Rossipohjan rakentaminen: tietoa

Tarvitsetko palvelua rossipohjan rakentaminen?

  • Kilpailuta alueesi rakennusyritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Rossipohjan rakentaminen

Rossipohjan rakentaminen: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 31.07.2019 klo 21:07

Tulossa myöhemmin!

Tuulettuva pohja eli rossipohja on kantava sekä tuulettuva alapohjarakenne. Rossipohjaisissa rakenteissa alapohjan alle jätetään yleensä tarkastustila, jota kutsutaan ryömintätila. Suosituimmillaan rossipohjia rakennettiin 1900-luvulla, mutta tuulettuvia alapohjia rakennetaan vielä nykyäänkin.

Riippumatta siitä, millaisen alapohjan rakentamisesta onkaan kyse, Kodinplazasta löydät tuulettuvien alapohjien rakentamiseen sekä korjaukseen erikoistuneet ammattilaiset. Rossipohjan rakennukseen liittyy:

  • hyvän ilmanvaihdon suunnittelu alapohjaan
  • kulkureittien suunnittelu alapohjaan
  • rossipohjan rakentaminen
Tuulettuvan alapohjan tärkein ominaisuus on sen toiminnan kannalta juurikin sen tuulettuvuus. Rossipohjaan asennettavat tuuletusaukot pitävät alapohjan rakenteet kuivina ja estävät kosteuden muodostumisen sekä esimerkiksi radonkaasun kulkeutumisen rakennukseen.

Rossipohjan alle on tärkeää jättää hyvä kulkuväylä. Kun talon alla olevaan ryömintätilaan on helppo kulkea, on sen tarkastaminenkin huomattavasti helpompaa.

Alapohjan tarkastaminen tapahtuu yleensä silmämääreisesti, jolloin tarkastetaan, ettei alapohjassa ole näkyvää kosteutta, painaumia tai itiökasvustoa. Samalla tarkastetaan, että pohja on varmasti tiivis, ilmavuotoja ei saisi olla ollenkaan. Tuulettuvuuden kannalta on suositeltavaa tarkistaa kaikki nurkkakohdat, sillä niissä ilmankierto on usein heikompaa.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Kilpailuta rossipohjan rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä