Patterin maalaus: hinta (2021) ja UKK

Päivitetty: 25.07.2020 klo 23:07

Pattereiden tai lämpöpattereiden maalaaminen voi tulla ajankohtaiseksi, kun niistä halutaan tehdä esimerkiksi saman värinen seinän kanssa tai kun niiden vanha maalipinta alkaa irrota.

Patterin maalauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • Maalattavien pattereiden lukumäärä
  • Pattereiden monimutkaisuus
  • Patterien kunto sekä pohjatöiden määrä
  • Maalaustarvikkeet sekä maalit

Lämpöpatterien maalaaminen maksaa yhtä patteria kohden keskimäärin noin 100 € - 200 € patterin tyypistä, kunnosta ja esivalmistelujen tarpeesta riippuen. 

Lämpöpatterit jäävät sisäremonteissa helposti remonttialueen ulkopuolelle. Niitä ei välttämättä osata ajatella tai niihin ei uskalleta koskea. Pattereita voidaan kuitenkin maalata ja näin niistä saadaan taas siistin sekä huolitellun näköiset.

Kuten lähes kaikissa muissakin maalaustöissä on huolellisten pohjatöiden tekeminen tärkeää hyvän lopputuloksen kannalta. Kun pohjatyöt on tehty oikein sekä kunnollisesti, pysyy maali varmasti maalatussa pinnassa kiinni sekä on lopputulokseltaan tasainen.

Patterit kannattaa hioa hiontatyynyillä, jotta kaikkiin pieniin koloihin päästään käsiksi. Mikäli patterissa on oikein pinttynyttä likaa, voidaan se poistaa hiomalla hiomapaperilla. Jos patterissa on ruostekohtia, tulee ne hioa aivan metallille asti sekä käsitellä ruosteenestolla.

Kun hiominen on saatu päätökseen, tulee hiomapölyt poistaa patterin pinnalta. Pölyjä voidaan poistaa tärpätillä, lakkabensiinillä tai aivan tavallisella kostealla rätillä. Paljaita metallikohtia olisi kuitenkin parempi puhdistaa jollakin muulla kuin tavallisella vedellä.

Pinnan ollessa sileä sekä puhdas, voidaan itse maalausurakka aloittaa. Pattereihin tulee valita lämpöä kestävä sekä metallipinnoille soveltuva maali. Kiiltoasteita sekä värisävyjä on käytettävissä monenlaisia, joten oman sävyn löytäminen onnistuu helposti. Kun maalausta suoritetaan, ei patteri saa olla kuumia, joten paras aika patterin maalauksille on silloin kun lämmitystä ei käytetä.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Turvaa onnistumisesi ja vertaile patterin maalaaminen Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö patterin maalauksesta