Rännien puhdistus

Rännien puhdistus – Mitä tarkoittaa rännien puhdistus?

Rännien puhdistus

Tarvitsetko palvelua rännien puhdistus?

Kilpailuta rännien puhdistus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Rännien puhdistus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 17.09.2023 klo 08:09

Erilaisten rännien sekä syöksytorvien säännöllinen pesu, putsaus tai puhdistaminen voidaan tehdä esimerkiksi käsin, lehtipuhaltimella tai vaikkapa imurilla. Toimenpide varmistaa sadevesijärjestelmän toimivuuden kaikkina vuodenaikoina.

Mitä maksaa rännien puhdistus?

Katso hintasivu: Rännien puhdistus hinta

Saako rännien puhdistuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta rännien puhdistus saa kotitalousvähennystä. Rännien puhdistus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 rännien puhdistuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Rännien pesu sisä- tai ulkopuolelta

Sadevesikourujen pesu tai toiselta nimeltään myös puhdistus pidentää sadevesijärjestelmään kuuluvien rännien sekä vesikourujen käyttöikää. Painepesuri on yksi hyvä työvälinen etenkin sen jälkeen, kun suurimmat irtoroskat on poistettu esimerkiksi käsin tai harjan avulla.

Rännit voidaan pestä myös ulkopuolelta varsinkin niissä tilanteissa, joissa rännit näyttävät likaisilta ja niiden ulkopinnoille on pinttynyt paljon likaa tai muuta humusta. Ränni kannattaa puhdistuttaa etenkin syksyisin ennen talven tuloa, sillä silloin esimerkiksi talon tai rakennuksen läheisyydessä olevat puut pudottavat lehtiään.

Vesirännien ja vesikourujen puhdistus tarkoittavat samaa asiaa

Vesikourun, rännin tai sadevesikourun puhdistaminen tarkoittaa yleisesti täysin samaa toimenpidettä, jossa oksat, lehdet, sammaleet, havuset tai muut sateen mukana kulkeutuneet irtoroskat poistetaan ränneistä. Samalla kun kouruja puhdistetaan, kannattaa myös niiden kunto tarkistaa. Etenkin pahoin ruostuneet rännit kannattaa uusia ja vaihtaa uusiin, sillä niiden toimimattomuus on aina riski koko sadevesijärjestelmälle.

Huomioi myös syöksytorvien puhdistus

Syöksytorvet on syytä ottaa myös huomioon urakassa, sillä niillä on olennainen osa veden kulkeutumisessa rännikaivolle. Toisinaan syöksytorvista on löytynyt jopa linnunpesiä tai muita pieneläinten rakentamia tukkeutumia. Toimivuus on helppo tarkistaa esimerkiksi laittamalla vesiletkusta vettä syöksyputkeen – jos vesi virtaa täysin vapaasti, toimii syöksyputki normaalisti.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Räystäskourujen puhdistus
Rännien puhdistus

Kilpailuta rännien puhdistus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä