Salaojaremontti

Tarvitsetko palvelua salaojaremontti?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta salaojaremontti

Salaojaremontit kannattaa kilpailuttaa

Salaojaremontilla voidaan tarkoittaa vanhan järjestelmän korvaamista uudella tai salaojien tekemistä ensimmäistä kertaa.

Vertaile salaojien uusiminen helposti

Minkälaisesta salaojaremontista onkaan kyse, löydät salaojauudistusten erikoisosaajat Kodinplazasta. Hyötyjä:

  • jopa 42% säästöt salaojaremonttien kustannuksissa
  • saat salaojaremonttien tarjoukset selkeästi eriteltyinä
  • ensimmäiset tarjoukset salaojaremontista jopa 12 minuutissa

Tarjouspyyntöjä

Vartiokylässä sijaitsevan paritalotaloyhtiön salaojien uusiminen ja maan alla olevien rakenteiden kosteuseristyksen tarkistaminen/uusiminen

Kaksi pari taloa, joissa molemmissa on kaksi huoneistoa, yhden huoneiston pinta-ala on 130 m2. Huoneistojen yhteispinta-ala on 130 m2 x 4. Huoneistot ovat kahdessa kerroksessa. Kyseessä on rinnetontti. Etupihalla maa on jokaisen huoneston osalta lattiatasolla, mutta kaikkialla muualla enemmän tai vähemmän maan alla. Kahden rakennuksen reunassa kulkevat kiviportaat, jotka tulee työssä poistaa. Huoneistojen takapihoilla on isohkot terassit, jotka tulee purkaa, sillä ensimmäiset kerrokset ovat takapihan osalta kokonaisuudessaan maan alla. Takapiha on toisen kerroksen lattiatasolla. Suurin työ on todennäköisesti maansiirtotyöt rinnetonttirakenteen vuoksi. Ja jos rakenteissa löytyy koskeutta se pitää totta kai kuivata ja kosteuseristys päivittää. Työ on tarkoitus toteuttaa heti ensi vuoden 2019 keväällä.

Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Paritalo
Pohjan pinta-ala 300 - 400 m2
Kerrosten lukumäärä 2
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Omakotitalon salaojien uusiminen

Pohja on vähän erilainen tässä kohteessa, pitää tulla paikan päälle katsomaan. Talon ympärillä on ihan hyvin tilaa lukuunottamatta yhtä sivua, jossa meidän ja naapurin välissä on aita.

Paikkakunta Lappeenranta
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pohjan pinta-ala 100 - 125 m2
Kerrosten lukumäärä 1,5
Kellarin tyyppi Puolikellari – kellarissa on ikkunat
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Erikoinen "salaojaremontti"

Moikka! Tilanne on omakotitalossa sellainen että noin 10l bensaa valui sokkelin viereen ja nyt talon sisällä on bensan hajua. Pitäisi kaivaa seinän vierustaa auki ja katso mitä asialle voisi tehdä, todennäköisesti myös sisätilan otsonointia. Olkaa pikaisesti yhteydessä!

Paikkakunta Järvenpää
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pohjan pinta-ala En osaa sanoa
Kerrosten lukumäärä 1
Kohteen rakennusvuosi En osaa sanoa

Omakotitalon salaojien uusiminen ja seinän vedeneristys

Loiva rinnetontti. Kaksikerroksinen talo rakennettu 70-luvun alussa ja salaojitus on alkuperäinen. Talon takana maanpinta pesutilojen ikkunoiden alapuolella, sivuilta loivasti nouseva ja edessä noin 20cm maan alla. Talon vasempaan etukulmaan tehty 2000-luvulla autokatos/varasto-laajennus ja salaojitus tältä osin, joten uusimistarve olisi noin 3/4 rakennuksesta. Talon taakse ja vasemmalle sivustalle ei mahdu isolla kaivurilla. Koontikaivo on talon edessä.

Paikkakunta Naantali
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pohjan pinta-ala 100 - 125 m2
Kerrosten lukumäärä 2
Kellarin tyyppi Puolikellari – kellarissa on ikkunat
Kohteen rakennusvuosi 1970-luvulla

Salaojien uusiminen ja sokkelin vedeneristystyöt

Omakotitalo, jossa ns. valesokkeli rakenne. Uusittavaa on yhteensä noin 53 metrin matkalta. Pihalla pääsee liikkumaan vapaasti, ahtain seinä on noin 7 metrin päässä ojasta.

Paikkakunta Lahti
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pohjan pinta-ala 100 - 125 m2
Kerrosten lukumäärä 1
Kellarin tyyppi Ei kellaria – rakennus on maantasossa
Kohteen rakennusvuosi 1990-luvulla

Omakotitalon salaojien uusiminen kahdella sivulla sekä sokkelin eristystyöt

Pyydän tarjousta omakotitalon kahden seinustan salaoja- ja sokkelieristystöistä. Talo on rinteessä, ja rinteen puoleisella seinustalla salaoja tehdään kellaritilan tunneliin. Tunneli on n. 20m pitkä. Tunneli on melko ahdas ja urakoitsijan tulee tutustua kohteeseen ennen töiden aloitusta. Tunnelin puolella vääränlainen maa-aines on suurtehoimuroitu pois. joten siellä tehtävät työt ovat olohuoneen vastaisen kevytsoraharkkoseinän rappaus, kumibitumikermin asennus anturalinjasta n. 30cm yläpuolelle, patolevyn asennus ja seinän eristys. Tämän lisäksi urakoitsija asentaa tarvittavat salaojat. Sepelitäytöt tulevat tilaajan kautta ko. seinustalle. Salaojalinjan päähän asennetaan tarkastuskaivo, joka jää kellaritilan puolelle. Kaivolta salaojaa kaivetaan toisella seinustalla n. 15m matkalta. Tämä seinusta on pääosin ulkotilassa. Kaivinkoneella on pääsy tälle alueelle. Salaoja purkaa vedet alapuolella olevaan rinteeseen, sillä tontilla ei ole mahdollisuutta purkaa vesiä muihin viemäreihin. Ulkopuolen seinäosuudella tehdään salaojan uusinta ja sokkelieristystyöt asiaankuuluvalla tavalla (Ratu, MaaRYL).

Paikkakunta Espoo
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pohjan pinta-ala 200 - 300 m2
Kerrosten lukumäärä 2
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Omakotitalon salaojaremontit kaikkialla Suomessa

Pahimmassa tapauksessa erilaisten rakennusten, kuten omakotitalojen, rintamamiestalojen tai kerrostalojen kivijalat pysyvät märkinä tai kosteina jopa vuoden ympäri. Kosteuden aiheuttaa esimerkiksi vaihtelevat sademäärät, lumen sulaminen, maan omakosteus, huonosti toimiva sadevesijärjestelmä tai salaojajärjestelmän puuttuminen kokonaan.

Toisinaan vesi saattaa päästä myös kellariin esimerkiksi kellarillisissa rakennuksissa. Luonnollisesti märkä tai kostea kivijalka on haitaksi sekä rakenteille että asukkaiden terveydelle.

Salaojaremontin suunnittelu on olennainen osa onnistunutta uudistusta

Kuten monissa muissakin remonteissa, myös salaojien kohdalla olennaista toivotun lopputuloksen kannalta on salaojien uudistustoimenpiteiden huolellinen ja kunnollinen suunnittelu. Suunnittelun avulla voidaan kartoittaa esimerkiksi pihan tai rakenteiden ongelmakohdat sekä niiden parhaat ratkaisut.

Lisätietoa salaojien saneerauksista

Talon salaojien uusiminen tai uusinta varmistaa sen, että kivijalkaa kuivuu ja hengittää kunnolla. Toinen tärkeä asia on myös se, että esimerkiksi sadevedet sekä lumen sulamisesta syntyvät vedetään ohjataan järjestelmässä suunnitellulla tavalla eteenpäin. Remontti on ennaltaehkäisevä toimenpide esimerkiksi kosteusongelmien osalta.

Kilpailuta salaojaremontti
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä