Marjapensaiden leikkaus

Marjapensaiden leikkaus

Marjapensaiden leikkaus

Tarvitsetko palvelua marjapensaiden leikkaus?

Kilpailuta marjapensaiden leikkaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Marjapensaiden leikkaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 09.04.2022 klo 11:04

Marjapensaat tuottavat marjoja, joita voidaan käyttää ravinnoksi. Marjapensaan istutusleikkaus tehdään tyypillisesti keväällä ja hoitoleikkaus keväällä tai syksyllä. Marjapuskan harvennus tai alasleikkaus voidaan tehdä tarvittaessa.

Erilaisia marjapensaita ovat mm. herukkapensaat, viinimarjapensaat, karviaispensaat, vadelmapensaat mustikkapensaat sekä tyrnipensaat.

Mitä maksaa marjapensaiden leikkaus?

Katso hintasivu: Marjapensaiden leikkaus hinta

Saako marjapensaiden leikkauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta marjapensaiden leikkaus saa kotitalousvähennystä. Marjapensaiden leikkaus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 marjapensaiden leikkauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa marjapensaiden hoitamisesta

Mikäli pensas ei kasvata kunnolla marjoja voi syynä olla ravinteiden, valon tai vedenpuute. Marjapensaita voidaan lannoittaa ravinnevalmisteilla, vihermassalla, kompostilla tai karjalannalla. Lannoituksen määrä vaihtelee pitkälti pensaan koon mukaan.

Leikkauksella tuuheampi marjapensas

Marjapensaiden kasvamista voidaan parantaa myös leikkaamalla vanhoja versoja muutamien vuosien välein pois. Kun vanhat versot poistetaan, saa pensas enemmän tilaa kasvattaa uusia versoja. Näin marjapensas tuuhenee sekä sato paranee.

Yleisimpiä leikattavia marjapensaita:

  • mustaherukka eli mustaviinimarjapensas
  • punaherukka eli punaviinimarjapensas
  • valkoherukka eli valkoviinimarjapensas
  • vadelmapensas
  • karviainen
  • karhunvatukka

Marjapensaan hoitoleikkaus

Hoitoleikkaus tulee tehdä marjapensaille syksyllä sadonkorjuun jälkeen tai vaihtoehtoisesti keväällä ennen silmujen puhkeamista. Leikkausta ei saa tehdä syksyllä liian myöhään, jotta leikkauskohdat ehtivät parantua ennen kylmää talvea. Leikkauskohta tulee tehdä mahdollisimman läheltä maan pintaa, jolloin maahan ei jää tappeja. Yli neljä vuotta vanhat haaroitukset kannattaa poistaa.

Marjapensaan taimien istutusleikkaus

Taimien leikkaustarve vaihtelee aina taimien kasvun mukaan. Hyvin haaroittunutta taimea ei tarvitse leikata. Istutusleikkaus tehdään aina keväisin, ennen kasvukauden alkamista. Istutusleikkauksessa jätetään useampi, noin 15 senttimetrin pituista vahvaa oksaa, joista pensaan on helppo jatkaa kasvamista. Pienimmät sekä huonokuntoisimmat oksat poistetaan. 

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Marjapensaiden leikkaus

Kilpailuta marjapensaiden leikkaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä