WC-pesu: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 05.09.2021 klo 14:09

Vessan tai WC-tilan säännöllinen puhdistus ja peseminen pitää WC:n viihtyisänä ja pinnat kirkkaana. Pesu voi sisältää esimerkiksi peilin, lavuaarin tai altaan, vessanpöntön, kaakeleiden tai vaikkapa saumojen puhdistuksen.

Vessan pesu maksaa keskimäärin noin 30 € – 70 € kohteen koosta ja tarvittavan työn määrästä riippuen. Eniten WC:n pesussa hintoihin vaikuttaa käytetty aika. Esimerkiksi pienen hyväkuntoisen vessan pesu voisi kestää tunnin verran ja maksaa 32 €.

WC-pesun hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kuinka likainen WC on
  • milloin vessa on viimeksi pesty
  • mikä on pestävän WC:n pinta-ala

Vessan pesemisen kustannuksiin vaikuttaa lähtökohtaisesti WC:n kunto ja pesutarve ennen varsinaista pesua. Mikäli vessa on todella epäsiisti ja likainen, menee sen pesemiseen tietysti kauemmin aikaa. Koska aika eli tunnit tässä tapauksessa ovat WC:n pesun yksikkökustannus, maksaa likaisen WC:n pesu enemmän kuin jo valmiiksi puhtaamman vessan pesu.

Kustannuksia voi saada alaspäin, mikäli hankkii pesua suorittavalle yritykselle pesu-aineet ja –välineet valmiiksi. Yleinen yksikkölisä jos yritys toimittaa välineet on 5–10 euroa. Osa yrityksistä tuo aina omat WC:n pesutarvikkeet, joten silloin lisää ei luonnollisestikaan tarvitse maksaa. Toinen tapa vähentää vessan pesemiseen tarvittavaa aikaa ja samalla myös hintaa, on siivota likaista vessaa etukäteen niin paljon kuin itse vain pystyy. Esimerkiksi vessan lavuaarin voi harjata hanoja ja tulppia myöten ja antaa aineiden vaikuttaa, unohtamatta ylivuotoaukon tai viemäriaukon pesua. Toisinaan kannattaa pyyhkäistä myös itse viemäriputki sekä lavuaarin alaosa.

Vessan peili kannattaa pyyhkäistä kostella rätillä, jotta saadaan peili puhtaaksi esim. hammastahnajäänteistä tai muista. Jos kyseessä on peilikaappi, kannattaa sekin pestä sisältä aina tietyn väliajoin.

Lavuaarin eli pesualtaan pesemiseen soveltuu mainiosti jokin sellainen väline, joka ei naarmuta lavuaarin pintaa. Monet käyttävät tiskiharjaa, mutta työn pystyy tekemään myös pesusientä käyttäen. Lavuaarin pesu aloitetaan veden levittämisellä pintoihin, jonka jälkeen altaan pinnat harjataan puhtaaksi laimennetulla puhdistusaineella ja vedellä. Lopuksi lavuaari huuhdellaan ja pestään tarvittaessa myös alapuoleltakin.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu WC-pesusta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
WC-pesu
Paikkakunta
40100, Jyväskylä
Arvioitu hinta
395,00 €
Rakennuksen tyyppi
En osaa sanoa
WC:n pinta-ala
2 m2 tai alle
WC:n asennusvuosi
En osaa sanoa

Jyväskylän kaupungin uimarantojen (osan uimarannoista) vessojen siivous

Vessat ovat lasikuituisia vessakoppeja (Biogreen tai vastaavia), lietesäiliöllisiä malleja. Vessoissa on vain 1 wc-istuin/1 vessa (ei esim. lavuaareja). Siivottavia vessoja olisi 10-12 rannalla, yhteensä 24-28 kpl. Tarjouksen voisi tehdä 28 vessasta, jotka olisivat siis 12:lla rannalla Jyväskylän kaupungin alueella. Siivousta tarvittaisiin 3.6. tai 10.6. alkaen 10:n viikon ajan. Ja vessat tulisi siivota 3 kertaa viikossa.
Siivoukseen kuuluisi lähinnä wc-istuimen ja sen ympäristön puhdistaminen ja wc-kopin sisäpuolen siivous tarpeen mukaan.
Palvelu
WC-pesu
Paikkakunta
33580, Tampere
Arvioitu hinta
451,00 €
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
WC:n pinta-ala
2 - 4 m2
WC:n asennusvuosi
2010-luvulla tai myöhemmin

Pienen vessan puhdistus

Vessan lattiapinta-ala noin 2x2m. Huonekorkeus standardi n. 2,6m. Vessan yleisilme siisti, mutta kaakeleihin, suihkukopin laseihin ja saumoihin pinttynyt likaa joka halutaan pois. Lattiakaivo vetää hyvin, mutta myös sen halutaan puhtaaksi ja tyhjäksi mahdollisista sinne kuulumattomista asioista (esim. hiukset). Huoneisto rakennettu vuonna 2019. Periaatteessa muut vessan alueet paitsi suihkukoppi ja sen ympäristö ovat lähes moitteettomassa kunnossa.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile vessojen pesut Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö WC-pesusta