Kanadanvesiruton hävittäminen

Kanadanvesiruton hävittäminen

Kanadanvesiruton hävittäminen

Tarvitsetko palvelua kanadanvesiruton hävittäminen?

Vertaile alueesi pihayritykset ja kilpailuta kanadanvesiruton hävittäminen

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa kanadanvesiruton hävittäminen?

Päivitetty: 19.09.2023 klo 10:09

Kanadanvesiruton hävitys, myös vesiruton hävittäminen, poisto tai torjunta, on EU-asetusten päivityksen jälkeen pakko tehdä. Myynti- ja kasvatuskiellon säätämisellä pyritään hallitsemaan vieraslajeista aiheutuvia riskejä.

Mitä maksaa kanadanvesiruton hävittäminen?

Katso hintasivu: Kanadanvesiruton hävittäminen hinta

Saako kanadanvesiruton hävittämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta kanadanvesiruton hävittäminen saa kotitalousvähennystä. Kanadanvesiruton hävittäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2024 kanadanvesiruton hävityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Kanadanvesiruton torjunta, miten se tehdään?

Olet ehkä huomannut kanadanvesiruttoja monissa eri paikoissa, kuten järvissä, joissa ja muissa vesistöissä. Tässä kerrotaan hieman siitä, kuinka kanadanvesiruton torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

  • kasvuston poistaminen
    • kanadanvesiruton poistaminen on haastavaa, koska pienikin kasvin palanen voi lähteä uuteen kasvuun. Kasvuston kiskominen irti ja niittäminen tulee tehdä erittäin huolellisesti, jotta kasvusto ei leviä

Kanadanvesiruttojen myynti ja maahantuonti kiellettiin 1.6.2019

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Kanadanvesiruton kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Lisätietoja aiheesta kanadanvesirutto

Kanadanvesirutto, latinaksi Elodea canadensis, käytetään myös nimitystä vesirutto, on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva uposkasvi. Se levisi Eurooppaan ja Suomeen 1800-luvulla. Kanadanvesirutto on hyvin yleinen Etelä- ja Keski-Suomen alueen järvissä.


Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Sammaleen poisto Jättiputken hävittäminen Jättipalsamin hävittäminen Kurtturuusun hävittäminen Alaskanlupiinin hävittäminen Hamppuvillakon hävittäminen Japanintatarin hävittäminen Tarhatatarin hävittäminen Lupiinin hävittäminen Komealupiinin hävittäminen Sahalinintatarin hävittäminen Lännenpalsamin hävittäminen Jäkälän poisto Jäkälän poisto tiiliseinästä Jättiukonputken tuhoaminen

Kilpailuta kanadanvesiruton hävittäminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä