Rossipohjan rakentaminen

Tarvitsetko palvelua rossipohjan rakentaminen?

  • Kilpailuta kaikki alueesi rakennusyritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Rossipohjan rakentaminen

Rossipohjan tekeminen

Tuulettuva pohja eli rossipohja on kantava sekä tuulettuva alapohjarakenne. Rossipohjaisissa rakenteissa alapohjan alle jätetään yleensä tarkastustila, jota kutsutaan ryömintätila. Suosituimmillaan rossipohjia rakennettiin 1900-luvulla, mutta tuulettuvia alapohjia rakennetaan vielä nykyäänkin.

Vertaile rossipohjan rakentamispalvelua tarjoavat yritykset helposti

Riippumatta siitä, millaisen alapohjan rakentamisesta onkaan kyse, Kodinplazasta löydät tuulettuvien alapohjien rakentamiseen sekä korjaukseen erikoistuneet ammattilaiset. Rossipohjan rakennukseen liittyy:

  • hyvän ilmanvaihdon suunnittelu alapohjaan
  • kulkureittien suunnittelu alapohjaan
  • rossipohjan rakentaminen
Aiheeseen Rossipohjan rakentaminen liittyviä sivuja

Tuulettuvan alapohjan rakennus

Tuulettuvan alapohjan tärkein ominaisuus on sen toiminnan kannalta juurikin sen tuulettuvuus. Rossipohjaan asennettavat tuuletusaukot pitävät alapohjan rakenteet kuivina ja estävät kosteuden muodostumisen sekä esimerkiksi radonkaasun kulkeutumisen rakennukseen.

Kulkeminen rossipohjaan sekä sen tarkastus

Rossipohjan alle on tärkeää jättää hyvä kulkuväylä. Kun talon alla olevaan ryömintätilaan on helppo kulkea, on sen tarkastaminenkin huomattavasti helpompaa.

Alapohjan tarkastaminen tapahtuu yleensä silmämääreisesti, jolloin tarkastetaan, ettei alapohjassa ole näkyvää kosteutta, painaumia tai itiökasvustoa. Samalla tarkastetaan, että pohja on varmasti tiivis, ilmavuotoja ei saisi olla ollenkaan. Tuulettuvuuden kannalta on suositeltavaa tarkistaa kaikki nurkkakohdat, sillä niissä ilmankierto on usein heikompaa.

rossipohjan tekeminen, tuulettuvan alapohjan rakentaminen

Kilpailuta rossipohjan rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä