Huonekalujen petsaus

Huonekalujen petsaus

Huonekalujen petsaus

Tarvitsetko palvelua huonekalujen petsaus?

Kilpailuta huonekalujen petsaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Huonekalujen petsaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 03.07.2022 klo 14:07

Petsaus on yksi tapa pintakäsitellä esimerkiksi huonekalun puupintoja. Toimenpide värjää puupinnan, mutta jättää puun omat syyt näkyville. Petsattu pinta yleensä lakataan, jotta pinnalle saadaan suojaava kerros.

Mitä maksaa huonekalujen petsaus?

Katso hintasivu: Huonekalujen petsaus hinta

Saako huonekalujen petsauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta huonekalujen petsaus saa kotitalousvähennystä. Huonekalujen petsaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 huonekalujen petsauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Huonekalujen petsaaminen

Pintakäsittelemällä huonekalu petsillä, saadaan kauniisti esille puun luonnolliset syykuviot. Erilaisia petsejä on olemassa vesi-, öljy- sekä liuotinpohjaisia. Värimaailma erilaisille petseille on laaja, sillä petsi voidaan sävyttää muistuttamaan väriä kuin väriä. Petsi voidaan levittää käyttäen tavallisia maalaustarvikkeita ja se levitetään puun syykuvioiden mukaan. Levitysmenetelmä sekä puulaji saattavat vaikuttaa lopullisen petsin väriin.

Petsattu pinta ei itsessään suojaa vielä puun pintaa, vaan pinta vaati päälle vielä jonkin suojaavan aineen. Yleisimmin suojaavana kerroksena käytetään lakkaa. Lakkapinta levitetään petsin päälle petsauksen kuivuttua, toistaen useampaan kertaan.  Petsiä on saatavissa myös petsilakkana, jossa petsi sekä lakka on yhdistetty.

Huonekalun petsauksen eri vaiheet

Puupinnan alkuvalmistelu

Huonekalusta hiotaan vanha pinnoite pois, sillä petsi tarttuu vain raakapuuhun. Hiominen auttaa myös petsin imeytymistä. Hiomisesta aiheutuneet pölyt tulee poistaa puun pinnalta.

Puupinnan petsaus

Sekoita petsi kunnolla ennen levittämistä ja testaa petsiä pinnalle joka ei ole näkyvissä. Levitä petsi puupinnan mukaisesti haluamallasi tavalla.

Petsin lakkaus

Mikäli petsissä ei ole mitään puupintaa suojaavaa ainetta, levitä petsin kuivuttua lakkakerron huonekalun päälle. Odota että lakka kuivuu ja toista lakkakerroksen levittäminen uudelleen. Mikäli lakka valuu työvaiheiden välissä, voidaan lakka hioa tasaiseksi hiomapaperilla.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Huonekalujen petsaus

Kilpailuta huonekalujen petsaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä