Takan purkaminen

Takan purkaminen

Takan purkaminen

Tarvitsetko palvelua takan purkaminen?

Kilpailuta takan purkaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Takan purkaminen – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 15.11.2022 klo 13:11

Vanhan tulisijan, kuten takan, leivinuunin tai pönttöuunin purku saattaa tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi sisustuksellisista syistä tai kun uusi tulisija tulee tilalle.

Poistaminen voidaan tehdä kaikille eri takoille, oli kyseessä sitten muurattu takka, vuolukivitakka, avotakka tai vaikkapa tiilitakka. Joissain tapauksissa purku saattaa olla mahdollista tehdä myös ehjänä.

Mitä maksaa takan purkaminen?

Katso hintasivu: Takan purkaminen hinta

Saako takan purkamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta takan purkaminen saa kotitalousvähennystä. Takan purkaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 takan purkamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Purkumenetelmät vaihtelevat takkojen mukaan

Takkoja on monia erilaisia ja myös purkumenetelmät niiden välillä vaihtelevat. Esimerkiksi muuratun takan, valmiselementeistä rakennetun takan, balladi takan tai vuolukivitakan purkamisessa on eroja. Parhaista käytännöistä kannattaa kysellä ja keskustella mahdollisen takkaurakoitsijan kanssa.

Purkutöiden useita motiiveja

Monesti vanhasta takasta halutaan päästä eroon esimerkiksi sen takia, että se ei enää sovellu sisustukseen tai sitä ei kannata enää lähteä korjaamaan. Toinen yleinen syy on, että tulisija halutaan päivittää uudempaan ja taloudellisempaan takkaan. Tässä tapauksessa vanha takka jää tarpeettomaksi, jolloin se päätetään poistaa käytöstä. Toisaalta on myös mahdollista, että takka halutaan purkaa ehjänä jos sitä halutaan vaikka käyttää muussa tilassa tai tarkoituksessa tai se on myyty eteenpäin seuraavalle käyttäjälle.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Takan purkaminen

Kilpailuta takan purkaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä