WC-pöntön asennus

WC-pöntön asennus

WC-pöntön asennus

Tarvitsetko palvelua
WC-pöntön asennus?

Kilpailuta WC-pöntön asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa WC-pöntön asennus?

Päivitetty: 21.02.2024 klo 07:02

Tyypillinen WC-istuin, vessanpönttö, WC-pytty tai seinä-WC on käytössä useita kertoja päivässä. WC-istuimen asentaminen, kiinnitys, liimaus sekä tarvittaessa myös irroitus, vaihto tai uusiminen vaihtelee hieman sen mukaan, tehdäänkö asennus lattian viemäriin tai vaikkapa seinään (seinämalli). Osalle paras ratkaisu on hankkia uusi vessanpytty asennettuna.

Mitä maksaa WC-pöntön asennus?

Katso hintasivu: WC-pöntön asennus hinta

Saako WC-pöntön asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta WC-pöntön asennus saa kotitalousvähennystä. WC-pöntön asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 WC-pöntön asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Seinä WC-asennus

Seinä WC:n asennus alkaa WC-istuimen mitoittamisella sopivaan kohtaan. Monissa malleissa mukaan tulee runko, jonka avulla seinä WC voidaan kiinnittää tukevasti seinään ja lattiaan. Suomessa käytetään monesti apuna alaseinäkiinnikkeitä, joka mahdollistaa sen ettei lattiaa tarvitse porata mahdollisesti ollenkaan. Asennustelineen takapuolella jäävä tila voidaan jättää laatoittamatta, sillä se jää muutenkin piiloon.

Laatankiinnityslaasti on sopiva tapa suojata kotelon sisälle jäävä seinän kosteuseriste, mikäli se sellaista tarvitsee. Ennen kuin seinä-WC:n runko asennetaan, tulee lattiassa olla asianmukainen kaato, eristys ja laatoitus.

Kun vesiputki ja viemäriputki on asennettu ja seinä WC:n runko kiinnitetty tukevasti, voidaan rakentaa vessan seinä ja laatoittaa seinä WC:n päälle niin, että olennaiset liitännät ja vessan toiminnot jäävät näkyviin. Lopuksi kiinnitetään itse pytty ja varmistetaan, että kaikki toimii kunnolla. Seinään kiinnitettävä WC on moderni ja tyylikäs ratkaisu.

WC-pöntön irroitus ja kiinnitys

Mikäli vanha WC-pönttö heiluu tai on irronnut kokonaan vessan tai kylpyhuoneen lattiasta, kannattaa se kiinnittää uudelleen. Monesti pöntöt asennetaan niin, että vain reunoille tehdään silikonikiinnitys. Tässä tapauksessa pöntön voi irrottaa ja piirtää lattialle ääriviivat sen muodon mukaan. Muuttoteippi tai maalarinteippi auttaa ääriviivojen hahmottamisessa ja teippi voidaan vetää esimerkiksi noin 1 cm ääriviivojen reunoista. Teippauksen jälkeen kannattaa käyttää riittävä määrä silikonia, jotta pönttö kiinnittyy tukevasti. Lopuksi tehdään reunojen silikonisauma, jonka annetaan kuivua ainakin 24 tunnin ajan.

WC-istuimen asennus viemäriin

WC-istuin voidaan asentaa viemäriin esimerkiksi asennusmansetin avulla. Pytyn sisällä olevan poistoputki tulee aina lähelle lattiaa ja yleensä viemäriputki on vedetty lattianpinnan yläpuolelle tai ainakin lähelle pintaa. Jos viemäriputkea ei tarvitse muokata, voidaan viemäriputken ja pytyn välinen liitos tiivistää mansetilla. Mikäli pytty päätetään irrottaa myöhemmin tai vaihtaa kokonaan uuteen, voi mansetin vaihtaa samalla.

Myös näitä WC:n asennustöitä kilpailutetaan Kodinplazassa:

  • WC-istuimen vaihto taloyhtiössä
  • WC-pöntön mansetin asennus
  • WC-pöntön kiinnitys ruuveilla tai liimalla

Tutustu WC-pöntön asennuksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle WC-pöntön asennus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

WC-pöntön asennus

Kilpailuta WC-pöntön asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä