Timanttisahaus - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 31.07.2021 klo 13:07

Tyypillisesti timanttisahausta tarvitaan esimerkiksi silloin, kun betonielementtiä halutaan muokata, ikkuna-aukkoja suurentaa tai seiniin ja lattioihin halutaan tehdä roiloja. Erilaiset timanttisahaukset tekee timanttisahaaja.

Timanttisahauksen hinta on keskimäärin noin 350 € – 8.000 € kohteesta, materiaalista ja sahauksen määrästä riippuen. Esimerkiksi tarkastusaukon leikkaaminen kellarin seinään voisi maksaa 400 €.

Timanttisahauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • sahauksen kohde ja materiaali: betonilattia, kiviseinä jne.
  • sahauksen tyyppi: kulkuaukko, liikuntasaumat jne.
  • sahattavan kohteen juoksumetrit ja paksuus

Timanttisahauksen hinnasto vaihtelee ensinnäkin sahattavan kohteen paksuuden sekä juoksumetrien mukaan. Mitä paksumpi materiaali ja mitä enemmän juoksumetrejä, sitä korkeammat kustannukset. Toisaalta myös itse materiaali voi vaikuttaa jonkin verran hintoihin eli sahataanko esimerkiksi betonilattiaa vai kiviseinää. Kannattaa myös selvittää, sahataanko kulkuaukkoa vai tehdäänkö pelkästään sähköjohdoille roilotusta. Sahauksen tyypin perusteella hintoja on helpompi arvioida.

Timanttisaha soveltuu erinomaisesti kovien materiaalien sahaukseen ja muokkaukseen. Monesti se on myös ainoita vaihtoehtoja jos esimerkiksi betonielementtiin halutaan tehdä suorakaiteen muotoinen reikä. Kodinplazan avulla löydät timanttisahaajan valtakunnallisesti mihin tahansa työmaalle.

Nykyaikainen timanttisahauskalusto mahdollistaa monenlaisen kohteen sahauksen. Tyypillisimmät sahauskohteet liittyvät yleensä niin uudis- ja korjausrakentamisessa erilaisten aukkojen tekoon. Aukko voidaan tehdä esimerkiksi ikkunaa, ovea, portaikkoa tai kulkuaukkoa varten. Sahauksen aikana lämpötilojen minimoimiseksi terään ruiskutetaan vettä – sahaus ei aiheuta pölyä kun vesijäähdytys on käytössä.

Timanttisahauksessa yleisimmät sahauskohteet ovat esimerkiksi seinä, lattia, katto, betoni, kivi tai asfaltti. Aukkojen teko ei ole suinkaan ainoa sahaamisen työkohde, vaan timanttisahalla voi tehdä myös roiloja esimerkiksi LVIS-tekniikkaa tai liikuntasaumoja varten. Sahalla voi myös muokata helposti esimerkiksi betonipalkkia ja sen pituutta.

Palvelusta timanttisahaus saa kotitalousvähennystä. Timanttisahaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 timanttisahauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu timanttisahauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta timanttisahaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä