Panelointi

Panelointi

Panelointi

Tarvitsetko palvelua panelointi?

Kilpailuta panelointi nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Panelointi – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 08.01.2023 klo 11:01

Erilaisten paneelien asennus ja kiinnitys, myös pystypanelointi tai vaakapanelointi, voidaan tehdä monille eri pinnoille niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Mitä maksaa panelointi?

Katso hintasivu: Panelointi hinta

Saako paneloinnista kotitalousvähennystä?

Palvelusta panelointi saa kotitalousvähennystä. Panelointi on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 paneloinnin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa paneloinnista sekä sen tekemisestä

Paneelin käyttökohteita:

  • seinien paneloiminen
  • katon paneloiminen
  • panelointia käytetään hyvin yleisesti myös saunassa

Puu on työstämisen kannalta erittäin helppokäyttöinen materiaali. Paneloinnin uusiminen tai vaihtaminen on myös helppoa, mikäli se sattuu syystä tai toisesta hajoamaan. Erilaisia paneeleja on saatavilla useilla erilaisilla leveyksillä, profiileilla sekä värityksillä.

Paneeleja on myös mahdollista pintakäsitellä lähes minkälaiseksi tahansa. Pintakäsittelyn tarkoituksena on ulkonäön lisäksi suojella puupintaa tummumiselta, likaantumiselta, pinttymiseltä, kulumiselta sekä kastumiselta.

Hyvä panelointi alkaa aina huolellisella suunnitelmalla

Paneelien kiinnitys kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelutyöllä. Paneloinnin suunta sekä ulkonäkö on hyvä miettiä ennen remontoinnin aloittamista. Kannattaa muistaa, että vaakapanelointi leventää huonetta, kun taas pystypanelointi nostaa huonekorkeutta.

Katon paneloinnin yhteydessä tulee miettiä, mistä suunnasta valo tulee ikkunoista sekä valaisimista. Paneloinnin suunta tulee yleensä valita valonlähteen kanssa samansuuntaisesti.

Myös vinopaneloinnin tekeminen on mahdollista ja sen avulla voidaan myös tehdä esimerkiksi erilaisia kuviointeja tai muita paneloinnin jakauksia.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Panelointi

Kilpailuta panelointi Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä