Talon purku

Talon purku

Talon purku

Tarvitsetko palvelua talon purku?

Kilpailuta talon purku nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Talon purku – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 01.02.2023 klo 17:02

Erilaisten talojen purkaminen voi tarkoittaa minkä tahansa talon purkamista kokonaan tai osittain. Purku-urakan kohteena voi olla esimerkiksi vanha omakotitalo, purkukuntoinen rintamamiestalo, kostunut hometalo tai vaikkapa palanut hirsitalo.

Tyypillisesti talopurku hyödyntää erilaisia koneita, mutta tarvittaessa purkutöitä voidaan tehdä myös käsin. Tapauskohtaisesti samalta urakoitsijalta saattaa olla mahdollista hankkia myös perustusten purku ja uuden talon rakentaminen.

Mitä maksaa talon purku?

Katso hintasivu: Talon purku hinta

Saako talon purusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta talon purku saa kotitalousvähennystä. Talon purku on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 talon purun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Pienemmän talon kokonaispurku jopa päivässä

Nykyajan tehokkailla menetelmillä ja koneilla pienemmän talon purkaminen kokonaan voidaan suorittaa urakkana jopa 1-3 päivässä. Yleensä vanha talo puretaan esimerkiksi pois uuden tieltä. Purkutöitä tehdään monesti myös taloudellisista syistä, sillä vanhan korjaaminen tulisi olemaan huomattavasti kalliimpaa suhteessa kokonaan uuden rakentamiseen. Kohteissa on totta kai tapauskohtaisia eroja.

Vanhan talon purkaminen ja uuden rakentaminen?

Vanhan talon purkaminen ja uuden rakentaminen, myös vanha talo maan tasalle ja uusi tilalle, on monesti esimerkiksi RMT:ssa järkevä ratkaisu, sillä korjauskustannukset ovat monissa kohteissa jo lähtökohtaisesti suuret eikä korjaustoimenpiteillä välttämättä edes saavuteta haluttua tasoa.

Muita purettavia kohteita

Pientalot eivät suinkaan ole ainoita taloja, joita voidaan purkaa osittain tai kokonaan. Myös nämä kohteet kannattaa muistaa ja tarjouspyynnönhän voi jättää mistä tahansa kohteesta:

  • rivitalon purku
    • rivitalot ovat yleensä 3-5 asunnon rakennelmia, jotka ovat 1-2 kerroksessa
    • taloyhtiössä voi olla useitakin rakennuksia, jotka saatetaan purkaa kerralla
  • paritalon purku
    • paritalossa on tyypillisesti kaksi asuntoa samassa kiinteistössä
    • paritaloyhtiöön voi kuulua useita paritaloja

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Talon purku

Kilpailuta talon purku Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä