Varaston rakentaminen

Varaston rakentaminen – Mitä tarkoittaa varaston rakentaminen?

Varaston rakentaminen

Tarvitsetko palvelua varaston rakentaminen?

Kilpailuta varaston rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Varaston rakentaminen – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 29.04.2023 klo 10:04

Erilaiset varastot, varastorakennukset, vajat ja liiterit tuovat lisätilaa varastoimiseen sekä säilytykseen. Varaston perustukset, rakennus ja teko mitoitetaan tyypillisesti varaston käyttötarpeen mukaan.

Rakennettava varasto voi olla esimerkiksi lämmin ja eristetty ulkovarasto rakennuksen yhteydessä tai vaikkapa pieni, erillinen ja kylmä aittavarasto. Toimenpideluvan sekä rakennusluvan tarpeellisuus vaihtelee varastokohtaisesti.

Mitä maksaa varaston rakentaminen?

Katso hintasivu: Varaston rakentaminen hinta

Saako varaston rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta varaston rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa varaston rakentamisesta

Kun tarvitset lisää ylimääräistä tilaa, kuten varastointitilaa, on varaston rakentaminen hyvä ratkaisu. Varasto voidaan rakentaa ns. kylmävarastona, jolloin sen rakentaminen on huomattavasti edullisempaa, mutta eristetty sekä lämmitetty voi vastata joskus paremmin käyttötarkoitusta vaikkakin sen rakentaminen onkin kalliimpaa.

Varasto voidaan rakentaa haluttuun kokoluokkaan käyttötarkoituksen mukaan, mutta pienemmäksi varastoksi voidaan harkita myös erilaisia valmispaketteja. Pihavarastoiksi tarkoitettuja valmispaketteja on saatavilla useita eri kokoluokissa sekä muodoissa, jolloin tarvitun varaston löytäminen on helppoa.

Varaston paikan valinta

Ensimmäiseksi ennen varaston rakentamista, kannattaa varastolle etsiä sopiva kohta. Kun sopiva sijoituspaikka on löytynyt, voidaan alkaa suunnittelemaan sopivan varaston kokoa. Varaston voi rakentaa itse tai sen voi tilata valmiina. Kun varaston mitat ovat selvillä, voidaan pohjatöiden tekeminen aloittaa. Pohjatyöt varmistavat sen, ettei varasto pääse uppoamaan maahan tai kallistumaan, mikä voi jopa aiheuttaa rakennuksen sortuminen.

Varaston pintakäsittely

Tavallisesti varastot, erityisesti ne jotka rakennetaan talojen pihoille, on tehty puusta ja usein ne toimitetaankin raakapuisina malleina. Raakapuu voidaan pintakäsitellä maalaamalla, jolloin se saadaan sopimaan omaan pihapiiriin. Pintakäsittely suojaa rakennusta sääoloilta sekä edistää sen käyttöikää.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Varaston rakentaminen

Kilpailuta varaston rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä