Tiilitalon maalaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.05.2022 klo 09:05

Tiiliseinien maalauksella saadaan uudehko julkisivu tiilitalolle. Esimerkiksi 70-luvun punamustatiilinen ulkoverhoilu voi näyttää jo aikansa eläneeltä, mutta valkoisella värillä tiiliseinästä saadaan nykyaikaisen sekä arvokkaan näköinen.

Tiilitalon maalaus hinta:

 • Maalattavan talon koko sekä korkeus
 • Seinän kunto sekä pohjatöiden määrä
 • Maalaustarvikkeet sekä maalit

Ulkomaalauksen hinta omakotitalolle on keskimäärin noin 5 000,00 € - 9 000,00 €. Hinta vaihtelee suuresti erilaisten kohteiden välillä. Pohja- sekä korjaustöiden laajuus voi olla kohteesta riippuen todella laidasta laitaan.

Maalauksen hintaan vaikuttavat pääasiassa maalattavan kohteen koko sekä työmäärä, joista jälkimmäinen on kustannuksista suurin. Kohteesta riippuen erilaisten pohjatöiden määrä voi olla suuri, kohde voi vaatia homepesun, maalauskertojen lukumäärä voi vaihdella sekä erilaisten nostimien käyttö voi olla tarpeellista. Hinnoittelu vaihtelee pitkälti kohteen ominaisuuksien sekä huoltoasteen mukaan. Hintaan voi myös vaikuttaa erilaisten puuosien uusiminen, kuten ikkunankarmien, sekä esimerkiksi jätteiden poiskuljetukset.

 • Laskelma omakotitalolle:
  • Seinien pohjatyöt sekä irtoavan maalin irrotus
  • Seinien käsittely homepesulla
  • Itse maalaustyö kahteen kertaan
  • Yhteensä: 5 600,00 €
 • Laskelma useamman rivitaloasunnon ulkomaalauksesta
  • Rivitalo, jossa 5 asuntoa
  • Seinille pohjatyöt sekä homepesu
  • Maalaustyö
  • Yhteensä: 11 500,00 €

Mikäli tarvitset kohteeseesi ulkopintojen maalausta, jätä tarjouspyyntö sivuillamme sekä kuvaile maalattavan alueen ominaisuuksia. Kerro minkäkokoinen rakennus on kyseessä, kuten sen pinta-ala sekä kerrosten lukumäärä. Kuvaile mitä materiaaleja rakennuksesta löytyy sekä millaista lopputulosta odotat. Toiveesi aikataulutuksesta kannattaa myös esittää, jotta työ voidaan tehdä sinulle sopivalla ajalla. Kun kerrot mahdollisimman tarkoin tarpeestasi, sitä osuvampia tarjouksia tulet yrityksiltä saamaan. Voit halutessasi myös kertoa millä perusteella valitset yrityksen.

Maalauksia tehdään yleensä sekä ulkonäön kohottamisen, että pinnan suojaamistarkoituksessa. Yleisesti tiilitalo on helppohoitoinen sekä kestävä, joten suojaamistarkoituksessa tiilitalon maalaaminen on turhaa. Tavallisesti tiilitaloja ei käsitellä millään maalilla tai pinnoitteella.

Tiiliseinän maalaus kannattaa suorittaa oikeilla työvälineillä sekä materiaaleilla. Näin lopputuloksesta tulee varmasti kestävä sekä siisti. Yleensä tiilinen julkisivu käsitellään ennen maalaamista sementtipinnoitteella, jolloin maalattavaksi kohteeksi tulee oikeastaan itse sementtipinnoite.

Tiiliseiniä voi maalata myös kalkkimaaleilla. Niiden soveltuvuus ulkokäyttöön kannattaa varmistaa ensin maalialan ammattilaiselta.

Riippumatta tiilityypistä tai väristä, Kodinplazasta löydät tiiliseiniin erikoistuneet talomaalarit. Tiilien maalaukseen liittyy:

 • Maalauksen suunnittelu
 • Huolelliset pohjatyöt
 • Maalauksen suorittaminen

Palvelusta tiilitalon maalaus saa kotitalousvähennystä. Tiilitalon maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu talon maalauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile talon maalauksesta Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.