Kanadanvesiruton hävittäminen: hinta (2021) ja UKK

Kanadanvesiruton hävitys, myös vesiruton hävittäminen, poisto tai torjunta, on EU-asetusten päivityksen jälkeen pakko tehdä. Myynti- ja kasvatuskiellon säätämisellä pyritään hallitsemaan vieraslajeista aiheutuvia riskejä.

Kanadanvesiruton hävityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kanadanvesiruttojen määrä ja levinneisyys
  • käytettävä hävitysmenetelmä

Kanadanvesiruton hävitys omakotitalon pihasta maksaa keskimäärin noin 290 € – 790 € kasvien määrästä, iästä ja levinneisyydestä riippuen. Esimerkiksi nuoren kasvuston hävittäminen pieneltä takapihalta voisi maksaa 500 €.

Kanadanvesiruttokasvuston hävitys on vaikeaa, mutta tulee tehdä kasvatuskiellosta johtuen. Hävittämisestä koituvia maksuja voi laskea ensinnäkin poistourakan laajuden avulla. Omakotitalon tontilta neljän kanadanvesiruttokasvuston poisto voi vaatia aikaa noin kuusi ja puoli tuntia, mutta maantien vierustan siistiminen saattaa viedä kuukauden. Myös hävitysmenetelmä ja kanadanvesiruton ikä voivat vaikuttaa kustannuksiin. Kanadanvesiruttokasvusto on mahdollista poistaa huolellisella niittämisellä. Varmin tapa on suorittaa ruoppaus, koska pienikin kasvinpätkä lähtee helposti uuteen kasvuun.

Olet ehkä huomannut kanadanvesiruttoja monissa eri paikoissa, kuten järvissä, joissa ja muissa vesistöissä. Tässä kerrotaan hieman siitä, kuinka kanadanvesiruton torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

  • kasvuston poistaminen
    • kanadanvesiruton poistaminen on haastavaa, koska pienikin kasvin palanen voi lähteä uuteen kasvuun. Kasvuston kiskominen irti ja niittäminen tulee tehdä erittäin huolellisesti, jotta kasvusto ei leviä

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Kanadanvesiruton kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Kanadanvesirutto, latinaksi Elodea canadensis, käytetään myös nimitystä vesirutto, on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva uposkasvi. Se levisi Eurooppaan ja Suomeen 1800-luvulla. Kanadanvesirutto on hyvin yleinen Etelä- ja Keski-Suomen alueen järvissä.


Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Turvaa onnistumisesi ja vertaile kanadanvesiruttojen hävittäminen Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö kanadanvesiruton hävittämisestä