Perustusten korjaus

Perustusten korjaus – Mitä tarkoittaa perustusten korjaus?

Perustusten korjaus

Tarvitsetko palvelua perustusten korjaus?

Kilpailuta perustusten korjaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Perustusten korjaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 20.05.2023 klo 10:05

Erilaisten perustusten korjaaminen tai kunnostus saattaa tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi maaperän elämisen, vajoamisen tai vaikkapa painumisen takia.

Mitä maksaa perustusten korjaus?

Katso hintasivu: Perustusten korjaus hinta

Saako perustusten korjauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta perustusten korjaus saa kotitalousvähennystä. Perustusten korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 perustusten korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Perustusten korjaaminen pidentää kiinteistön käyttöikää

Suurin syy perustusten vaurioihin sekä liikkumiseen tulee melkein aina itse perustusten alapuolelta. Maan eläminen perustusten alla liikuttaa nostamalla tai laskemalla perustuksia, tämä liikehdintä ei kuitenkaan ole yhtenäistä joka puolella perustuksia, jolloin mahdollisia halkeamia voi syntyä.

Tavallisesti vauriot voidaan havaita esimerkiksi piipun tai seinän halkeilemisessa, lattian viettää tiettyyn suuntaan, ikkuna ei aukea tai ovi ei sulkeudu kunnolla.

Perustuksille vaurioita aiheuttaa:

  • routa
  • kosteus
  • vajoaminen

Lähtökohtaisesti perustusten huolellinen tekeminen vaikuttaa pitkälti perustusten kestävyyteen. Kun maapohja ja sen ominaisuudet on jo otettu rakentamisen alkuvaiheessa huomioon, on todennäköisempää, ettei suuria yllätyksiä tule.

Mikä on perustusvaurio?

Perustusvauriolla tarkoitetaan sitä, etteivät perustukset enää kannattele niiden päällä olevaa taloa ehjänä. Perustusvaurio vaatii rakenteellista korjausta, kun perustukset aiheuttavat vaurioita tai muutoksia talossa. Jos esimerkiksi sokkeli on vaurioitunut, mutta sen päällä oleva talo on ehjä, ei kyseessä kuitenkaan ole perustusvaurio.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Perustusten korjaus

Kilpailuta perustusten korjaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä