Kompostin rakentaminen: tietoa

Tarvitsetko palvelua kompostin rakentaminen?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Kompostin rakentaminen

Kompostin rakentaminen: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Katso hintasivu:

Kompostin rakentaminen hinta

Tulossa myöhemmin!

Kompostin avulla talouden biojätteistä saadaan käyttökelpoista sekä ravinnerikasta multaa ja maa-ainesta puutarhaan, pensaille, kukkapenkkiin tai muualle piha-alueen käyttöön.

 Minkälaisesta kompostin rakennustyöstä onkaan kyse, löydät kompostin rakennustöiden ammattilaiset Kodinplazasta. Kompostin rakentamiseen liittyy:

  • kompostin paikan valinta
  • kompostin käyttötarkoitus (esim. talousjätteet, puutarhajätteet)
  • kompostin pohja- ja rakennustyöt

Kompostin rakentamisessa tulee huomioida kompostin sijoittaminen piha-alueelle, sillä kompostia ei saa rakentaa tai sijoittaa alle viiden metrin etäisyydelle naapuritontin rajasta – ilman lupaa. Lupa kannattaa pyytää aina kirjallisena, jotta mahdollisten erimielisyyksien ilmaantuessa sinulla on esittää konkreettinen todiste.

Yksinkertaisimmillaan komposti voi olla avokomposti, jonka kompostikehikko on puinen. Tällaisia komposteja käytetään yleensä lehtikomposteina tai muina puutarhajätteiden hävityspaikkana.

Mikäli rakennetaan talouskompostori, niin kompostissa tulee olla tiivis kansi sekä lämpöeristys. Toimivassa kompostissa on oikea suhde hiiltä, happea, typpeä sekä vettä. Kun komposti on rakennettu oikeilla menetelmillä, niin sen ei tulisi aiheuttaa haju- tai muuta haittoja ympäristölle.

Kompostin tyhjennys tulee suorittaa aina tasaisin väliajoin, mielellään ennen kuin se on täysin täyttynyt. Komposti tulee kuitenkin viimeistään tyhjentää siinä vaiheessa, kun se on täyttynyt. Aikaisintaan kompostin voi tyhjentää kahden kuukauden kuluttua kompostoinnin aloittamisesta. Kompostista tulevaa multaa voidaan käyttää esimerkiksi pihan kasvimaalla tai muissa istutuksissa.

Myös ulkohuusseissa käytetään yleensä komposti wc:tä. Kompostoivat puuceet tekevät ihmisten jätteistä multaa, joka tekee huussista ekologisen vaihtoehdon esimerkiksi mökille.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Kilpailuta kompostin rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä