Talon maalaus

Talon maalaus

Talon maalaus

Tarvitsetko palvelua talon maalaus?

Kilpailuta talon maalaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Talon maalaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 01.02.2023 klo 18:02

Esimerkiksi vanhan omakotitalon tai puutalon huoltomaalaus eli uudelleen maalaaminen saattaa tulla ajankohtaiseksi, mikäli vanha maalipinta hilseilee, repsottaa tai näyttää haalistuneelta.

Uuden talon ulkomaalaus tai ensimaalaus tehdään puolestaan tyypillisesti jo rakennuskesänä. Maalausten ajakohta on pääsääntöisesti keväästä syksyyn.

Monissa tilanteissa maalattava kohde voi olla myös rivitalo tai vaikkapa rapattu talo.

Mitä maksaa talon maalaus?

Katso hintasivu: Talon maalaus hinta

Saako talon maalauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta talon maalaus saa kotitalousvähennystä. Talon maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 talon maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lämpötila ja ajankohta: milloin maalaus kannattaa tehdä?

Monesti sopiva maalaussää löytyy kevään ja alkusyksyn väliltä. Lämpötilan tulee tyypillisesti olla vähintään noin +5 tai +10 astetta valituista maaleista riippuen. Vääränlaisia sääolosuhteita, kuten kuumaa auringonpaahdetta tai vesisateen kostuttamaa maalauspintaa kannattaa maalatessa välttää.

Mikä on talon huoltomaalauksen tyypillinen järjestys?

Tyypillisesti talon laajat ulkopinnat maalataan ylhäältä alas, jonka jälkeen käsitellään nurkat ja pielet. Maalausjärjestykseen vaikuttavat esimerkiksi tulevien päivien sääennuste sekä ilmassa oleva kosteus.

Miten talon ulkopinnoite vaikuttaa maalaukseen?

Lähes kaikkia erilaisia ulkoseinissä olevia pinnoitusmateriaaleja voidaan maalata. Maalaustyyli vaihtelee hieman materiaalista riippuen, mutta maalauksia yhdistää kuitenkin pohjatöiden huolellinen tekeminen, joka on avainasemassa lopullisessa lopputuloksessa.

Erilaisia maalattavia materiaaleja:

  • Tiiliseinä
  • Kiviseinä
  • Puuseinä
  • Rappaus

Miksi pohjatyöt kannattaa tehdä huolellisesti?

Ensimmäiseksi ennen kuin taloa aletaan maalata, kannattaa talon ulkoseinät käydä läpi mahdollisten kulumien tai rikkonaisten materiaalien takia. Nämä puutoskohdat kannattaa korjauttaa ennen maalausta. Kun ulkopinta on kunnossa, voidaan aloittaa maalauksen pohjatyöt. Materiaalista riippuen pohjatyöhön kuuluvat työvaiheet vaihtelevat.

Kohteita:

  • Omakotitalon maalaus
  • Rivitalon maalaus
  • Rintamamiestalon maalaus
  • Kerrostalon maalaus
  • Paritalon maalaus

Huolellinen pohjatyö takaa hyvän lopputuloksen maalipinnalle. Huoliteltu talon ulkopinta tekee asunnosta arvokkaan ja huolletun näköisen sekä nostaa kiinteistön arvoa.

Aiheesta muualla:
Säännöllinen huolto pidentää julkisivun käyttöikää, Ympäristöhallinto

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Talon maalaus

Kilpailuta talon maalaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä