Ilmalämpöpumpun irroitus

Ilmalämpöpumpun irroitus

Ilmalämpöpumpun irroitus

Tarvitsetko palvelua ilmalämpöpumpun irroitus?

Kilpailuta ilmalämpöpumpun irroitus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Ilmalämpöpumpun irroitus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.10.2022 klo 07:10

Ilmalämpöpumpun poisto, purku tai irrottaminen voi tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi muuton yhteydessä, kun vanha pumppu päätetään uusia tai jos vanhalle pumpulle ei ole enää tarvetta.

Mitä maksaa ilmalämpöpumpun irroitus?

Katso hintasivu: Ilmalämpöpumpun irroitus hinta

Saako ilmalämpöpumpun irroituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta ilmalämpöpumpun irroitus saa kotitalousvähennystä. Ilmalämpöpumpun irroitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 ilmalämpöpumpun irroituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Vanha ilmalämpöpumppu pois uuden tieltä

Kuten kaikki kodin tai kiinteistön tekniikka, myös ilmalämpöpumput kuluvat ajan saatossa. Käyttöikää on suhteellisen helppo pidentää erilaisilla huolto- tai puhdistustoimenpiteillä, mutta silti lopulta vanha pumppu joudutaan vaihtamaan uuteen. Usein kyseessä on siis esimerkiksi vanhan sisäyksikön vaihto, joka on tullut jo käyttöikänsä päähän huolloista huolimatta. Vanha ulkoyksikkö voidaan mahdollisesti jättää paikalleen, mikäli se vielä toimii kunnolla.

Lisätietoa ilmalämpöpumppujen irrotuksista

Toisaalta pumppu voidaan ottaa pois seinältä tai rakennuksen viereltä myös ihan toisenlaisista syistä, kuten sisustuksellisista syistä. Esimerkiksi tapetointi tai muut seinälle tehtävät toimenpiteet saattavat olla hieman haasteellisia suorittaa, mikäli sisäyksikkö on vielä paikallaan. Toisinaan pumppua ei edes kiinnitetä takaisin paikoilleen, vaan siitä luovutaan kokonaan.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Ilmalämpöpumpun irroitus

Kilpailuta ilmalämpöpumpun irroitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä