Seinän rappaus

Seinän rappaus

Seinän rappaus

Tarvitsetko palvelua seinän rappaus?

Kilpailuta seinän rappaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Seinän rappaus – Mitä tarkoittaa seinän rappaus?

Päivitetty: 07.09.2023 klo 12:09

Erilaisten seinien rappaaminen, myös slammaus, voidaan toteuttaa monille eri pinnoille. Esimerkiksi sisäseinän rappaus voisi parantaa tilan ilmettä ja sisustusta. Ulkoseinän rappaus voisi puolestaan lisätä seinän toimintakykyä ja tarvittaessa myös parantaa sen ulkonäköä.

Mitä maksaa seinän rappaus?

Katso hintasivu: Seinän rappaus hinta

Saako seinän rappauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän rappaus saa kotitalousvähennystä. Seinän rappaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 seinän rappauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Sisäseinän rappauksella tyylikkyyttä sisätiloihin

Sisäseinien pintarappauksella on monia eri hyötyjä, joista useimmat liittyvät tilan tyylikkyyteen tai sisustukseen. Erilaisilla pinnoitteilla on mahdollista viestittää ainutlaatuista ja persoonallista tyyliä, riippuen tietenkin asukkaiden omista preferensseistä ja mieltymyksistä. Käytännössä lähes minkä tahansa sisäpinnan voi rapata ja tästä syystä rappauksia tehdäänkin esimerkiksi harkkoseinän, betoniseinän, kipsilevyseinän, lastulevyseinän tai tiiliseinän pinnoille.

Myös tyylejä ja värejä on nykypäivänä saatavilla useita erilaisia, joissakin vaihtoehdoissa värimaailmat ovat jo melkein verrattavissa erilaisiin maalausväreihin. Erilaisia rappaustyylejä ovat muun muassa harjattu pinta, hierretty pinta tai piirtopinta ja niitä voidaan käyttää yksilöllisesti tilan ja tarpeen mukaan. Yleensä seinältä vaaditaan liikkumattomuutta sekä tasaisuutta – tasoitus voidaankin tehdä esimerkiksi verkkovahvikkeen ja pohjarappauksen avulla.

Ulkoseinän rappauksella suojan lisäksi muutosta ilmeeseen

Kun kyseessä on talon tai rakennuksen ulkopuolisten seinien rappaaminen, tulee tyylikkyyden lisäksi kyseeseen myös rappauksen antama suoja ulkoseinäpinnalle. Suojauksella tarkoitetaan ensisijaisesti sadeveden pääsyn estäminen rakenteisiin, mutta yhtälailla myös seinärakenteiden kuivumista eli kosteuden siirtymistä tehokkaasti ulkoilmaan. Hyvän rappauslaastin ominaisuuksia ovat esimerkiksi:

  • kestää erilaisia säävaihteluita
  • tarttuu hyvin seinäpinnalle
  • mekaaninen kestävyys
  • säilyttää halutun väriin pitkälläkin aikavälillä

Seinän slammaus on yksi käytettävistä termeistä

Riippuen kuppikunnasta, voidaan seinäpinnoille tehtävistä rappauksista käyttää tietyissä yhteyksissä myös nimitystä slammaus, joka joissakin tilanteissa on rinnastettavissa myös ohutrappaukseen. Tällainen kevyempi rappaustapa jättää seinäpinnoissa olevien materiaalien, kuten harkkoseinän tai tiiliseinän ääriviivat näkyville, eikä peitä niitä kokonaan.

Muistathan, että riippumatta seinätyypistä tai käytettävistä nimityksistä voi jättää tarjouspyynnön kaikista eri seiniin liittyvistä rappaustöistä oli kyseessä sitten kellarin seinän, saunan seinän, tai kylpyhuoneen seinien rappaus.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Tiiliseinän rappaus
Seinän rappaus

Kilpailuta seinän rappaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä