Polyurea-pinnoitus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 28.12.2021 klo 08:12

Polyurea-pinnoite on kestävä, vesitiivis sekä täysin saumaton. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi teollisuuskäytössä, rakennusten vesikatteissa tai vaikkapa uima-altaan pinnoittamisessa.

Polyureapinnoitukset maksavat keskimäärin noin 2.000 € – 15.000 € kohteesta, pinta-alasta ja materiaalista riippuen. Esimerkiksi omakotitalon loivan katon pinnoittaminen polyurealla voisi maksaa 8.500 €.

Polyurea-pinnoituksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • polyuretettavan pinnan materiaali
  • pinnan kunto polyuretusta ennen (mahdolliset pohjatyöt)
  • polyuretettavan alueen muoto ja pinta-ala

Arvioitaessa polyurealla tapahtuvaa pinnoitusta kannattaa ensin ottaa huomioon ainakin päällystettävän pinnan kunto. Esimerkiksi ulkotiloissa yleisiä pinnoituskohteita ovat vesikatot – polyureaa ei kannata asentaa sammalen, kasvuston tai muun lian päälle vaan sitä ennen katon pinnat tulee puhdistaa huolellisesti. Jos katto tai mikä tahansa muu pinta on likainen, menee sen pohjustamiseen enemmän aikaa. Tämän lisäksi mikäli vain mahdollista kannattaa selvittää polyuretettavan alueen pinta-ala, muoto sekä materiaali, sillä monesti työt hinnoitellaan niiden mukaan. Joka tapauksessa hintavertailu on järkevää tehdä polyurean sekä muiden pinnoitus-, korjaus- tai remonttitöiden välillä. Säästöt polyurealla voivat sen asennusnopeudesta johtuen olla useita tuhansia euroja kohteesta riippuen.

Varsinkin kattojen pinnoittaminen on monesti taloudellinen ja järkevä valinta polyurean avulla. Polyurealla voidaan käsitellä peltikatot, mineriitti- eli varttikatot sekä huopakatot. Vesikatteen vedeneristyskyky palautuu täyteen tehoonsa eikä saumakohdistakaan tarvitse huolehtia, sillä polyurea on täysin saumatonta.

Tätä pinnoitusmenetelmää kannattaa miettiä myös toisena vaihtoehtona kokonaisvaltaiselle kattoremontille, sillä kustannukset saattavat olla huomattavasti edullisemmat.

Katot eivät ole suinkaan ainoita pinnoituskohteita, joihin polyureaa voidaan käyttää. Se sopii myös uima-altaiden, sokkeleiden sekä erilaisten kulkuväylien kunnostamiseen tai eristämiseen. Etenkin teollisuudella voi myös olla tälle pinnoitusmuodolle omia ja hyvinkin spesifejä käyttötarpeita.
Etenkin varttikatteilla tämä vaihtoehto saattaa olla taloudellisin ratkaisu vanhan katon kunnostuksessa, sillä muuttuneen asbestilainsäädännön myötä pelkkä mineriittikaton pesu tarvitsee käytännössä asbestipurkutyöluvan – puhumattakaan vesikatteen uusimisesta tai purkamisesta syntyviä menoeriä. Kokemuksia kannattaa kysellä asiantuntijoilta, koskaan ei voi olla liikaa vaihtoehtoja.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu polyurea-pinnoituksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
Polyurea-pinnoitus
Paikkakunta
Helsinki
Arvioitu hinta
19 900,00 €

Polyureapinnoitus

Katon pinta-ala 670 m2. Tasakatto, vanha huopapinnoite. Katolla ilmanvaihdon läpivientejä, kattoviemärit, kattoikkunat sekä savupiiput. Huopa osin kuprulla. Hintatiedot tulisi saada ennen yhtiökokousta, joka pidetään 5.4.
Palvelu
Polyurea-pinnoitus
Paikkakunta
Kauniainen
Arvioitu hinta
1 613,33 €
Kohteen tyyppi
Omakotitalo
Uima-altaan sijoituspaikka
Ulkona – maahan upotettuna
Uima-altaan pinta-ala
40 - 50 m2
Toimenpiteet
Jokin muu

Betoniin valetun uima-altaan maalipinnoituksen kunnostaminen

Kyseessä on 30 v. vanha ulkona sijaitseva uima-allas. Talven aikana maalipinta on parista kohtaa lohkeillut ja kosteutta päässyt näissä kohdissa betonin ja maalipinnoituksen väliin. Uima-altaita suunnittelevan insinööritoimiston mukaan irtoava maali tulisi poistaa ja tehdä tarvittava vesieristys ennen altaan maalaamista.
Palvelu
Polyurea-pinnoitus
Paikkakunta
65200, Vaasa
Arvioitu hinta
3 646,67 €
Pinnoitettava kohde
Vesikatto
Pinnoitettava ala
150 - 200 m2
Käyttötarkoitus
Kotitaloudet tai muu asuminen

Vm 1991 peltikaton pinnoitus + vesikourujen uusinta

n 160m2 (ei itse mitattu vaan saatu tarjouksessa uudesta peltikatosta). Katto on ilmeisesti Ruukin tiili/aaltokuvioinen, väriltään harmaa ja pinnoitusväri tulisi olla musta Lisäksi vesikourujen uusinta, mikäli myös ko palvelu löytyy
Palvelu
Polyurea-pinnoitus
Paikkakunta
25250, Salo
Arvioitu hinta
Pinnoitettava kohde
Vesikatto
Pinnoitettava ala
200 - 300 m2
Käyttötarkoitus
Kotitaloudet tai muu asuminen

Omakotitalo

N.170neliö 1:4 varttikatto vuosimalli 1981,tasahuopakatto n.70neliö(25 45) vuosimalli 1999.Vartti suht eheä,maalattu 5 v sitten kilpikattomaalilla primeri
Palvelu
Polyurea-pinnoitus
Paikkakunta
27510, Eura
Arvioitu hinta
1 420,00 €
Pinnoitettava kohde
Jokin muu
Pinnoitettava ala
50 m2 tai alle
Käyttötarkoitus
Kotitaloudet tai muu asuminen

Lämminvesivaraajana käytetyn ruorakauteen muotoisen entisen öljysäiliön pinnoitus poly urealla

Säiliö on betoni bunkkerissa ja se on eristetty ulkopuolelta vuorivillalla ja styrox levyillä sen tilavuus nyt on 4 kuutiometriä Tarkoitus on eristää säiliö sisältäpäin joko uretaani tai finnfoam levyillä jotka on kiinnitetty luotettavasti säiliön sisäseiniin ja saumat ovat tasoitettu levyjen pintaan. Oletan että säiliön tilavuudeksi jää noin 3 kuutiometriä. Haluaisin vielä tietää on pinnoittava materiaali jossan määrin elastista, jolloin säiliön lämpötilasta, ja vesipinnan vaiheluista johtuvat muodonmuutokset eivät rikkoisi sitä. Maksimi käyttölämpötila on 100 C Säiliöön pääsee piha-alueelta siihen tehtävästä miesluukusta.
Palvelu
Polyurea-pinnoitus
Paikkakunta
20780, Kaarina
Arvioitu hinta
5 200,00 €
Pinnoitettava kohde
Uima-allas
Pinnoitettava ala
125 - 150 m2
Käyttötarkoitus
Kotitaloudet tai muu asuminen

Uima-altaan pinnoitus

Hei, saisinko tarjouksen uima-altaan pinnoittamisesta. Altaasta on maalipinta hilseillyt ja pinta haljennut paikoittain. Allas on 10x6 metriä ja korkeus noin 1,6 metriä. Paikka on Kaarinassa. t.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile polyurea-pinnoittaminen Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö polyurea-pinnoituksesta