Seinän laatoitus

Seinän laatoitus

Seinän laatoitus

Tarvitsetko palvelua seinän laatoitus?

Kilpailuta seinän laatoitus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Seinän laatoitus – Mitä tarkoittaa seinän laatoitus?

Päivitetty: 12.09.2023 klo 11:09

Erilaiset seinälaatat, myös seinälaatoitus, soveltuvat monille eri pinnoille. Seinien laatoittaminen tai kaakelointi voidaan omien mieltymysten mukaan tehdä esimerkiksi isoilla keraamisilla laatoilla tai vaikkapa pienillä marmorikuvioisilla laatoilla. Tapauskohtaisesti seinälaattojen asennus tai kiinnitys saattaa olla mahdollista toteuttaa myös liimalla tai vanhan laatan päälle.

Mitä maksaa seinän laatoitus?

Katso hintasivu: Seinän laatoitus hinta

Saako seinän laatoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän laatoitus saa kotitalousvähennystä. Seinän laatoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 seinän laatoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Seinän kaakelointi vaiheittain

Seinien laatoitus alkaa hyvin monesti seinien suoruuden tarkistamisella sekä seinän ja lattian välisten kulmien tarkistamiselle. Tarvittavat tasoitustyöt on luonnollisesti hyvä tehdä ennen kaakelointia, sillä epäsuorilla seinäpinnoilla saattaa olla ei-toivottuja vaikutuksia kaakeloinnin lopputulokseen.

Kun seinät ovat suorat, voidaan laatoittaminen aloittaa. Apuna voi käyttää esimerkiksi ohjurilautaa, jonka avulla laattajakoa on huomattavasti helpompi suunnitella. Nyrkkisääntö on, että laastin levittäminen aloitetaan pystysuunnassa alhaalta ylöspäin ja sitä olisi hyvä olla kauttaaltaan tasainen määrä. Toisesta rivistä eteenpäin saumanauhan käyttäminen on suositeltavaa, sillä sen avulla laatoille voidaan jättää myöhempää saumausta varten oikeankokoiset välit.

Jossain vaiheessa laatoituksessa tulee eteen tilanne, jossa täysikokoista laattaa ei voi sen koosta johtuen käyttää. Tarkkojen ja huolellisten mittojen ottaminen on tärkeää ja laatan voi leikata sopivan kokoiseksi esimerkiksi laattaleikkurilla. Alin rivi asennetaan viimeisenä.

Lisätietoa erilaisista seinälaatoituksista

Kuten jo arvata saattaa, voidaan seiniin kiinnittää laattoja tai kaakeloita monissa eri kodin tai rakennuksen tiloissa. Yleisimmät ovat tietenkin kylpyhuone tai muut märkätilat, mutta yhtä hyvin seiniä voidaan laatoittaa myös kuivissa tiloissa, kuten keittiössä tai olohuoneessa. Katso tästä pari esimerkkiä:

 • keittiön seinän laatoittaminen
  • yleensä tällä voidaan tarkoittaa keittiössä olevaa välitilaa, mutta ei aina
  • keittiö on muilta osin kuivatila, johon ei tarvita vesieristystä
  • keittiön kaakelointi on edullinen ja helppo tapa tuoda piristystä keittiön sisustukseen
 • iso laatta, miten se kiinnitetään?
  • iso laatta on käsitteenä hyvä selventää aluksi ja yleensä sillä tarkoitetaan laattaa, jonka sivujen pituudet vaihtelevat noin 30–100 cm välillä
  • yleensä näissä tapauksissa kiinnityslaasti kiinnitetään myös laatan takapuolelle, sillä muuten takapuolelle jääviä ilmataskuja olisi haastava saada tyhjäksi

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Seinän laatoitus

Kilpailuta seinän laatoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä