Väliseinän rakentaminen

Väliseinän rakentaminen hinta

Väliseinän rakentaminen

Paljonko maksaa väliseinän rakentaminen?

Väliseinän rakentamisen hinta on keskimäärin 2 232 €

Hinnan vaihteluväli 440 € – 6 100 €

Vertaile alueesi rakennusyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Väliseinän rakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Väliseinän rakentaminen – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 12.11.2022 klo 19:11

Väliseinän rakennus maksaa keskimäärin noin 800 € – 2.000 € seinän mitoista, rakennusmateriaaleista ja mahdollisista lisätöistä riippuen. Esimerkiksi valmiiseen aukkoon rakennettavan pienen väliseinän kustannus voisi olla 850 €.

Miten väliseinän rakentamisen hinta muodostuu?

Väliseinän rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • rakennettavan väliseinän tyyppi: kevyt, kuormakantavuus, äänieristys jne.
 • mistä materiaaleista seinä rakennetaan
 • väliseinien lukumäärä ja pinta-ala
 • mahdolliset vanhojen rakenteiden purkutyöt

Väliseiniin liittyvät rakennuskustannukset ovat aluksi tarkasteltuna hyvin moniulotteisia, mutta hintoja on silti mahdollista arvioida suhteellisen tarkastikin. Yleensä asennus tehdään alusta loppuun saakka, mutta myös yksittäisten töiden, kuten rungon tekemisen tai pelkän levytyksen teko on täysin mahdollista. Ensimmäiseksi kannattaa joka tapauksessa paneutua rakennettavan väliseinän tyyppiin eli millaisesta väliseinästä on loppupeleissä kyse. Toimiiko seinä pelkkänä tilanjakajana, tarvitseeko sen pystyä kantamaan suuria kuormia, olla äänieristetty tai pitääkö seinään jättää kulkuaukko ovat kaikki hyviä kysymyksiä. Nyrkkisääntö on, että kevyen ja umpinaisen väliseinän rakennuttaminen on kaikista halvin vaihtoehto.

Tästä päästäänkin väliseinän materiaaleihin, joita voi olla hyvin moniakin erilaisia. Puurunkoiset vaneri- kipsi- tai lastulevytetyt väliseinät ovat hyvin yleisiä, mutta väliseinän voi rakennuttaa myös väliseinäharkoista muuraamalla. Pinta-alaa ja väliseinien lukumäärää ei saa myöskään jättää huomiotta, sillä niiden avulla voidaan arvioida rakennusurakan koko ja kesto ainakin suuntaa antavasti. Mahdollisten aiempien rakenteiden purku- ja muokkaustyöt saattavat lisätä kokonaiskustannuksia, mutta ei kuitenkaan merkittävästi.

Saako väliseinän rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta väliseinän rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Väliseinän rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 väliseinän rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kevyen väliseinän rakennus

Kevyt väliseinä on yksi yleisimmistä väliseinätyypeistä ja sen tekeminen koostuu monista eri vaiheista. Katso tästä suuntaa antavat työvaiheet ja rakenne:

 • mittatarkka suunnittelu
  • seinien oviaukkojen, ikkuna-aukkojen tai muiden aukkojen suunnittelu tarkasti
  • myös sisäseinän ulottuvuus molemmille sivuille sekä lattiasta kattoon
 • puurungon asennus
  • puurunko toimii tukirakenteena myöhemmin pystytettävälle seinällä
  • rakenteita voidaan jo rakennusvaiheessa vahvistaa jos tiedetään, että seinän tulee kantaa suurempaa kuormaa myöhemmin
 • alajuoksun kiinnitys
  • riippuen kohteesta, voidaan väliseinän alajuoksu kiinnittää esimerkiksi betoniin, parketin päälle, laminaatin päälle tai muuhun lattiaan
  • mahdollinen lattialämmitysputkisto kannattaa ottaa huomioon alajuoksun kiinnityksessä eli vaihtoehtoisesti kiinnittäminen voidaan tehdä myös liimaamalla
  • lattialämmityksen päälle tehtävä asennus kannattaa aina tehdä varovasti, ettei putkisto pääse vahingossakaan rikkoutumaan
 • yläjuoksun kiinnittäminen
  • yleensä väliseinän kiinnitys kattoon tapahtuu yhtenäisessä linjassa alajuoksun kanssa eli samansuuntaisesti
  • rungon alkaessa valmistua kannattaa tässä vaiheessa toteuttaa mahdolliset väliseinän sähköasennukset, mikäli sellaisia tarvitaan
 • levytys esimerkiksi kipsilevyllä tai Gyproc –levyllä
  • jokainen voi itse päättää, mikä on paras levytysmateriaali uudelle seinälle
  • yleensä levyttäminen tehdään kipsilevyllä, mutta on olemassa myös paljon muitakin vaihtoehtoja, kuten vanerilla tai lastulevyllä
 • verhoilu viimeistelee pinnat
  • väliseinän verhoilu tai pinnoitus voidaan myös tehdä monilla eri tavoilla, joista yleisimmät ovat esimerkiksi panelointi, maalaus ja tapetointi

Mihin kaikkialle seinän voi pystyttää?

Seinän tai väliseinän tekeminen on erittäin suosittua a) helppouden sekä b) käytännöllisyyden takia. Niiden pystyttäminen onnistuu käytännössä melkein mihin tahansa tilaan. Kerrostaloon tehtävät väliseinäratkaisut ovat hyvinkin yleisiä, sillä monesti vanhemmissa kerrostaloissa pohjaratkaisut voivat olla kaukana nykypäivän preferensseistä ja trendeistä. Myös monet pienkohteet voivat hyötyä näistä tilanjakajista ja asennuksia tehdäänkin paljon esimerkiksi omakotitaloihin, hirsitaloon, mökeille ja rivitaloihin.

Lisätietoa erilaisista väliseinäratkaisuista

Monissa tapauksissa kotien, kiinteistöjen tai rakennuksen sisätiloja halutaan järjestellä uudelleen esimerkiksi muuttuvien tilantarpeiden johdosta. Ehkä kotitalouteen on tullut perheenlisäystä tai vaihtoehtoisesti vanhimmat lapset ovat muuttaneet pois, jolloin vanhojen väliseinien purkamisella ja uusien pystyttämisellä sisätiloja voidaan kätevästi muokata omiin tarpeisiin sopiviksi. On myös monia muitakin mahdollisia tilanteita, joissa uuden seinän tai sisäseinän rakentaminen saattaa tulla ajankohtaiseksi.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

Väliseinän rakentaminen hinta

Kilpailuta väliseinän rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä