Toimitilaremontti - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 02.02.2022 klo 17:02

Erilaisten toimitilojen tai liiketilojen remontointi ja saneeraus saattaa tulla ajankohtaiseksi, kun tilan yleisilmettä halutaan parantaa tai vaikkapa kun tilan käyttötarkoitus muuttuu.

Toimitilojen remontti maksaa keskimäärin noin 2.000 € – 30.000 € tilan koosta, remontin laajuudesta ja tarvittavista muutostöistä riippuen. Esimerkiksi pienen toimitilan kevyt pintaremontti voisi maksaa 3.500 €. Toisaalta suuremman toimitilan perusteellisempi uudistus voisi maksaa esimerkiksi 13.000 €.

Toimitilaremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • toimitilan koko
  • remontin laajuus
  • uusitaanko vain pinnat vai tuleeko pohjamuutoksia
  • käyttötarkoituksen muutokset, kuten vaateliikkeen muuttaminen ravintolaksi

Kun lähdetään tekemään hahmotelmaa erilaisten liiketilojen tai toimitilojen uudistuksen kustannuksissa, on aina hyvä ensin katsoa toimitilan kokoa. 300 m2 pohjalla oleva liiketila on jo aivan eri kokoluokassa verrattuna 30 m2 pientoimistoon. Koon perusteella myös työn laajuus voi muuttua kokonaan, sillä pieneen tilaan harvemmin tehdään isoja pohjamuutoksia. Toisaalta on hyvä ottaa huomioon myös urakan sisältö eli tehdäänkö toimistoon tai liiketilaan puhtaasti ilmeenpäivitys vai meneekö remontti ns. pintoja syvemmälle.

Yksi hintoihin merkittävästi vaikuttava tekijä on mahdollinen muutos toimitilan käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi vanhan toimiston muuttaminen pikaruokaravintolaksi vaatii todennäköisesti rakenteellisia muutoksia IV-kanavistosta alkaen.

Liiketilalla tai toimistolla voidaan tarkoittaa hyvinkin monenlaista eri kohdetta. Yleisimmin toimitiloja uudistetaan esimerkiksi ravintoloissa, myymälöissä tai toimistoissa. Monesti remontin tarkoituksena on parantaa esimerkiksi työskentelymukavuutta tai logistiikkaa. Toisinaan vanhat pinnat uusitaan myös näyttävyyden takia.

Etenkin muutostyöt kannattaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi ja yrityksen keskittyä oman liiketoiminnan kehittämiseen. Esimerkiksi vanhan vaatekaupan päivittäminen ravintolaksi voi olla haastava projekti.

Eräässä toimistorakennuksessa yritys halusi kokonaisen kerroksen käyttöönsä, jolloin kohteessa purettiin kantavaa ja kevyttä seinää. Liikunnalliset yrittäjät halusivat toimiston yhteyteen myös kuntosalin, joka helpottaa ajallisesti omaa arkea. Noin 12 viikkoa kestänyt projekti tuli valmiiksi aikataulun mukaisesti ja kyseisen ajan yritys kehitti omaa liiketoimintaansa normaalisti väliaikaisissa tiloissa. Kysymys kuuluukin: Minkälaisesta toimitilasta sinä unelmoit?

Palvelusta toimitilaremontti saa kotitalousvähennystä. Toimitilaremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 toimitilaremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu toimitilaremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta toimitilaremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä