Rossipohjan rakentaminen

Rossipohjan rakentaminen

Rossipohjan rakentaminen

Tarvitsetko palvelua rossipohjan rakentaminen?

Kilpailuta rossipohjan rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Rossipohjan rakentaminen – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 14.11.2022 klo 10:11

Tuulettuva pohja eli rossipohja, myös rossipohjaperustus, on kantava sekä tuulettuva alapohjarakenne. Rossipohjaisissa rakenteissa alapohjan alle jätetään yleensä tarkastustila, jota kutsutaan ryömintätilaksi.

Mitä maksaa rossipohjan rakentaminen?

Katso hintasivu: Rossipohjan rakentaminen hinta

Saako rossipohjan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta rossipohjan rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Rossipohjan rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 rossipohjan rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Tuulettuvan alapohjan rakennus

Tuulettuvan alapohjan tärkein ominaisuus on sen toiminnan kannalta juurikin sen tuulettuvuus. Rossipohjaan asennettavat tuuletusaukot pitävät alapohjan rakenteet kuivina ja estävät kosteuden muodostumisen sekä esimerkiksi radonkaasun kulkeutumisen rakennukseen.

Kulkeminen rossipohjaan sekä sen tarkastus

Rossipohjan alle on tärkeää jättää hyvä kulkuväylä. Kun talon alla olevaan ryömintätilaan on helppo kulkea, on sen tarkastaminenkin huomattavasti helpompaa.

Alapohjan tarkastaminen tapahtuu yleensä silmämääreisesti, jolloin tarkastetaan, ettei alapohjassa ole näkyvää kosteutta, painaumia tai itiökasvustoa. Samalla tarkastetaan, että pohja on varmasti tiivis, ilmavuotoja ei saisi olla ollenkaan. Tuulettuvuuden kannalta on suositeltavaa tarkistaa kaikki nurkkakohdat, sillä niissä ilmankierto on usein heikompaa.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Rossipohjan rakentaminen

Kilpailuta rossipohjan rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä