Pintaremontti

Pintaremontti – Mitä tarkoittaa pintaremontti?

Pintaremontti

Tarvitsetko palvelua pintaremontti?

Kilpailuta pintaremontti nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Pintaremontti – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 22.05.2023 klo 08:05

Tyypillisesti pintojen remontointi tarkoittaa kodin, asunnon tai muun kiinteistön sisäpintojen kunnostamista tai uusimista. Olet toteuttamassa sitten suurta tai pientä pintaremonttia, kannattaa projektin järjestys suunnitella hyvissä ajoin etukäteen.

Mitä maksaa pintaremontti?

Katso hintasivu: Pintaremontti hinta

Saako pintaremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta pintaremontti saa kotitalousvähennystä. Pintaremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 pintaremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Toimenpiteiden laajuus vaihtelee

Hypätäänpä hetkeksi kuvitteelliseen tilanteeseen, jossa istumme silmät kiinni asuntomme tai kotimme sohvalla. Olennaista on yrittää kuvitella, miltä ihanteellinen koti näyttäisi jos sen pinnat voitaisiin käsitellä millä tahansa tavalla. Tämän mielikuvitusharjoituksen tarkoituksena on näyttää, että jokaisella ihmisellä ja yksilöllä on täysin ainutlaatuiset ja yksilökohtaiset näkemykset pohjan ratkaisuista, erilaisten pintojen ulkonäöstä ja kodinkoneiden sijoittelusta. Katso tarkemmin:

 • täydellinen pintojen kunnostaminen
  • tämä ns. ”lattiasta kattoon” –menetelmä voi tarkoittaa yhden tai useamman huoneen kokonaisvaltaista saneerausta, jossa kaikki pinnat uusitaan
 • pieni remontti
  • pienet remontit voivat kohdistua esimerkiksi pelkästään lattiaan tai vaikkapa asunnon seiniin

Missä kaikkialla pinnat voidaan remontoida?

Pinnat voidaan kunnostaa oikeastaan missä tahansa tilassa tai huoneessa. Tässä ei ole lueteltu kaikkia mahdollisia kohteita, mutta niiden avulla voi ruokkia omaa mielikuvitusta samalla, kun suunnittelee tulevaa remonttia:

 • eteinen
  • eteisen pinnat heijastuvat monesti ensimmäisenä sarveiskalvon pinnalle, kun kotiin tai asuntoon astutaan sisälle
  • eteisessä voidaan parantaa esimerkiksi kaapistojen käytännöllisyyttä tai tehdä tilasta mielekkäämmän näköinen seiniä maalaamalla
 • kylpyhuone / WC
  • etenkin vanhemmissa kylpyhuoneissa tai vessoissa on täysin mahdollista, että pinnoitteet ovat tipahtaneet muodista jo jokunen aika sitten
  • myös tilankäytölliset muutokset esimerkiksi vesipisteitä lisäämällä ovat mahdollisia
 • sauna
  • sauna on todellinen suomalaisten leposija, johon mennään karistamaan arjen kuormat ja huolet
  • saunan pintojen remontoinnilla voidaan tarkoittaa esimerkiksi paneelien tai lauteiden käsittelyä tai niiden kokonaan uusimista
 • keittiö
  • keittiössä ammattitaitoiset kulinaristit sekä muut ruoanlaittajat voivat nauttia tuotoksistaan omassa rauhassa, läheisten kanssa tai vieraiden läsnä ollessa
  • monesti vanhat pinnat latistavat keittiön tunnelmaa tai kodinkoneiden sijoittelu lisää päänvaivaa ruoanlaitossa
 • makuuhuoneet
  • makuuhuoneessa harvemmin tehdään suuria rakenteellisia muutoksia
  • kyseessä on ennemminkin seinä-, ja kattopintojen käsittelyä esimerkiksi maalaamalla tai uuden verhoilun asentamisella

Nopea katsaus taloudellisesta näkökulmasta

Kannattaako kodin tai asunnon pintoja lähteä remontoimaan? Monissa tapauksissa ehdottomasti kyllä. Jos olet esimerkiksi asunnonomistaja ja päätät vuokrata asunnon eteenpäin, voit todennäköisesti pyytää siitä korkeampaa vuokraa. Tämä tarkoittaa kuukausittaisen kassavirran nousua, jonka ansiosta rahaa jää enemmän käyttöön tai investoitavaksi.

Mikäli asut itse omistamassasi asunnossa, on remontointi järkevää etenkin ennen myyntiä. Tällöin asunnosta voidaan pyytää myyntitilanteessa korkeampaa hintaa. Toisaalta, vaikka asuisit itse vuokralla ja päättäisit remontoida vuokra-asuntosi, on sekin järkevää. Uudet ja ehostetut pinnat lisäävät aina asumismukavuutta ja –viihtyvyyttä.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Pintaremontti

Kilpailuta pintaremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä