Hirsityöt: tietoa

Tarvitsetko palvelua hirsityöt?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Hirsityöt

Hirsityöt: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 10.07.2020 klo 15:07

Katso hintasivu:

Hirsityöt hinta

Tulossa myöhemmin!

Hirsi on ollut rakennusmateriaali jo pitkään ja sen käytöstä on todisteita jopa 500 vuoden takaa. Hirret tai hirsirakennukset eivät kuitenkaan kestä ikuisuuksia, joten joskus niitäkin voidaan joutua uusimaan tai korjaamaan.

Riippumatta siitä, millaisesta hirsityöstä onkaan kyse, Kodinplazan avulla löydät hirren työstämiseen erikoistuneet ammattilaiset kätevästi. Hirsitöihin liittyy:

  • hirsirakenteiden piilutus
  • hirsirakenteiden uusiminen eli kengitys   
  • hirsirakenteiden korjaus sekä pystytys
Hirsi on rakennusmateriaali, joka valmistetaan tukkipuusta sahaamalla. Hirsityyppejä on useita erilaisia, mutta kaikissa hirsissä käytetään samanlaisia liitoksia. Hirsitöissä, erityisesti korjausrakentamisessa, samanlaisen sahauksen sekä puutavaran käyttö on oleellisessa asemassa korjauksen lopputuloksen kannalta.
Yleisin hirsirakennuksiin tehtävä työ on alimpien lahonneiden hirsien vaihtaminen. Tätä työtä kutsutaan kengitykseksi. Kun taloa kengitetään, nostetaan se ilmaan, esimerkiksi tunkkien avulla sekä vanhat lahonneet hirret poistetaan. Vanhojen poistettujen hirsien tilalle asennetaan uuden, vanhojen kaltaiset hirret sekä talo lasketaan takaisin maahan.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Kilpailuta hirsityöt
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä