KVR-urakka: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 25.09.2021 klo 15:09

Kokonaisvastuurakentamisessa (KVR), myös SR-urakka, yksi toimija vastaa tarvittaessa urakan kaikista osa-alueista, joita voivat olla esimerkiksi hankkeen suunnittelu, toteutus sekä kokonaiskoordinointi.

Kokonaisvastuurakentaminen maksaa projektista riippuen noin 10.000 € – 5.000.000 €. Esimerkiksi pientalon remontointi KVR-periaatteella voisi maksaa 20.000 € ja kerrostalon linjasaneeraus 600.000 €.

KVR-urakan hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • projektin laajuus
 • rakennus- tai remonttitöiden kohde

SR-urakkaan eli suunnittele ja rakenna –urakointiin liittyviä hintoja voidaan arvioida tarkemmin sen jälkeen, kun on ensin kartoitettu rakennus- ja remonttitöiden kohde eli millaista rakennusta tai sen osa-aluetta ollaan luomassa tai kunnostamassa. Luonnollisesti hinnat ovat selkeästi pienemmät pientaloissa kuten omakotitaloissa. Toisaalta eri kerrostaloissa tai erilaisissa toimitiloissa voi myös olla suuria keskinäisiä eroja. Suurempien rakennusten kohdalla hyviä indikaattoreita kokonaisvastuurakentamisen kustannuksille ovat kerrosten lukumäärä sekä kerrosten yhteenlaskettu pinta-ala.

Toinen olennainen aspekti liittyy KVR-urakoinnin laajuuteen. Toisinaan kyse saattaa olla esimerkiksi rakennuksen yksittäisen osa-alueen saneerauksesta, kuten salaojajärjestelmästä ja siihen liittyvästä viemäröinnistä. Toisaalta projektissa voi olla kyse myös kokonaisen rakennuksen suunnittelusta sekä rakennuttamisesta täysin käyttövalmiiksi. Selvitä oman kokonaisvastuu-urakkasi hinta jättämällä siitä tarjouspyyntö Kodinplazaan.

Kokonaisvastuurakentamisesta voidaan käyttää myös nimitystä SR-urakointi, joka tulee sanoista suunnittele ja rakenna. Käytännössä tällaisessa tilaajan ja toimittajan välisessä sopimuksessa on kyse kaikenkattavasta kokonaispalvelusta, jossa lopullinen tuote toimitetaan asiakkaalle ns. ”avaimet käteen” –periaatteella. Tilaajan näkökulmasta projektin läpivieminen selkeytyy, koska hän on tekemisissä lähtökohtaisesti vain yhden yrityksen kanssa.

Edellä mainittu urakkasopimus tai urakkamuoto voi tulla kyseeseen kotien, kiinteistöjen ja muiden rakennusten kohdalla esimerkiksi silloin, kun projektin laajuus kasvaa. Vertaile esimerkiksi näitä:

 • keittiön remontointi
  • selkeä kokonaisuus, jossa ei tarvita erillistä KVR-sopimusta
  • hankkeen toteuttaa yleensä yksi yritys, mutta myös vaihtoehtoja on
 • laajempi remontti
  • talossa uusitaan kaikki putkistot eli käyttövesi-, viemäri- sekä lämpöverkkoputket
  • samalla talon lämmitysjärjestelmä vaihdetaan ja kylpyhuone tehdään uusiksi
  • yhden urakoitsijan kokonaisvastuu helpottaa urakan läpiviemistä suuremmissa projekteissa, jossa projektin eri osa-alueiden määrä ja haastavuus kasvavat

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu KVR-urakasta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
KVR-urakka
Paikkakunta
00600, Helsinki
Arvioitu hinta
875 000,00 €
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo

Kerrostalon LVIS saneeraus KVR-urakkana

Asunto Oy Antti n tettänyt Hankesuunnitelman linjasaneerauksesta vuonna 2018.
Suomen Talokeskus Oy on ollut toteuttajana.
Liitteenä Hankesuunitelma.
Palvelu
KVR-urakka
Paikkakunta
40720, Jyväskylä
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo

Seinien ylitasoitus

Makuuhuoneen seinäpintaa noin 20m2 ylitasoitus. Olohuoneen paikkatasoitukset ja yhden seinän noin 6m2 ylitasoitus. Säinäpinnat kivellä ja kaikki tapetit poistettu. Rakennettu 1960.
Palvelu
KVR-urakka
Paikkakunta
00120, Helsinki
Arvioitu hinta
5 000,00 €
Rakennuksen tyyppi
Liiketila tai toimistorakennus

Liikehuoneiston maalausurakka

Helsinginkeskustassa Bulevardilla (parkkipaikka sisäpihalla) n. 200m2 liiketilan maalausurakka. Toivotaan mahdollisimman nopeaa aloitusta.
Palvelu
KVR-urakka
Paikkakunta
15240, Lahti
Arvioitu hinta

Okt välikaton villoituksen ja eristyksen uusiminen

Kohde Okt:n (rak.2004) välikatto jossa helppo liikkua. Vanhat villat ja hiiret pois ja uudet villat ja eristykset sekä reikien tilkkiminen. Neliöitä noin 60-80 m2.
Palvelu
KVR-urakka
Paikkakunta
15240, Lahti
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo

Okt välikaton eristeiden uusiminen

Okt välikaton villojen ja eristyksen uusiminen noin 80 m2 alalle. Lisäksi tarvittavien putkien eristäminen ja reikien tukkiminen. Tilassa on melko hyvä liikkua. Käynti tilaan ulko kautta tikkailta.
Palvelu
KVR-urakka
Paikkakunta
Teuva
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
En osaa sanoa

Kaivinkone työt

Olemme Teuvalla toimiva maanrakennus alan yritys. Olisimme kiinnostuneita teidänkas yhteistyöstä töiden hankinnan suhteen?

Turvaa onnistumisesi ja vertaile KVR-urakat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö KVR-urakasta