Kompostin rakentaminen

Kompostin rakentaminen hinta

Kompostin rakentaminen

Paljonko maksaa kompostin rakentaminen?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Mitä maksaa kompostin rakentaminen?

Päivitetty: 13.08.2020 klo 09:08

Kompostin rakennuttaminen maksaa keskimäärin noin 170 € – 500 € kompostin tyypistä ja koosta sekä tarvittavista pohjatöistä riippuen.

Miten kompostin rakentamisen hinta muodostuu?

Kompostin rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • millainen komposti rakennetaan ja mitä kompostoidaan
  • kompostin materiaalit ja rakennusvälineet
  • pohja- ja rakennustyöt

Kompostin rakentaminen kannattaa aina suunnitella huolella. Kun komposti sijoitetaan oikein sekä sen koko pystytään mitoittamaan tarpeita vastaaviksi, toimii komposti myös mahdollisimman tehokkaasti. Kompostointi auttaa vähentämään kaatopaikoille kulkeutuvien ruuantähteiden määrä, jolloin kompostointi on myös ekologinen teko. Kompostista tulevan mullan sijoituspaikka kannattaa myös olla valmiina, mikäli sitä ei aiota käyttää puutarhassa tai kasvimaalla.

Saako kompostin rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kompostin rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa kompostin rakentamisessa huomioitavista asioista

Kompostin rakentamisessa tulee huomioida kompostin sijoittaminen piha-alueelle, sillä kompostia ei saa rakentaa tai sijoittaa alle viiden metrin etäisyydelle naapuritontin rajasta – ilman lupaa. Lupa kannattaa pyytää aina kirjallisena, jotta mahdollisten erimielisyyksien ilmaantuessa sinulla on esittää konkreettinen todiste.

Yksinkertaisimmillaan komposti voi olla avokomposti, jonka kompostikehikko on puinen. Tällaisia komposteja käytetään yleensä lehtikomposteina tai muina puutarhajätteiden hävityspaikkana.

Mikäli rakennetaan talouskompostori, niin kompostissa tulee olla tiivis kansi sekä lämpöeristys. Toimivassa kompostissa on oikea suhde hiiltä, happea, typpeä sekä vettä. Kun komposti on rakennettu oikeilla menetelmillä, niin sen ei tulisi aiheuttaa haju- tai muuta haittoja ympäristölle.

Kompostin tyhjennys tulee suorittaa aina tasaisin väliajoin, mielellään ennen kuin se on täysin täyttynyt. Komposti tulee kuitenkin viimeistään tyhjentää siinä vaiheessa, kun se on täyttynyt. Aikaisintaan kompostin voi tyhjentää kahden kuukauden kuluttua kompostoinnin aloittamisesta. Kompostista tulevaa multaa voidaan käyttää esimerkiksi pihan kasvimaalla tai muissa istutuksissa.

Myös ulkohuusseissa käytetään yleensä komposti wc:tä. Kompostoivat puuceet tekevät ihmisten jätteistä multaa, joka tekee huussista ekologisen vaihtoehdon esimerkiksi mökille.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Viherrakentaminen hinta Aidan rakentaminen hinta Laavun rakentaminen hinta Kasvihuoneen rakentaminen hinta Piharakentaminen hinta Pergolan rakentaminen hinta Paljun rakentaminen hinta Koirankoppi rakentaminen hinta Leikkimökin rakentaminen hinta Puuvajan rakentaminen hinta Grillikodan rakentaminen hinta Huvimajan rakentaminen hinta Pihavaraston rakentaminen hinta Roskakatoksen rakentaminen hinta Grillikatoksen rakentaminen hinta
Kompostin rakentaminen hinta

Kilpailuta kompostin rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä