Nurmikon paikkaus

Nurmikon paikkaus

Nurmikon paikkaus

Tarvitsetko palvelua nurmikon paikkaus?

Kilpailuta nurmikon paikkaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Nurmikon paikkaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 01.10.2022 klo 16:10

Nurmikon kunnostus tai paikkaaminen voidaan tehdä esimerkiksi tasoittamalla painaumat tai tekemällä uusi kylvö valituille alueille. Tyypillisin ajankohta on keväällä tai kesällä, mutta esimerkiksi palanut nurmikko voidaan kunnostaa myös alkusyksyllä.

Mitä maksaa nurmikon paikkaus?

Katso hintasivu: Nurmikon paikkaus hinta

Saako nurmikon paikkauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta nurmikon paikkaus saa kotitalousvähennystä. Nurmikon paikkaus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 nurmikon paikkauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa nurmikon vaurioista, paikkaamisesta ja hoidosta

Talvi ja kylmä sää altistavat nurmikon kovalle rasitukselle ja se voi vaurioitua.

Pienet vaurioituneet nurmikkoalueet voidaan paikata myös poistamalla vanha, kuollut, palanut tai muuten vaurioitunut nurmikko pois ja siirtää hyvässä kasvussa olevaa nurmikkoa tilalle muualta. Isompien ja kiireellisien nurmikon paikkaustöiden ollessa kyseessä kannattaa turvautua siirtonurmikkoon.

Jos nurmikko halutaan kasvattaa itse alusta alkaen, tehdään se perinteisesti kylvämällä. Tällöin kannattaa huomioida nurmikon siemenseos sekä maa johon siemenet kylvetään. Näitä kahta ominaisuuksia muuntelemalla, voidaan vaikuttaa esimerkiksi:

  • Nurmikon tuuheuteen
  • Kasvunopeuteen
  • Nurmikon kulutuskestävyyteen

Tavallisesti kotipihalle halutaan matalakasvuinen sekä ei liian nopeasti kasvava laji. Kun nurmikko ei kasva liian nopeasti ei myöskään sen leikkausta tarvitse tehdä liian usein. Nurmikkolajeja on kuitenkin useampia erilaisia ja sen oikean valitseminen on tärkeää ominaisuuksista riippuen, erityisesti jos nurmikosta korjataan vain huonoa osaa. Lajin tulisi vastata jo istutettua nurmikkoa.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Nurmikon paikkaus

Kilpailuta nurmikon paikkaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä