Salaojien huolto

Salaojien huolto

Salaojien huolto

Tarvitsetko palvelua salaojien huolto?

Kilpailuta salaojien huolto nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Salaojien huolto – Mitä tarkoittaa salaojien huolto?

Päivitetty: 10.10.2023 klo 16:10

Säännöllinen salaojahuolto varmistaa, ettei kosteutta tai vettä pääse rakenteisiin. Vaikka salaojien huoltoväli on kohteesta riippuen noin 5-10 vuotta, kannattaa salaojien toimintakykyä seurailla vähintään vuosittain.

Mitä maksaa salaojien huolto?

Katso hintasivu: Salaojien huolto hinta

Saako salaojien huollosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta salaojien huolto saa kotitalousvähennystä. Salaojien huolto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 salaojien huollon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Huoltotarpeen selkeät merkit

Eräässä tapauksessa tontilta kaadettiin suurikokoinen koivu, joka pystyi parhaimmillaan imemään vettä jopa satoja litroja vuorokaudessa. Kun koivu kaadettiin, eivät enää vanhat salaojaputket riittäneet vaan vesi nousi talon kellariin. Ensimmäinen selkeä merkki on siis näkyvä vesi pohjarakenteissa.

Toinen merkki on esimerkiksi silminnähden kostea tai hilseilevä sokkelipinta, joka myös kertoo varsin usein kapillaarisesta kosteudesta. Toisaalta on myös paljon muita merkkejä, jotka eivät ole yhtä hyvin havaittavissa. Juuri tässä suhteessa asiantuntijoiden merkitys korostuu ja mahdolliset korjaus- tai huoltotoimenpiteet voidaan mitoittaa paremmin ja tehokkaammin.

Kunnostus vanhoihin salaojaputkiin

Etenkin iäkkäämmissä rakennuksissa salaojat ovat mahdollisesti tehty, mutta niiden halkaisijat eivät ole riittävän suuria käsittelemään vesimääriä tarpeeksi tehokkaasti. Myös niiden asennuskorkeus saattaa olla virheellinen eli liian korkealla sokkelin anturaan nähden, jolloin järjestelmän ei ole mahdollista toimia oikein. Toisaalta putkiston tukkeutumisen saattaa aiheuttaa myös erilaisten pihapuiden juuret, jotka vuosien saatossa lävistävät putken.

Lisätietoa salaojien huoltamisesta

Monesti salaojien kunto tai toiminta heikkenee pikkuhiljaa vuosien saatossa, mutta muutoksiin herätään vasta ongelmien ilmetessä. Mistä tahansa puutteesta tai viasta on järjestelmässä kyse, kannattaa ensin selvittää järjestelmän kunto esimerkiksi kartoituksen tai kuvauksen avulla. Tekeminen helpottuu huomattavasti, kun tiedetään missä mahdolliset vauriot tai tukoskohdat sijaitsevat.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Salaojien huolto

Kilpailuta salaojien huolto Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä