Salaojaremontti

Tarvitsetko palvelua salaojaremontti?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta salaojaremontti

Salaojaremontit kannattaa kilpailuttaa

Salaojaremontilla voidaan tarkoittaa vanhan järjestelmän korvaamista uudella tai salaojien tekemistä ensimmäistä kertaa.

Vertaile salaojien uusiminen helposti

Minkälaisesta salaojaremontista onkaan kyse, löydät salaojauudistusten erikoisosaajat Kodinplazasta. Hyötyjä:

  • jopa 42% säästöt salaojaremonttien kustannuksissa
  • saat salaojaremonttien tarjoukset selkeästi eriteltyinä
  • ensimmäiset tarjoukset salaojaremontista jopa 12 minuutissa

Tarjouspyyntöjä

Vanhan omakotitalon salaojituksen uusiminen

etenkin pohjoispuoli kosteudelle altis

Paikkakunta Joensuu
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pohjan pinta-ala 175 - 200 m2
Kerrosten lukumäärä 3
Kellarin tyyppi Puolikellari – kellarissa on ikkunat
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Rintamamiestalon salaojat

Talossa ei ole salaojia ja kellariin on alkanut pääsemään kosteutta ja välillä lattian läpi tulee myös vettä. Hirveästi ei ole tietoa syvyyksistä tms.

Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pohjan pinta-ala 50 - 75 m2
Kerrosten lukumäärä 3
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Paritalon salaojien uusiminen

Vuonna - 78 rakennettu 2 asunnon paritalo, jonka asunnot ovat kiinni toisissaan saunan seinästä. Rakennuksen kokonaispinta-ala 155m2 ja yhteisen tontin 15 030m2. Puurunkoinen ja tiiliverhoiltu paritalo, perustettu maanvaraisesti betonianturoiden ja betonisokkelien varaan. Matala sokkeli (sokkelikorkeus 0-300mm). Perusvesikaivoa ja tarkastuskaivoa ei ole. Maanpinnan kallistukset tasaiset/rakennukseen päin. Mittauksen mukaan sokkelin kosteusprosentti kaikkialta yli 50%. Ulkorakennuksen salaojat tulisi remontin yhteydessä painehuuhdella, sillä ulkorakennuksen hillokellariin nousi keväällä paljon vettä.

Paikkakunta Kirkkonummi
Rakennuksen tyyppi Paritalo
Pohjan pinta-ala 200 - 300 m2
Kerrosten lukumäärä 1
Kohteen rakennusvuosi 1970-luvulla

Omakotitalon salaojien uusiminen kahdella sivulla sekä sokkelin eristystyöt

Pyydän tarjousta omakotitalon kahden seinustan salaoja- ja sokkelieristystöistä. Talo on rinteessä, ja rinteen puoleisella seinustalla salaoja tehdään kellaritilan tunneliin. Tunneli on n. 20m pitkä. Tunneli on melko ahdas ja urakoitsijan tulee tutustua kohteeseen ennen töiden aloitusta. Tunnelin puolella vääränlainen maa-aines on suurtehoimuroitu pois. joten siellä tehtävät työt ovat olohuoneen vastaisen kevytsoraharkkoseinän rappaus, kumibitumikermin asennus anturalinjasta n. 30cm yläpuolelle, patolevyn asennus ja seinän eristys. Tämän lisäksi urakoitsija asentaa tarvittavat salaojat. Sepelitäytöt tulevat tilaajan kautta ko. seinustalle. Salaojalinjan päähän asennetaan tarkastuskaivo, joka jää kellaritilan puolelle. Kaivolta salaojaa kaivetaan toisella seinustalla n. 15m matkalta. Tämä seinusta on pääosin ulkotilassa. Kaivinkoneella on pääsy tälle alueelle. Salaoja purkaa vedet alapuolella olevaan rinteeseen, sillä tontilla ei ole mahdollisuutta purkaa vesiä muihin viemäreihin. Ulkopuolen seinäosuudella tehdään salaojan uusinta ja sokkelieristystyöt asiaankuuluvalla tavalla (Ratu, MaaRYL).

Paikkakunta Espoo
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pohjan pinta-ala 200 - 300 m2
Kerrosten lukumäärä 2
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Omakotitalon salaojien uusiminen

Pohja on vähän erilainen tässä kohteessa, pitää tulla paikan päälle katsomaan. Talon ympärillä on ihan hyvin tilaa lukuunottamatta yhtä sivua, jossa meidän ja naapurin välissä on aita.

Paikkakunta Lappeenranta
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pohjan pinta-ala 100 - 125 m2
Kerrosten lukumäärä 1,5
Kellarin tyyppi Puolikellari – kellarissa on ikkunat
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Erikoinen "salaojaremontti"

Moikka! Tilanne on omakotitalossa sellainen että noin 10l bensaa valui sokkelin viereen ja nyt talon sisällä on bensan hajua. Pitäisi kaivaa seinän vierustaa auki ja katso mitä asialle voisi tehdä, todennäköisesti myös sisätilan otsonointia. Olkaa pikaisesti yhteydessä!

Paikkakunta Järvenpää
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pohjan pinta-ala En osaa sanoa
Kerrosten lukumäärä 1
Kohteen rakennusvuosi En osaa sanoa

Omakotitalon salaojaremontit kaikkialla Suomessa

Pahimmassa tapauksessa erilaisten rakennusten, kuten omakotitalojen, rintamamiestalojen tai kerrostalojen kivijalat pysyvät märkinä tai kosteina jopa vuoden ympäri. Kosteuden aiheuttaa esimerkiksi vaihtelevat sademäärät, lumen sulaminen, maan omakosteus, huonosti toimiva sadevesijärjestelmä tai salaojajärjestelmän puuttuminen kokonaan.

Toisinaan vesi saattaa päästä myös kellariin esimerkiksi kellarillisissa rakennuksissa. Luonnollisesti märkä tai kostea kivijalka on haitaksi sekä rakenteille että asukkaiden terveydelle.

Salaojaremontin suunnittelu on olennainen osa onnistunutta uudistusta

Kuten monissa muissakin remonteissa, myös salaojien kohdalla olennaista toivotun lopputuloksen kannalta on salaojien uudistustoimenpiteiden huolellinen ja kunnollinen suunnittelu. Suunnittelun avulla voidaan kartoittaa esimerkiksi pihan tai rakenteiden ongelmakohdat sekä niiden parhaat ratkaisut.

Lisätietoa salaojien saneerauksista

Talon salaojien uusiminen tai uusinta varmistaa sen, että kivijalkaa kuivuu ja hengittää kunnolla. Toinen tärkeä asia on myös se, että esimerkiksi sadevedet sekä lumen sulamisesta syntyvät vedetään ohjataan järjestelmässä suunnitellulla tavalla eteenpäin. Remontti on ennaltaehkäisevä toimenpide esimerkiksi kosteusongelmien osalta.

Kilpailuta salaojaremontti
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä