Rappauksen maalaus

Tarvitsetko palvelua rappauksen maalaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta rappauksen maalaus

Rapattujen pintojen maalaaminen

Maalaamalla rappaus saadaan siitä siisti sekä suojattu. Kokonaisvaltaisen onnistumisen kannalta työhön kannattaa valita oikeat menetelmät sekä käsittelyaineet.

Vertaile rapattujen pintojen maalaustyöt helposti

Riippumatta siitä, minkälaisen rapatun pinnan maalaamisesta onkaan kyse, löydät rappausten maalaamistöihin erikoistuneet ammattilaiset kätevästi Kodinplazasta. Rappauksen maalaamiseen liittyy:

  • ensimaalaus vai huoltomaalaus
  • rappauksen korjaaminen
  • rappauksen maalaustyöt

Lisätietoa rapattujen pintojen maalaamisesta, korjaamisesta ja hoidosta

Rapattujen pintojen maalaustyöt voidaan jakaa karkeasti kahteen eri ryhmään:

  • Ensimaalaukset
  • Huoltomaalaukset

Ensimaalauksilla tarkoitetaan nimensä mukaisesti uusien rappauspintojen ensimmäistä maalauskertaa, kun huoltomaalauksella tarkoitetaan jo kertaalleen maalatun rappauspinnan käsittelyä.

Rapatun pinnan ensimaalaus

Uuden rappauspinnan maalaukseen kannattaa käyttää mahdollisimman vähän pintarakennettava tiivistävä käsittelyaine. Näin kosteuspitoisuus ei kasva pintakäsittelyn alla liian suureksi. Jos kosteutta jää pintakäsittelyn alle, voi se jäätyessään rikkoa rapattua pintaa.

Rapattujen pintojen huoltomaalaus

Yleisimmin rapatun seinäpinnan löytää ennen 1960-lukua rakennetuista taloista tai muista rakenteista. Rappauspinnalle aiheutuu yleensä vahinkoa laastin kutistumisesta tai lämpötilavaihtelun aiheuttamasta halkeilusta sekä lohkeilusta.

Ennen huoltomaalaamista kannattaa selvittää millaisessa kunnossa nykyinen rappaus sekä maalipinta on, mistä rappaus on tehty, millaisia maaleja pinnassa on käytetty sekä se kuinka hyvin uusi maali tarttuu vanhoille pinnoille.

Mikäli rappaus on huonokuntoinen, voidaan sitä joutua poistamaan sekä uusimaan. Rappauksen kuntoa voi tarkistaa koputtelemalla, jolloin irtonaiset tai muuten huonosti kiinni olevat kohdat voi huomata helposti. Myös mahdollisesti huonokuntoiset maalikohdat poistetaan sekä pinnat puhdistetaan.

Tavallisesti itse huoltomaalaus suoritetaan samankaltaisella maalilla kuin pohja on aikaisemminkin käsitelty.

Kilpailuta rappauksen maalaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä