WC-pöntön asennus

Tarvitsetko palvelua WC-pöntön asennus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta WC-pöntön asennus 

WC-istuimen asennus

WC-istuimen asennus tapahtuu yleensä pääsääntöisesti lattialle, mutta osa WC-pöntöistä voidaan asentaa myös seinään. Minkälaista WC-pönttöä oletkaan asentamassa, löydät WC-pönttöjen ammattilaiset Kodinplazasta.

Vertaile WC-pönttöjen asennukset helposti

Yleensä uusi tai käytetty WC-istuin asennetaan uudisrakentamisen tai remontoinnin yhteydessä. Toisinaan kyseessä on myös pelkästään vanhan WC-pöntön vaihto, jolloin vuorossa on ensin nykyisen WC-pöntön irroitus.

WC-pöntön kiinnitys alkaa useimmiten viemärin sekä vesipisteen liitäntöjen valmistelulla sekä oikeanmukaisella kiinnityksellä. WC-pytyn asennus tehdään aina ammattilaisen toimesta.

Tarjouspyyntöjä

Vanhan pöntön irroitus ja uuden asennus

Tiivistäminen, kaikki siihen liittyvä. Mahdollinen kierrätys?
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
WC:n pinta-ala 2 - 4 m2
Istuimien lukumäärä 1
Istuimen tyyppi Lattia-WC
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

WC-pönttö vanhan tilalle

Ido korkea wc pönttö.
Paikkakunta Hämeenlinna
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
WC:n pinta-ala 2 m2 tai alle
Istuimien lukumäärä 1
Istuimen tyyppi Lattia-WC
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Lattiapönttö asennettuna

Pönttö vielä ostamatta, joten ehkä sen kanssa jos hinta sopiva
Paikkakunta Kuopio
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
WC:n pinta-ala 2 - 4 m2
Istuimien lukumäärä 1
Istuimen tyyppi Lattia-WC
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Seinä WC-asennus

Seinä WC:n asennus alkaa WC-istuimen mitoittamisella sopivaan kohtaan. Monissa malleissa mukaan tulee runko, jonka avulla seinä WC voidaan kiinnittää tukevasti seinään ja lattiaan. Suomessa käytetään monesti apuna alaseinäkiinnikkeitä, joka mahdollistaa sen ettei lattiaa tarvitse porata mahdollisesti ollenkaan. Asennustelineen takapuolella jäävä tila voidaan jättää laatoittamatta, sillä se jää muutenkin piiloon.

Laatankiinnityslaasti on sopiva tapa suojata kotelon sisälle jäävä seinän kosteuseriste, mikäli se sellaista tarvitsee. Ennen kuin seinä-WC:n runko asennetaan, tulee lattiassa olla asianmukainen kaato, eristys ja laatoitus.

Kun vesiputki ja viemäriputki on asennettu ja seinä WC:n runko kiinnitetty tukevasti, voidaan rakentaa vessan seinä ja laatoittaa seinä WC:n päälle niin, että olennaiset liitännät ja vessan toiminnot jäävät näkyviin. Lopuksi kiinnitetään itse pytty ja varmistetaan, että kaikki toimii kunnolla. Seinään kiinnitettävä WC on moderni ja tyylikäs ratkaisu.

WC-pöntön irroitus ja kiinnitys

Mikäli vanha WC-pönttö heiluu tai on irronnut kokonaan vessan tai kylpyhuoneen lattiasta, kannattaa se kiinnittää uudelleen. Monesti pöntöt asennetaan niin, että vain reunoille tehdään silikonikiinnitys. Tässä tapauksessa pöntön voi irrottaa ja piirtää lattialle ääriviivat sen muodon mukaan. Muuttoteippi tai maalarinteippi auttaa ääriviivojen hahmottamisessa ja teippi voidaan vetää esimerkiksi noin 1 cm ääriviivojen reunoista. Teippauksen jälkeen kannattaa käyttää riittävä määrä silikonia, jotta pönttö kiinnittyy tukevasti. Lopuksi tehdään reunojen silikonisauma, jonka annetaan kuivua ainakin 24 tunnin ajan.

WC-istuimen asennus viemäriin

WC-istuin voidaan asentaa viemäriin esimerkiksi asennusmansetin avulla. Pytyn sisällä olevan poistoputki tulee aina lähelle lattiaa ja yleensä viemäriputki on vedetty lattianpinnan yläpuolelle tai ainakin lähelle pintaa. Jos viemäriputkea ei tarvitse muokata, voidaan viemäriputken ja pytyn välinen liitos tiivistää mansetilla. Mikäli pytty päätetään irrottaa myöhemmin tai vaihtaa kokonaan uuteen, voi mansetin vaihtaa samalla.

Myös näitä WC:n asennustöitä kilpailutetaan Kodinplazassa:

  • WC-istuimen vaihto taloyhtiössä
  • WC-pöntön mansetin asennus
  • WC-pöntön kiinnitys ruuveilla tai liimalla

Kilpailuta WC-pöntön asennus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä