Talon pesu

Talon pesu – Mitä tarkoittaa talon pesu?

Talon pesu

Tarvitsetko palvelua talon pesu?

Kilpailuta talon pesu nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Talon pesu – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 07.09.2023 klo 09:09

Erilaisten talojen peseminen tarkoittaa yleensä talon seinän tai ulkoseinien pesua, mutta puhdistus voidaan tehdä myös talon muihin osiin. Huoltopesu sekä tarvittaessa myös homepesu voidaan tehdä ainoana toimenpiteenä tai esimerkiksi ennen maalausta. Pestävä talo voi olla esimerkiksi omakotitalo, puutalo, tiilitalo tai vaikkapa rapattu kerrostalo.

Mitä maksaa talon pesu?

Katso hintasivu: Talon pesu hinta

Saako talon pesusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta talon pesu saa kotitalousvähennystä. Talon pesu on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 talon pesun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Talon huoltopesulla seinä saa kuin uuden ilmeen

Aina maalattua taloa ei tarvitse alkaa maalaamaan uudelleen. Maalipinnan kuntoon kannattaa ensin tutustua ja mikäli pinta on kunnossa, pelkkä pintapuolinen huoltopesu riittää.

Maalipintaa likaavia asioita:

  • Siitepöly
  • Katupöly
  • Seitit
  • Levät
  • Homeet
  • Noki
  • Ilman epäpuhtaudet

Mikäli seinän pintaan on ilmestynyt hometta, voidaan se poistaa käyttäen homeenpoistoon tarkoitettua pesuainetta. Homeenpoistoaineet ovat yleensä kuitenkin hieman vahvempia pesuaineita, joiden jälkeen suositellaan kohde maalattavaksi uudelleen.

Ulkoseinän peseminen poistaa kertymät

Talon seinien rakenteellisiin ratkaisuihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ylimääräisen veden pääseminen rakenteisiin halutaan välttää. Kosteus jää helposti rakenteisiin jumiin, eikä pääse pois, jolloin homehtumisen riski voi olla olemassa. Painepesurin käyttämistä talon pesussa kannattaa välttää, sillä paineistettu vesi voi helposti tunkeutua rakenteisiin. Huomattavasti hyödyllisempi ratkaisu on huuhdella seinä puutarhaletkulla sekä pestä likaiset kohdat harjalla.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Talon pesu

Kilpailuta talon pesu Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä