Kompostin rakentaminen

Tarvitsetko palvelua kompostin rakentaminen?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Kompostin rakentaminen

Komposti on ekologinen valinta

Kompostin avulla talouden biojätteistä saadaan käyttökelpoista sekä ravinnerikasta multaa ja maa-ainesta puutarhaan, pensaille, kukkapenkkiin tai muualle piha-alueen käyttöön.

Vertaile kompostin rakennustyöt helposti

 Minkälaisesta kompostin rakennustyöstä onkaan kyse, löydät kompostin rakennustöiden ammattilaiset Kodinplazasta. Kompostin rakentamiseen liittyy:

  • kompostin paikan valinta
  • kompostin käyttötarkoitus (esim. talousjätteet, puutarhajätteet)
  • kompostin pohja- ja rakennustyöt
Suosituimmat sivut aiheesta Kompostin rakentaminen
Aiheeseen Kompostin rakentaminen liittyviä sivuja

Lisätietoa kompostin rakentamisessa huomioitavista asioista

Kompostin rakentamisessa tulee huomioida kompostin sijoittaminen piha-alueelle, sillä kompostia ei saa rakentaa tai sijoittaa alle viiden metrin etäisyydelle naapuritontin rajasta – ilman lupaa. Lupa kannattaa pyytää aina kirjallisena, jotta mahdollisten erimielisyyksien ilmaantuessa sinulla on esittää konkreettinen todiste.

Yksinkertaisimmillaan komposti voi olla avokomposti, jonka kompostikehikko on puinen. Tällaisia komposteja käytetään yleensä lehtikomposteina tai muina puutarhajätteiden hävityspaikkana.

Mikäli rakennetaan talouskompostori, niin kompostissa tulee olla tiivis kansi sekä lämpöeristys. Toimivassa kompostissa on oikea suhde hiiltä, happea, typpeä sekä vettä. Kun komposti on rakennettu oikeilla menetelmillä, niin sen ei tulisi aiheuttaa haju- tai muuta haittoja ympäristölle.

Kompostin tyhjennys tulee suorittaa aina tasaisin väliajoin, mielellään ennen kuin se on täysin täyttynyt. Komposti tulee kuitenkin viimeistään tyhjentää siinä vaiheessa, kun se on täyttynyt. Aikaisintaan kompostin voi tyhjentää kahden kuukauden kuluttua kompostoinnin aloittamisesta. Kompostista tulevaa multaa voidaan käyttää esimerkiksi pihan kasvimaalla tai muissa istutuksissa.

Myös ulkohuusseissa käytetään yleensä komposti wc:tä. Kompostoivat puuceet tekevät ihmisten jätteistä multaa, joka tekee huussista ekologisen vaihtoehdon esimerkiksi mökille.

kompostin teko, pihakompostin rakentaminen

Kilpailuta kompostin rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä