Konehallin rakentaminen - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 09.04.2022 klo 08:04

Erilaiset konehallit tarjoavat runsaasti varasto- ja säilytystilaa sekä suojaa kaikenlaisille koneille. Konehallin suunnittelu, perustukset ja rakennus mukautuvat pitkälti hankittavan konehallin mukaan.

Uusi konehalli voi olla esimerkiksi pieni pressuhalli, kylmä puurunkoinen konehalli tai vaikkapa lämmin teräsrunkoinen konehalli-paketti.

Konehallin rakennuttaminen maksaa keskimäärin noin 25.000 € – 60.000 € hallin koosta, käyttötarkoituksesta ja varustelusta riippuen. 

Konehallin rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • mihin tarkoitukseen konehallia rakennetaan
  • minkä kokoinen konehalli rakennetaan
  • mitä ominaisuuksia konehallin yhteydessä rakennetaan
  • perustus- ja rakennustyöt

Keskimäärin konehallien rakentamisen hinnat alkavat noin 70 eurosta per neliömetri, joten konehallin voi rakennuttaa erittäin pienelläkin rahasummalla. Neliöhinnat kasvavat nopeasti yli 100 euroon per neliö ja helposti jopa 500 euroon mikäli konehallista tehdään lämmin ja se päätetään varustella kaikilla mukavuuksilla. Kuten kaikessa rakentamisessa, myös konehallin rakentamisessa voit säästää, mikäli jaksat tehdä osan työstä ja suunnittelusta itse.

Konehallin rakentamiseen liittyen kannattaa huomioida, että suurimmat kustannukset muodostuvat perustuksista ja katosta. Jos haetaan mahdollisimman edullista ratkaisua, elementtikonehalli on nopea pystyttää.

Konehallit ovat yleensä eristämättömiä hallirakennuksia, joissa on tarkoitus säilyttää moottoriajoneuvoja tai koneita, esimerkiksi traktoreita, keräilyautoja tai muita maatalouskoneita. Yksinkertaisimmillaan voidaan sanoa, että konehalli on erittäin iso autotalli. Konehallin pääasiallinen tarkoitus on useimmiten antaa koneille tai ajoneuvoille suojaa säältä sekä estää ilkivallan tapahtuminen. Kylmien konehallien lisäksi, niitä on käytännössä jokaiseen tarpeeseen ja riippuen tarvitsemasi konehallin käyttötarkoituksesta, ne voidaan suunnitella ja rakentaa lämpimiksi halleiksi ja niiden yhteyteen voidaan rakentaa jopa asuinkelpoisia tiloja.

Palvelusta konehallin rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Kodinplazan Google arvostelut

Google arvostelut

4.5 tähteä | 61 arvostelua

Tutustu konehallin rakentamisesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta konehallin rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä