nykyisen puuaidan ja kuusiaita tulee tilalle. Koneella pääsee kaivaan kuoppia.
Paikkakunta Nokia
Pihan tyyppi Omakotitalon piha
Kuusiaidan pituus 10 - 20 m
Kuusiaidan korkeus 150 - 200 cm
Sivujen lukumäärä 1

Kuusiaidan istutus tontinrajalle

Taimien istutusväli 50cm. Poistan entisen huonokuntoisen aidan ja tasaan maapohjan. Taimien määrä noin 152 kpl ja mielellään vähintään 100-120cm korkeita.
Paikkakunta Liperi
Pihan tyyppi Omakotitalon piha
Kuusiaidan pituus 70 - 80 m
Kuusiaidan korkeus 150 - 200 cm
Sivujen lukumäärä 2

Lisätietoa kuusesta aitamateriaalina

Kuusiaita on helppohoitoinen aitamateriaali, sillä sille riittää vuosittain ainoastaan yksittäinen leikkaus. Hoitoleikkaus kuusiaidalle tehdään yleensä varhain keväällä. Kuusiaita sopii niin maalaismaisemaan, kuin rakennettuunkin ympäristöön.

Esimerkkejä erilaisista kuusilajikkeista:

  • metsäkuusi
  • oksakuusi
  • hopeakuusi

Kuusien istuttaminen

Vaikein asia kuusiaidan kasvattamisessa on istuttaminen sekä alkava kasvu, sillä pienet kuuset häviävät helposti heinäkasveille. Kasvupaikaksi kuusiaita tarvitsee hapahkon sekä kostean alustan jossa kuusien lähellä ei ole varjostavia pensaita tai puita. Jos kuuset ovat varjossa, karistavat ne helposti neulasensa.

Taimia voidaan istuttaa mihin vuodenaikaan tahansa, mutta paras istutusaika on varhaisin keväällä, jolloin kuusi on vielä lepotilassa. Taimia tulee istuttaa noin 30 – 35 senttimetrin välein, jolloin metrin matkalle taimia tulee noin kolme kappaletta. Kun taimet kastellaan kunnolla ennen istuttamista, pysyvät ne suorempina maassa.

Istutuksen jälkeen on tärkeää, rikkaruohojen kitkeminen sekä taimien kastelu. Jos aidasta haluaa helppohoitoisemman, erityisesti alkuvaiheessa kannattaa kasvualusta peittää kuorikkeella, jolloin rikkaruohojen muodostuminen vähenee.

Kuusiaidan lannoitus

Tavallisesti kuusiaitoja ei lannoiteta tai korkeintaan vain hieman. Leikkauksen yhteydessä havuaitaa kannattaa kuitenkin lannoittaa, sillä leikkaus vauhdittaa kuusen kasvamista sekä kuluttaa sen ravinteita. Kuusiaidan juureen lisättävä lannoite auttaa pitämään kuusiaidan terveenä sekä hyvinvoivan näköisenä.

Kilpailuta kuusiaidan istutus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä