Näin suojaat talosi sateelta, osa 1

Julkaistu 24.07.2018 - Päivitetty 11.08.22

Olet varmasti huomannut, että toisinaan sataa enemmän ja toisinaan vähän vähemmän. Totta kai on olemassa maailmakolkkia, joissa vettä ei sada koskaan. Suomessa vettä kuitenkin tulee ympäri vuoden, kylmemmillä ilmoilla kiinteämmässä muodossa eli lumena. Tässä kirjoitusosiossa käymme yksi kerrallaan läpi erilaisia toimintatapoja, joita voi hyödyntää sateelta suojautuessa.

Käytä sateenvarjoa

Sateenvarjon alla pysytteleminen on yksi keino pysyä kuivana. Sateenvarjossa on pääsääntöisesti kaksi eri osaa eli runko sekä itse varjo, joka koostuu usein metallisesta tai alumiinisesta kehikosta tai rungosta. Runko voi olla esimerkiksi metallia, puuta tai muovia. Sateenvarjo on hyödyllisimmillään silloin, kun sade tulee taivaalta pystysuoraan eli ei ole niin tuulista. Mikäli tuulee vähän enemmän ja sataa ns. ”vaakatasossa”, ei sateenvarjo yksinään riitä pitämään kulkijaa kuivana.

Kuinka tämä kaikki liittyy koteihin, kiinteistöihin ja rakennuksiin? Sateenvarjo on vähän sama kuin talolle katto. Jos sateenvarjossa on reikä, tulee vesi läpi. Jos katossa on reikä, pääsee vesi kulkeutumaan rakenteisiin. Toisaalta pelkkä toimiva katto ei yksin riitä sadevesien käsittelyssä, mutta siitä lisää vähän myöhemmin. Muista: mitä tahansa kattopalveluita tarvitsetkaan, löydät ne Kodinplazasta.

https://kodinplaza.fi/katto

https://kodinplaza.fi/katto/kattoremontti

Tunnisteet: Talo, Talo, Katto