Pintaremontti - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 23.04.2022 klo 14:04

Tyypillisesti pintojen remontointi tarkoittaa kodin, asunnon tai muun kiinteistön sisäpintojen kunnostamista tai uusimista. Olet toteuttamassa sitten suurta tai pientä pintaremonttia, kannattaa projektin järjestys suunnitella hyvissä ajoin etukäteen.

Pintaremontit maksavat keskimäärin noin 1.000 € – 8.000 € huoneiston koosta, käsiteltävistä pinnoista ja remontin laajuudesta riippuen. Esimerkiksi kerrostalokaksion seinien maalaus sekä lattian hionta ja lakkaus voisi yhteensä maksaa 5.500 €.

Pintaremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • käsiteltävät pinnat: lattiat, seinät, katot, kodinkoneet jne.
 • pintojen tyyppi: kuivatila, märkätila jne.
 • remontin laajuus ja tilojen pinta-ala

Erilaisia tiloja, kuten asuntoja, koteja ja muita kiinteistöjä on mahdollistaa kunnostaa pintojen osalta hyvin monella eri tavalla. Hintojen arvioinnissa apuna kannattaakin käyttää tiettyjä pohjatietoja kohteesta. Ensimmäiseksi on hyvä tehdä erottelua sen välille, uusitaanko pintoja kuivassa tilassa vai märkätilassa. Yleensä märkätiloissa remontoitavat pinnat saattavat olla keskimääräisesti hieman kalliimpia kunnostaa, sillä niissä tarvitaan esimerkiksi vedeneristeitä.

Toisaalta hyviä indikaattoreita ovat myös remontin laajuus sekä kunnostettavien tilojen pinta-ala. Oli käsittelyn kohteena sitten seinät, lattiat, katot tai mitkä muut tahansa pinnat, voidaan pinta-alan avulla arvioida työn laajuutta sekä kestoa. Koska erilaisia pintoja on mahdollista kunnostaa niin monin eri tavoin, tarkan hinta-arvion saamiseksi suosittelemmekin jättämään omasta projektistasi tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Hypätäänpä hetkeksi kuvitteelliseen tilanteeseen, jossa istumme silmät kiinni asuntomme tai kotimme sohvalla. Olennaista on yrittää kuvitella, miltä ihanteellinen koti näyttäisi jos sen pinnat voitaisiin käsitellä millä tahansa tavalla. Tämän mielikuvitusharjoituksen tarkoituksena on näyttää, että jokaisella ihmisellä ja yksilöllä on täysin ainutlaatuiset ja yksilökohtaiset näkemykset pohjan ratkaisuista, erilaisten pintojen ulkonäöstä ja kodinkoneiden sijoittelusta. Katso tarkemmin:

 • täydellinen pintojen kunnostaminen
  • tämä ns. ”lattiasta kattoon” –menetelmä voi tarkoittaa yhden tai useamman huoneen kokonaisvaltaista saneerausta, jossa kaikki pinnat uusitaan
 • pieni remontti
  • pienet remontit voivat kohdistua esimerkiksi pelkästään lattiaan tai vaikkapa asunnon seiniin

Pinnat voidaan kunnostaa oikeastaan missä tahansa tilassa tai huoneessa. Tässä ei ole lueteltu kaikkia mahdollisia kohteita, mutta niiden avulla voi ruokkia omaa mielikuvitusta samalla, kun suunnittelee tulevaa remonttia:

 • eteinen
  • eteisen pinnat heijastuvat monesti ensimmäisenä sarveiskalvon pinnalle, kun kotiin tai asuntoon astutaan sisälle
  • eteisessä voidaan parantaa esimerkiksi kaapistojen käytännöllisyyttä tai tehdä tilasta mielekkäämmän näköinen seiniä maalaamalla
 • kylpyhuone / WC
  • etenkin vanhemmissa kylpyhuoneissa tai vessoissa on täysin mahdollista, että pinnoitteet ovat tipahtaneet muodista jo jokunen aika sitten
  • myös tilankäytölliset muutokset esimerkiksi vesipisteitä lisäämällä ovat mahdollisia
 • sauna
  • sauna on todellinen suomalaisten leposija, johon mennään karistamaan arjen kuormat ja huolet
  • saunan pintojen remontoinnilla voidaan tarkoittaa esimerkiksi paneelien tai lauteiden käsittelyä tai niiden kokonaan uusimista
 • keittiö
  • keittiössä ammattitaitoiset kulinaristit sekä muut ruoanlaittajat voivat nauttia tuotoksistaan omassa rauhassa, läheisten kanssa tai vieraiden läsnä ollessa
  • monesti vanhat pinnat latistavat keittiön tunnelmaa tai kodinkoneiden sijoittelu lisää päänvaivaa ruoanlaitossa
 • makuuhuoneet
  • makuuhuoneessa harvemmin tehdään suuria rakenteellisia muutoksia
  • kyseessä on ennemminkin seinä-, ja kattopintojen käsittelyä esimerkiksi maalaamalla tai uuden verhoilun asentamisella

Kannattaako kodin tai asunnon pintoja lähteä remontoimaan? Monissa tapauksissa ehdottomasti kyllä. Jos olet esimerkiksi asunnonomistaja ja päätät vuokrata asunnon eteenpäin, voit todennäköisesti pyytää siitä korkeampaa vuokraa. Tämä tarkoittaa kuukausittaisen kassavirran nousua, jonka ansiosta rahaa jää enemmän käyttöön tai investoitavaksi.

Mikäli asut itse omistamassasi asunnossa, on remontointi järkevää etenkin ennen myyntiä. Tällöin asunnosta voidaan pyytää myyntitilanteessa korkeampaa hintaa. Toisaalta, vaikka asuisit itse vuokralla ja päättäisit remontoida vuokra-asuntosi, on sekin järkevää. Uudet ja ehostetut pinnat lisäävät aina asumismukavuutta ja –viihtyvyyttä.

Palvelusta pintaremontti saa kotitalousvähennystä. Pintaremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 pintaremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu pintaremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta pintaremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä