Kompostin rakentaminen: hinta (2021) ja UKK

Päivitetty: 13.08.2020 klo 09:08

Kompostin perustaminen, teko ja rakennus alkaa tyypillisesti kompostin paikan valinnalla. Erilaiset kompostit mahdollistavat sen, että talouden biojätteistä saadaan käyttökelpoista sekä ravinnerikasta multaa ja maa-ainesta puutarhaan, pensaille, kukkapenkkiin tai vaikkapa perunamaalle.

Palvelu
Kompostin rakentaminen
Paikkakunta
35600, Jämsä
Pihan tyyppi
Rivitalon piha
Toimenpiteet
En osaa sanoa

Tarjouspyyntö lehtikompostorin rakentamsta 2 rivitaloa 7 asuntoa

1 metrin korkea, 3 tai 4 kuutiota, kaikki mahdolliset materiaalit huomioidaan. Hinta-arviota en osaa tehdä.

Kompostin rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • millainen komposti rakennetaan ja mitä kompostoidaan
  • kompostin materiaalit ja rakennusvälineet
  • pohja- ja rakennustyöt

Kompostin rakennuttaminen maksaa keskimäärin noin 170 € – 500 € kompostin tyypistä ja koosta sekä tarvittavista pohjatöistä riippuen.

Kompostin rakentaminen kannattaa aina suunnitella huolella. Kun komposti sijoitetaan oikein sekä sen koko pystytään mitoittamaan tarpeita vastaaviksi, toimii komposti myös mahdollisimman tehokkaasti. Kompostointi auttaa vähentämään kaatopaikoille kulkeutuvien ruuantähteiden määrä, jolloin kompostointi on myös ekologinen teko. Kompostista tulevan mullan sijoituspaikka kannattaa myös olla valmiina, mikäli sitä ei aiota käyttää puutarhassa tai kasvimaalla.

Kompostin rakentamisessa tulee huomioida kompostin sijoittaminen piha-alueelle, sillä kompostia ei saa rakentaa tai sijoittaa alle viiden metrin etäisyydelle naapuritontin rajasta – ilman lupaa. Lupa kannattaa pyytää aina kirjallisena, jotta mahdollisten erimielisyyksien ilmaantuessa sinulla on esittää konkreettinen todiste.

Yksinkertaisimmillaan komposti voi olla avokomposti, jonka kompostikehikko on puinen. Tällaisia komposteja käytetään yleensä lehtikomposteina tai muina puutarhajätteiden hävityspaikkana.

Mikäli rakennetaan talouskompostori, niin kompostissa tulee olla tiivis kansi sekä lämpöeristys. Toimivassa kompostissa on oikea suhde hiiltä, happea, typpeä sekä vettä. Kun komposti on rakennettu oikeilla menetelmillä, niin sen ei tulisi aiheuttaa haju- tai muuta haittoja ympäristölle.

Kompostin tyhjennys tulee suorittaa aina tasaisin väliajoin, mielellään ennen kuin se on täysin täyttynyt. Komposti tulee kuitenkin viimeistään tyhjentää siinä vaiheessa, kun se on täyttynyt. Aikaisintaan kompostin voi tyhjentää kahden kuukauden kuluttua kompostoinnin aloittamisesta. Kompostista tulevaa multaa voidaan käyttää esimerkiksi pihan kasvimaalla tai muissa istutuksissa.

Myös ulkohuusseissa käytetään yleensä komposti wc:tä. Kompostoivat puuceet tekevät ihmisten jätteistä multaa, joka tekee huussista ekologisen vaihtoehdon esimerkiksi mökille.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu kompostin rakentamisesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
Kompostin rakentaminen
Paikkakunta
35600, Jämsä
Arvioitu hinta
Pihan tyyppi
Rivitalon piha
Toimenpiteet
En osaa sanoa

Tarjouspyyntö lehtikompostorin rakentamsta 2 rivitaloa 7 asuntoa

1 metrin korkea, 3 tai 4 kuutiota, kaikki mahdolliset materiaalit huomioidaan. Hinta-arviota en osaa tehdä.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile kompostin rakennus Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö kompostin rakentamisesta