Ulkoverhousremontti - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 30.04.2022 klo 19:04

Vanhan ulkoverhouksen uusiminen tai vaihto, myös ulkovuoriremontti, antaa rakennukselle paremman suojan. Ulkoverhoilumateriaaleja on nykyään useita erilaisia.

Ulkoverhousremontit maksavat pientaloissa keskimäärin noin 3.000 € – 16.000 € rakennuksen koosta ja materiaalista sekä remontin laajuudesta riippuen. Vastaavasti suuremmissa kohteissa hinnat vaihtelevat noin 10.000 € – 400.000 € välillä.

Ulkoverhousremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • rakennuksen tai rakennelman koko ja pinta-ala
  • verhoiluremontin laajuus: purkutyöt, pintojen käsittely jne.
  • ulkoseinien kunto ja materiaali

Arvioitaessa syntyviä kustannuksia ja menoeriä talojen, rakennusten tai muiden rakennelmien ulkovuorauksen kunnostuksesta tai remontoinnista, on muutamien oleellisten pohjatietojen selvittäminen järkevää. Ensimmäinen näistä on rakennuksen tai talon pinta-ala ja korkeus, jonka avulla voidaan hahmottaa jo huomattavasti paremmin ulkoverhouksen kokoluokkaa. Nyrkkisääntö on, että ulkoverhouksen pinta-alan kasvaessa kaikkiin siihen liittyvien töiden määrä kasvaa.

Toinen aspekti liittyy ulkoverhoilun sekä ulkoseinän kuntoon ja materiaaliin. Huonokuntoinen seinä joudutaan monesti korjaamaan ”pintaa syvemmältä” esimerkiksi kosteus- tai lahovaurioihin asti, joka luonnollisesti lisää kustannuksia. Toisaalta myös materiaalit voivat vaihdella esimerkiksi tiili-, puu- tai rapattujen kivipintojen välillä. Lopuksi on hyvä tarkastella myös ulkoverhousurakan laajuutta. Esimerkiksi purkamalla itse vanhan pintamateriaalin, on mahdollista hinnoissa säästää jonkin verran. Huomaathan, että tarkimman hinta-arvion oman kohteesi ulkovuorauksen kunnostuksesta saat jättämällä siitä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Ulkovuoren ja ulkoverhoilun merkitys on usein sama ja niillä molemmilla tarkoitetaan erilaisten rakennusten ulkoisia seinäpintoja, joiden tehtävänä on suojata rakenteita esimerkiksi tuulelta, kosteudelta ja auringolta. Ulkovuoraus on nykypäivänä mahdollista toteuttaa useilla eri materiaaleilla, joista yleisimmät ovat esimerkiksi puuverhoilu eli ulkolaudoitus, tiiliverhoilu, erilaiset pienelementit, rapattavat pinnat sekä vinyylipintaiset verhoilut.

Ulkoverhoiluun liittyvät työt ovat monesti hyvin monipuolisia ja laajoja, joten suunnittelun merkitys korostuu. Tapauskohtaisesti samalla kertaa voidaan parantaa myös talon ulkopuolista lämmöneristystä, mikäli näin nähdään parhaaksi. Uudet pinnat lisäävät takuuvarmasti asumisviihtyvyyttä, saavat talon näyttämään paremmalta ja samalla nostavat myös kiinteistön jälleenmyyntiarvoa.

Kuntokartoituksen jälkeen yleensä ensimmäinen vaihe on vanhojen seinämateriaalien purku ja mahdollisten vauriokohtien, kuten laho- tai kosteuslöydösten korjaaminen. Mikäli vanha pinnoite irtoilee tai hilseilee, lämpö karkailee nurkista, seinät eivät ole suorat tai epäilet rakenteiden toimivuutta kosteudellisesta näkökulmasta, kannattaa ehdottomasti ryhtyä ajoissa toimiin.

Palvelusta ulkoverhousremontti saa kotitalousvähennystä. Ulkoverhousremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 ulkoverhouksen uusimisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu ulkoverhousremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile ulkoverhousremonteista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta ulkoverhousremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä