Huvimajan rakentaminen

Huvimajan rakentaminen hinta

Huvimajan rakentaminen

Paljonko maksaa huvimajan rakentaminen?

Huvimajan rakentamisen hinta on keskimäärin 4 000 €

Hinnan vaihteluväli 2 640 € 6 100 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Mitä maksaa huvimajan rakentaminen?

Päivitetty: 23.06.2023 klo 00:06

Huvimajan rakentaminen tai pystyttäminen maksaa keskimäärin noin 1.800 € – 6.000 € huvimajan tyypistä, koosta, varustelusta ja käytettävistä materiaaleista riippuen. Esimerkiksi pienen huvimajan perustus- ja pystytystyöt voisivat maksaa yhteensä 2.000 €.

Miten huvimajan rakentamisen hinta muodostuu?

Huvimajan rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • tarvitseeko huvimaja rakennus- tai toimenpideluvan
  • rakennetaanko huvimaja kokonaan vai ostetaanko valmis huvimajapaketti ja pystytyspalvelu
  • huvimajan tyyppi ja koko
  • huvimajassa käytettävät materiaalit ja varustelut
  • huvimajan pohja-, rakennus- ja viimeistely- tai sisustustyöt

Ammattilaiset rakentavat huvimajan sekä tekevät huvimajan rakentamisen vaatimat muut työt edullisimmillaan noin 32 € / tunti tai 120 € / neliömetri.

Saako huvimajan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta huvimajan rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa huvimajojen rakentamisesta ja käyttömahdollisuuksista

Huvimajan rakentaminen on mahdollista omien pohjapiirustuksien mukaan. Huvimaja kannattaa suunnitella omien tarpeiden sekä majan tarkoituksen mukaan. Kun maja suunnitellaan oikein, saadaan siitä suurin hyöty.

Huvimajan voi ostaa erilaisina valmismalleina, tällöin ne kuljetetaan asennuspaikalle joko kokonaisia tai koottavina malleina. Erilaisia huvimajoja tehdään laidasta laitaan, niitä on esimerkiksi saatavilla niin suljettuina kuin avoimina. Joissakin malleissa saattaa huvimajan yhteydessä olla jopa terassi.

Tavallisesti huvimajat eivät ole kiinteitä rakennuksia, eikä niitä ole eristetty. Huvimajoiksi voidaan myös luokitella kiinteästi asennetut sekä eristetyt tilat. Yleensä huvimajoille ei tarvitse rakennuslupaa, mutta asia kannattaa tarkistaa kunnan rakennusviranomaisilta, erityisesti jos huvimaja on suuri sekä sillä on kiinteän rakennuksen ominaisuuksia. 

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Viherrakentaminen hinta Aidan rakentaminen hinta Laavun rakentaminen hinta Kasvihuoneen rakentaminen hinta Piharakentaminen hinta Pergolan rakentaminen hinta Paljun rakentaminen hinta Koirankoppi rakentaminen hinta Kompostin rakentaminen hinta Leikkimökin rakentaminen hinta Puuvajan rakentaminen hinta Grillikodan rakentaminen hinta Pihavaraston rakentaminen hinta Roskakatoksen rakentaminen hinta Grillikatoksen rakentaminen hinta
Huvimajan rakentaminen hinta

Kilpailuta huvimajan rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä