Kanadanvesiruton hävittäminen

Kanadanvesiruton hävittäminen

Kanadanvesiruton hävittäminen

Tarvitsetko palvelua kanadanvesiruton hävittäminen?

Kilpailuta kanadanvesiruton hävittäminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Kanadanvesiruton hävittäminen – Lue usein kysytyt kysymykset

Kanadanvesiruton hävitys, myös vesiruton hävittäminen, poisto tai torjunta, on EU-asetusten päivityksen jälkeen pakko tehdä. Myynti- ja kasvatuskiellon säätämisellä pyritään hallitsemaan vieraslajeista aiheutuvia riskejä.

Mitä maksaa kanadanvesiruton hävittäminen?

Katso hintasivu: Kanadanvesiruton hävittäminen hinta

Saako kanadanvesiruton hävittämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta kanadanvesiruton hävittäminen saa kotitalousvähennystä. Kanadanvesiruton hävittäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 kanadanvesiruton hävityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kanadanvesiruton torjunta, miten se tehdään?

Olet ehkä huomannut kanadanvesiruttoja monissa eri paikoissa, kuten järvissä, joissa ja muissa vesistöissä. Tässä kerrotaan hieman siitä, kuinka kanadanvesiruton torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

  • kasvuston poistaminen
    • kanadanvesiruton poistaminen on haastavaa, koska pienikin kasvin palanen voi lähteä uuteen kasvuun. Kasvuston kiskominen irti ja niittäminen tulee tehdä erittäin huolellisesti, jotta kasvusto ei leviä

Kanadanvesiruttojen myynti ja maahantuonti kiellettiin 1.6.2019

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Kanadanvesiruton kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Lisätietoja aiheesta kanadanvesirutto

Kanadanvesirutto, latinaksi Elodea canadensis, käytetään myös nimitystä vesirutto, on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva uposkasvi. Se levisi Eurooppaan ja Suomeen 1800-luvulla. Kanadanvesirutto on hyvin yleinen Etelä- ja Keski-Suomen alueen järvissä.


Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kanadanvesiruton hävittäminen

Kilpailuta kanadanvesiruton hävittäminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä