Kuusiaidan istutus

Kuusiaidan istutus

Kuusiaidan istutus

Tarvitsetko palvelua kuusiaidan istutus?

Kilpailuta kuusiaidan istutus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Kuusiaidan istutus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.11.2022 klo 20:11

Kuusiaita on hyvä näköeste ympäri vuoden sekä oikein hoidettuna myös näyttävä. Kuusiaidan kuusien istuttaminen tai perustaminen kannattaa tehdä tasakokoisille taimille.

Sopiva ajankohta istutukselle on tyypillisesti kesällä, syksyllä (ennen routaa) tai keväällä, jolloin kuusi on vielä lepotilassa.

Mitä maksaa kuusiaidan istutus?

Katso hintasivu: Kuusiaidan istutus hinta

Saako kuusiaidan istutuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kuusiaidan istutus saa kotitalousvähennystä. Kuusiaidan istutus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 kuusiaidan istutuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa kuusesta aitamateriaalina

Kuusiaita on helppohoitoinen aitamateriaali, sillä sille riittää vuosittain ainoastaan yksittäinen leikkaus. Hoitoleikkaus kuusiaidalle tehdään yleensä varhain keväällä. Kuusiaita sopii niin maalaismaisemaan, kuin rakennettuunkin ympäristöön.

Esimerkkejä erilaisista kuusilajikkeista:

  • metsäkuusi
  • oksakuusi
  • hopeakuusi

Kuusien istuttaminen

Vaikein asia kuusiaidan kasvattamisessa on istuttaminen sekä alkava kasvu, sillä pienet kuuset häviävät helposti heinäkasveille. Kasvupaikaksi kuusiaita tarvitsee hapahkon sekä kostean alustan jossa kuusien lähellä ei ole varjostavia pensaita tai puita. Jos kuuset ovat varjossa, karistavat ne helposti neulasensa.

Taimia voidaan istuttaa mihin vuodenaikaan tahansa, mutta paras istutusaika on varhaisin keväällä, jolloin kuusi on vielä lepotilassa. Taimia tulee istuttaa noin 30 – 35 senttimetrin välein, jolloin metrin matkalle taimia tulee noin kolme kappaletta. Kun taimet kastellaan kunnolla ennen istuttamista, pysyvät ne suorempina maassa.

Istutuksen jälkeen on tärkeää, rikkaruohojen kitkeminen sekä taimien kastelu. Jos aidasta haluaa helppohoitoisemman, erityisesti alkuvaiheessa kannattaa kasvualusta peittää kuorikkeella, jolloin rikkaruohojen muodostuminen vähenee.

Kuusiaidan lannoitus

Tavallisesti kuusiaitoja ei lannoiteta tai korkeintaan vain hieman. Leikkauksen yhteydessä havuaitaa kannattaa kuitenkin lannoittaa, sillä leikkaus vauhdittaa kuusen kasvamista sekä kuluttaa sen ravinteita. Kuusiaidan juureen lisättävä lannoite auttaa pitämään kuusiaidan terveenä sekä hyvinvoivan näköisenä.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kuusiaidan istutus

Kilpailuta kuusiaidan istutus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä