Tiivistyskorjaus

Tarvitsetko palvelua tiivistyskorjaus?

 • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
 • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
 • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta tiivistyskorjaus 

Rakenteiden tiivistäminen

Tiivistyskorjauksia tehdään kohteisiin jotka kärsivät sisäilmaongelmista tai homevaurioista, eikä niiden korjaaminen ole teknisesti tai suurien kustannuksien takia mahdollista.

Vertaile tiivistyskorjauksia tekevät yritykset helposti

Riippumatta siitä, millaisen tiivistyskorjauksen tarpeessa oletkaan, Kodinplazasta löydät etsimäsi ammattilaiset mahdollisimman kätevästi. Tiivistyskorjausten tekemiseen liittyy:

 • kohteen kartoittaminen sekä mittausten suorittaminen
 • tiivistystavan valitseminen sekä tiivistämisen suorittaminen
 • tiivistyksen tarkistaminen sekä vuotoilmamittauksen tekeminen

Tarjouspyyntöjä

1985 vuoden elementtiseinäisen ja puuyläpohjaisen rivitalo rakennuken yläpohjan liitosten tiivistäminen

Kaksi kerroksinen rivitalokohde vuodelta 1985. Seinät ovat tiilipintaisia betonielementtejä. Yläpohja on puurakenteinen ja levyvillalla eristetty. Yläpohjan rakenne on sisältä ulos: kipsilevy, harvalaudoitus, höyrynsulkumuovi, runko/villaeristys. Yläpohjassa on kulkusillat, mutta räystäillä tilaa on luonnollisesti rajallisesti työskennellä. Kattorakenteita on korjattu 2000 luvulla ja rakennuksen peltikatto on uusittu. Eristys on 3 kerrosta villaa lomittain ja ristiin ladottuina. Rakennuksen poistoilma puhaltimet vaihdettiin ja vuotoilman määrä yläpohjan ja seinien liitoksista kasvoi liian suuriksi käytön kannalta. Rakennusta on lämpökuvattu ja vuotoja on paikannettu. Viidestä huoneistosta muodostuvasta rakennuksesta vuodot ovat pääasiassa ulkovaipan liitoksissa ja huoneistojen välisissä yläpohjan liitoksissa. Haluaisimme tarjouksen urakkana tai tuntiveloitteisesti (tunti veloituksessa tarvitaan karkea arvio käytettävistä tunneista tai katto tuntimäärä). Yläpohjassa tarvitaan myös palo-osasta seinien luukkujen uusiminen asuntojen välillä (4kpl). Nyt paloluukut on topteuttu seinään nojaavalla villalevyllä asuntojen paloseinien kohdalla. Tiivistyksen voi toteuttaa eri menetelmillä tekijän mukaan teippaamalla, liimaamalla, uretaanilla, tiivistyskaistaleilla yms.
Paikkakunta Tampere
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Pohjan pinta-ala 200 - 300 m2
Kerrosten lukumäärä 2
Tiivistyskorjauksen kohde Läpiviennit
Rakenteet
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Aiheeseen tiivistyskorjaus liittyviä sivuja

Lisätietoa rakenteiden tiivistämisestä

Tiivistyskorjauksen tarkoituksena on parantaa sisäilman laatua, tiivistämällä rakenteita. Aina tiivistyskorjauskohteessa ei ole homeongelmaa, vaan sisäilmaongelmia voivat aiheuttaa myös erilaiset yhdisteet sekä eristyskuidut.

Pelkän tiivistämistyön lisäksi tiivistysrakentamiseen liittyy yleensä myös ilmanvaihdon tarkkailu sekä oikea säätäminen. Tiivistyskorjauksen toimenpiteet liittyvät pääosin rakennuksen ulkovaipan tiivistämiseen.

Mitä haitallista sisäilmassa voi olla:

 • mykotoksiinit
 • villakuidut
 • mikrobit
 • orgaanisia yhdisteitä
 • PAH, PCB
 • radon
 • asbesti
 • ammoniakki ja kaseiini

Tiivistysrakentaminen kannattaa tehdä kerralla kuntoon

Tehokkaan tiivistyksen tekeminen oikeilla menetelmillä on avainasemassa tiivistysrakentamisen onnistumisen kannalta. Tiivistyksen asentaminen siistille, pölyttömälle sekä tasaiselle alustalle luo mahdollisimman pitkäikäisen tiivistyksen. Mikäli kohdetta ei voida tai pystytä tiivistämään kunnolla, voi yksittäisen kohteen tiivistäminen pahentaa toisen vuotokohdan ilmavirtausta.

Kilpailuta tiivistyskorjaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä