Sokkelin maalaus

Sokkelin maalaus – Mitä tarkoittaa sokkelin maalaus?

Sokkelin maalaus

Tarvitsetko palvelua sokkelin maalaus?

Kilpailuta sokkelin maalaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Sokkelin maalaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 01.08.2023 klo 10:08

Niin vanhan kuin uudenkin sokkelin tai kivijalan maalaaminen on toimenpide, joka tekee sokkelista huolitellun näköisen. Toisinaan maalausta ennen esimerkiksi harkko- tai betonisokkelille tehdään tasoitus.

Mitä maksaa sokkelin maalaus?

Katso hintasivu: Sokkelin maalaus hinta

Saako sokkelin maalauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta sokkelin maalaus saa kotitalousvähennystä. Sokkelin maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 sokkelin maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Miksi sokkeli maalataan?

Kannattaa huomioida, että sokkelin pinnoittaminen maalauksella on pääasiassa kosmeettinen toimenpide, jolla kohotetaan rakennuksen ulkonäköä. Vedenpitoon maalauksella ei ole merkitystä, vaan sen tekee kunnollinen salaojitus sekä kaadot rakennuksen reunuksista.

Kivijalan maalaustyön suorittaminen

Ensimmäiseksi sokkeli tulee pestä huolellisesti sekä peittää isoimmat kolot käyttäen betonipitoisia tasoitteita. Itse maalausta ei kannata tehdä suorassa auringonvalossa, sillä silloin maalatut kohdat kuivuvat liian nopeasti, eivätkä ehdi tarttumaan kunnolla maalattuun pintaan.

Väriksi voidaan valita tavallisin harmaa, mutta monia muitakin värejä sokkelien maalaukseen on tarjolla. Laajasta valikoimasta voidaan etsiä myös tavallista harmaata talon värin paremmin sointuva värivaihtoehto. Kivijalka voidaan maalata käyttäen perinteistä telaa tai sivellintä.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Sokkelin maalaus

Kilpailuta sokkelin maalaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä