Teollisuussiivous - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 17.04.2022 klo 23:04

Erilaiset teollisuussiivoukset ylläpitävät teollisuus- sekä muiden tuotanto- ja työtilojen siisteyden, järjestyksen ja turvallisuuden. Teollisuussiivousta tekee tyypillisesti teollisuussiivooja.

Teollisuussiivouksen hinta on viikkoa kohden keskimäärin noin 90 € – 1.500 € tilojen koosta, siivoustiheydestä ja palvelujen sisällöstä riippuen. Esimerkiksi pienen tuotantotilan siivous voisi maksaa 260 € per kerta.

Teollisuussiivouksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • teollisuus- tai tuotantotilan koko
 • teollisuussiivouksen tiheys: kerran päivässä, kaksi kertaa viikossa jne.
 • siivouspalveluiden sisältö: ylläpito, suursiivous, erikoissiivous, jne.

Lähes jokainen tuotantotila tai teollisuus tarvitsee jatkuvaa puhtaanapitoa. Teollisuussiivouksen hinnasto määräytyy monesti siivoustyöhön tarvittavien työtuntien mukaan eli arvioidaan kuinka monta tuntia kohteen siivoustoimenpiteisiin tarvitsee kokonaisuudessaan käytttää aikaa. Tarvittavat työtunnit riippuvat monesti tuotantotilan tai teollisuustilan koosta ja siivoustyön esteettömyydestä. Esimerkiksi noin 1 300 m2 teollisuustilan tai hallin perusteelliseen siivoukseen voi mennä helposti 1-3 päivää, kun taas suurikokoinen teollisuustila voi vaatia useamman työntekijän joka päivä, kun tilat halutaan pitää jatkuvasti siisteinä. Tuntiveloitus on yleensä suurempi, mikäli tilaan tehdään kertaluonteinen suursiivous (lattioiden pesu, pinnoitus ja kiillotus) tai muu erikoissiivous.

Teollisuus-, halli- tai tuotantotilan siivoaminen tehdään usein säännöllisesti esimerkiksi ylläpitosiivouksena. Jatkuvan siivouksen hyötyjä ovat, että tuotantotilat ovat päivästä toiseen viihtyisät ja puhtaat.

Tiesitkö ihmisten viettävän melkein 90% ajastaan sisätiloissa kotona ja työpaikalla? Mikäli tilassa vietetään paljon aikaa, niin sisäilmaan ja sisätilan puhtauteen kannattaa panostaa – työntekijöiden tehokkuus kasvaa ja turhat sairauspoissaolot vähenevät.

Tuotantotilojen puhtaanapito on palvelu, jonka hankkijana on useimmiten yritys. Palvelu voidaan tuottaa kaikenkokoisille yrityksille riippumatta tuotanto-, teollisuus- tai hallitilan koosta. Mitä palveluita tuotantotilasiivoukseen voisi esimerkiksi sisältyä?

 • päivittäinen tai viikoittainen ylläpitosiivous
  • siivottavat alueet sovitaan usein yhdessä työn tilaajan kanssa
  • esimerkiksi lattioiden vesipesu, saniteettitilojen ja muiden tilojen ja alueiden siivous
 • suursiivoukset
  • esimerkiksi lattioiden pesu, pinnoitus ja kiillotus
 • wc-tilojen ja pesutilojen siivoukset
  • saippuapullojen täyttö sekä käsi- sekä wc-papereiden riittävyydestä huolehtiminen
 • kokoustilojen ja henkilökunnan tilojen siivoukset
  • työn tekeminen on usein mielekkäämpää ja tehokkaampaa kun tilat ovat siistit
  • useat yritykset käyttävät kokoustiloja asiakastapaamisten yhteydessä, joten niiden siisteys ja puhtaus on tärkeää edustavuuden kannalta

Palvelusta teollisuussiivous saa kotitalousvähennystä. Teollisuussiivous on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 teollisuussiivouksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Kodinplazan Google arvostelut

Google arvostelut

4.5 tähteä | 61 arvostelua

Tutustu teollisuussiivouksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta teollisuussiivous Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä